Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

drbela.jpg

A Hübrist alkotó három fiút még a Corvinus egyetem sörszakmérnök képzésének első évfolyamában ismertem meg, és elég hamar összebarátkoztunk. Azóta szoros munkakapcsolat is alakult ki köztünk, söröket fejlesztünk együtt az Élesztő Sörműhely (Yeast Wörks) színeiben. Ennek a cikknek az apropóját az adta, hogy szülinapomra kaptam tőlük egy szép nagyüveges sört, a rájuk jellemző humoros névadásról tanúskodó dr. Bélát.

A dr. Béla egy ködös szalmasárga, korianderillatú belga wit, finoman eltalált habzással. Komlózása könnyed és frissítő, a huncut módon bujkáló kis édesség sokat hozzátesz az élvezeti értékhez. A Hübris, mint ebből is látszik képes keresztüllátni az amerikai komlók divatgőzén, és képes szépséget vinni egy könnyű sörbe is, korukhoz képest kifejezetten érett stílusban főznek sört. Mind a hárman – László Ádám, Tóth Marcell, Kosztolányi-Baji Zsolt – egy hónapja diplomáztak a Corvinus Egyetem sörfőző mesterszakán. És mivel ez a tanszék a jövőben a Szt. István Egyetemhez fog tartozni, a világon összesen 23 Corvinusos sörfőző mester diploma van, é ennek 10 százaléka a Hübrishez tartozik.

De nem ezért érdemes figyelni rájuk. Az első sörük, az Ubik Eklektik egy különleges IPA volt, melyet a hasonnevű összművészeti fesztiválra főztek, de azóta is a piacon ragadt. Ez amúgy jellemző a legtöbb projektükre – kulturális együttműködés és intelligens gasztronómiai útkeresés. Az útkeresés és a kísérletezés az „Angyal” fedőnevű kísérleti laboratóriumban/ összművészeti bulihelyszínen történik.

A legutóbbi Főzdefeszt designversenyét a Chorongi nevű kávés sörükkel nyerték el, amit az újhullámos kávézók egyik bástyájával, a Mantra Speciality Coffe Minibaral közösen fejlesztettek és főztek, amíg volt még a világon Chorongi nevű kávé – az utolsó kortyokat osszuk mostanában.

A Chorongi párja volt a Pu’Er, hasonló koncepció – könnyű, rizses lágerbe főzték a kávét/teát, hogy az adalék átvegye az irányítást. A Pu’Er-t az 1000Tea teamesterével, Németh Gáborral fejlesztették, aki a teavilág Armandója.hubris-halal-dry-stout-033l.jpgÉs ott van még az egyik legkellemesebb könnyű fekete stout a piacon: a Halál, melyet szintén nekik köszönhetünk.

Közös projektjeinkről – Szakállas Nő Csókja, C10 – korábban írtam már. De most tavasszal együtt vágunk bele egy teljesen új irányba. A Yeast Wörks (volt: Élesztő Sörműhely)a Hübrissel és a londoni Signature Brewery-vel nekilát, hogy meghonosítsa itthon a Cask Ale stílust. A hordókat és a csapolóberendezést Londonból hozzuk, a sört itthon főzzük. Megjelenése április elejére várható!
Jó lesz figyelni rájuk!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr648386158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ervin / k viktor · http://ervinsoerblogja.blog.hu/ 2016.02.15. 13:54:15

Úgy látom a főző társaság több söre is kifejezetten érdekelne. A beszerzési helyekre is roppant kivácsi lennék, mert még nem is láttam egy sörüket sem (vagy nem emlékszem rá).

apuska · http://kocsma.blog.hu 2016.02.16. 18:43:39

A Halálnak tegnap bemutatkoztam. Szkanderben nem túl erős.
süti beállítások módosítása