Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hableány

2016.02.23. 10:12 - TonyCaviar

hableany.JPG

Hiába temetik az ipát, még mindig tud csodákat tenni, de valahogy itthon kevés az igazán átütő darab. Mostanra pedig az is világos lett, hogy az IPA még a többi sörnél is technikaibb sport, hiszen a szakértelmen és az ötleten túl kell hozzá nagyon sok komló. És nem bajor vagy szlovén hanem messzi földről érkező komló – ezért talán nem is érdemes csodálkoznunk azon, hogy korunk legnagyobb komlókereskedője főzte meg korunk egyik legjobb ipáját.

Olasz – ki más – azt mondta, ez a kedvenc söre, hát megkóstoltam. Szép, kemény, közepesen tartós hab, világos rézsszín, de mindez tökmindegy lesz, amikor beleszagolunk. Tolakodó és lefegyverző, fülledten erotikus, mégis ártatlan, mint a hajnal. Ilyet csak a citra tud. Vagy még több citra, és a hidegkomlózás. A Hableány hazánk leghidegkomlózottabb söre – 6kg megy 2000 literhez.

A második meglepetést az első korty szolgáltatja. Sok gyönyörű illatú ipát ittam már, de a korty szinte mindig csalódás a döbbenetes illatokhoz képest. Itt viszont szinte az illatot isszuk. Nincs óriás íve, azonnal adja a könnyed keserűséget, a citrust és a könnyű, aláfestő süteményes malátát, aztán feloldódik a selyemfinom szénsavas bizsergésen, végül egy nagyon józan és visszafogott keserűségben cseng le.
4,5%-os session IPA, de bárhonnan nézem tökéletes!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr388412902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olasz66 2016.02.23. 15:59:05

8kg megy 1200 Literhez

chr(27) 2016.02.24. 08:22:23

akkor ezért volt Citra hiány (mostmár látom van a webshopban) :-)

rambo13 2016.02.26. 01:04:09

@olasz66: csodalkoztam is, h hogyan lehetne "leghidegkomlozottabb" 3 g/l-es arannyal, az tok alap....
süti beállítások módosítása