Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

FourPure

2016.03.03. 09:11 - TonyCaviar

fourpure1.jpg
A Londoni sörrobbanás egyik legnagyobb nyertese és legsikeresebb vállalkozása a FourPure Brewing Co. Daniel és Tom Lowe 2013-ig adatfeldolgozó központokban dolgoztak,és csak otthon a sufniban főzték a sört maguknak és barátaiknak – ahogy az lenni szokott.

2013-ban azonban irányt váltottak, összeszedték a tőkéjüket, és megvettek egy régi 3000 literes sörfőzőberendezést valahonnan Közép-Angliából, leszállították Londonba és felállították egy bermondsey-i ipari parkban. A tankokat maguk tervezték hozzá, és nekiláttak, hogy megtalálják a helyüket az ígéretes londoni piacon, amikor történt valami. Csak sört akartak főzni, de a főzde az arcukba robbant, az indulás után szinte azonnal kinőtték a kapacitásukat, aztán újra és újra. Mára 30 alkalmazottal dolgoznak, az eredeti terem pedig színültig van 7500 literes tankokkal és tavaly kénytelenek voltak hozzábérelni egy másikat, idén pedig egy harmadikat. Az eredeti teremben maradt a főzés és az erjesztés, a másodikba kerültek a 100 hektós készsörtartályok és az új olasz gyártmányú dobozoló gép. Ez a terem amúgy vagy száz méterre van a főzőháztól – egy százméteres szabadtéri hűtött csövön át csorog a sör a készsörtankokba. A harmadik terem készárúraktárként funkcionál.

fourpure4.jpg

A gyors és látványos növekedésben része lehetett annak, hogy alig egy évvel az indulás után átálltak a palackokról a dobozokra, meg persze annak is, hogy volt tőkéjük növekedni, és a növekedést ésszel, szerényen hajtották végre, egyszerre figyeltek a piacra és a saját minőségük megtartására, nem próbáltak olyasmit csinálni, amihez még nem voltak elég érettek.

fourpure3.jpg


Tom elmondása szerint ma is azzal küszködnek, hogy mederben tartsák a kereslet nyaktörő iramú növekedését, és ne készítsenek több sört, mint amennyit jó minőségben meg tudnak főzni.

fourpure5.jpg

A végső titok persze a receptekben rejlik. Sok utazgatás után – melybe belefért egy Birmigham-Budapest bicikliút is - nyíltan és őszintén amerikai ihletésű söröket főznek. Vidám, dinamikus ízek, közepes test, jól összerakott struktúrák, egyszerre populáris és komplex minden sörük. Mindegyikben van valamiféle bizsergő energia, és modern elegancia – high-life életérzés, amihez Londonban nagyon értenek. Mindez persze valamiféle sörfőzői alázaton nyugszik, amit a nevükkel is igyekeztek kihangsúlyozni – a FourPure a sör négy alapelemére vonatkozik. Nagy jövőt jósolunk nekik, és hamarosan bemutatjuk a söreiket az Importerben is!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr38434846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása