A zürichi srácok – Herr Rizziék – valamiért azt hiszik, hogy a zürichi craft-beer scene nem elég fejlett, ezért minden hónap első keddjén sörkótolókat tartanak külföldi vendégekkel és vendégsörökkel, hogy ráneveljék a jó svájciakat a kézműves sörre. Múlt héten én vittem nekik magyar söröket.
Herr Rizziék - Laurent, Joachim és Katie
Hamar kiderült, hogy túlszerénykedik a dolgot. Eleve az, hogy a kedd esti sörkóstolóra 130 jegy fogyott, azt mutatja, hogy bőven van érdeklődés. A félmilliós városban van két világszinvonalú craft-beer kocsma – az
Erzbischof és az International - és jó pár bárban lehet kapni amerikai, olasz söröket.
Erzbischof - 25 csap+2real ale, Rebecca, a norvég üzletvezető
A svájciaknak van egy ilyen becsípődésük, hogy ők nagyon provinicálisak, vidékiék és nem értenek a nagy európai dolgokhoz, álmodozó értelmiségi barátaim irigykednek a néhai abszolút monarchiákra és kínosnak érzik a kis-stílű céhes múltat.
Nevetséges. Lenin, Röntgen, Escher és a Dada városa a mai napig bizsereg a kreatív energiáktól, mindenfelé művészet jön szembe, főleg modern, az építészet elegáns, a boltok stílusosak, a nők jól öltözöttek, a hátteret az alpesi fenyvesek, és a szikrázó hóval fedett meredek rétek szolgáltatják, a levegő őrjítően friss. A kocsmák, bárok sokfélék, tele vannak és hajnalig nyitva vannak, és egy csomó jó sört lehet inni.
A Nebuleuse igen jó sörfőzde - az Embuscade olyan, mint a Grabanc, csak illatosabb
A Bombastus a raperswilli Bier Factory xanthohumolos söre, a toxikológusként végzett Katie Pietsch főzte, elég jó, cimkéjén Paraclesus, merthogy ő is itt élt
Stephan és Marcus, a helyi Főzdefeszt - ProBier Craft Beer Festival, Zürich - szervezője az International Barban