Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

pu.jpg


Régi félreértés, ideje eloszlatni: a Főzdefeszt nem a nagyüzemi sör ellen jött létre! A Főzdefeszt azért jött létre, hogy megtörje a nagyüzem kulturális és piaci hegemóniáját, helyet adva a sokszínűségnek, kultúrát csempészve egy méltatlanul lesajnált gasztronómiai szcénába. Sosem határoztuk el, hogy multi hozzánk nem jöhet. Azt határoztuk el, hogy silány tömegterméket nem engedünk be a fesztiválra és amikor körülnéztünk, a nagyüzemekben nem nagyon láttunk mást. Kukoricás, buborékos, ízetlen spórolós vackokat, és olyan lózungokat, hogy „a magyar ízlés szereti a kukoricát a sörben”.

De a Pilsner Urquell már akkor is kivétel volt. Először talán 2012-ban jártunk Kőbányán, hogy megkérdezzük, nincs-e kedvük bemutatni a Pilsner Urquell-t, mint kb. az egyetlen jó itthon kapható nagyüzemi sört. Akkor azonban a Dreher erre még nem volt felkészülve, de közben Pilzenben szorgos kezek már dolgoztak a PU rebrandelésén.

Ma, ha a Pilsner Urquell-re nézünk, úgy érezzük, nem dolgoztunk hiába. Végre egy alapos és pontos válasz a sörforradalomra attól a sörfőzdétől, ami 1842-ben kirobbantotta az előző sörforradalmat aranyszínű pilzenijével, melyről azóta a világ söreinek jó részét mintázzák. Pár évnyi identitás és minőségvesztés után a gyár összekapta magát, megszüntették a külföldi bérfőzéseket, piacradobták az addig csak Pilzenben csapolt szűretlen, pasztőrizálatlan verziót, újranyitották a gyár kádárüzemét és nekiálltak kis 25 literes hordókban fesztiválokra járni, melyeken megjelentek a gyár sörmesterei és terjesztették az igét. Magyarországra 250 literes tankban hozzák a sört, ami a Pilsner másik minőségi fejlesztése. Eddig ilyesmi csak a legnagyobb prágai kocsmákban volt, most azonban itt Pesten is letelepítették az elsőket!

És ami a legfontosabb: a sör is nagyszerű! Ezt akartuk megmutatni nektek a Főzdefeszten!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr418795080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Landulum 2016.06.11. 13:26:00

Felemelő. Már csak a fesztivál nevéből kell kivenni a kézműves szót és minden szuper. Persze csak ha a góliát AB Inbev megengedi.

rush4you 2016.06.16. 07:45:06

@Landulum:

biza így van, van az az összeg amiért korpásodik a hajam ;)

PU, mint egyetlen jó itthon kapható nagyüzemi sör?
ehe, keserű, mint az élet

steve10 2016.06.17. 12:26:51

Több probléma van ezzel:
- Úgy van elővezetve, mintha ez lenne a megváltás, miközben Csehországban először kis kocsmákban kezdték el árusítani...
- 850-900 forint egy körsó? Prágában a legjobb helyen is a felébe kerül.
- Mint minden magyar csapolónál túl van hűtve a sör!

Megkóstoltam az ittenit, és egyébként jó volt - 15 perc után, amikor a maradék fél korsó már eléggé megmelegedett és lehetett érezni az ízét.

Ja, és a PU a legjobb sör! A sok szerencsétlen issza a 20 forinttal magyar olcsóbb íztelen szarokat, miközben itt van ez az igazi sör. Szégyen! Meg az is, hogy nem tudnak Magyarországon normális nagyüzemi sört gyártani!
süti beállítások módosítása