Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

10_1.JPG

Sajnálatos módon évek óta nem volt recept a Folyékony Kenyéren, de a múlt héten, az akácfa utcai Malter második sajtótájékoztatóján, ahol bemutatták nekünk a tejszínhab puhaságú leveszöldséggel körített marhanyelves táfelspicc-verziójukat >>>, olyan frappáns sörben főtt ételt kaptam második fogásnak, hogy elkértem a receptjét. Annál is inkább, hiszen a Malter az alapsörét, a Hekkelberg Fuxot használta a főzéshez, amit ugye részben én találtam ki, mint brandet. 

 

Hozzávalók:

egy nagy fej hagyma és két kis fokhagyma

egy szem chilli – ne legyen túl erős

2 kiló marhalábszár kockára vágva

80 dkg száraz bab

1,5 liter Fux

1 evőkanál kakaópor

1 kávéskanál fahéj

1 kg paradicsom (két konzerv)

3 babérlavél

 

Zsíron megpirítjuk a hagymát, fokhagymát  és egy kevés chilit, majd rádobom a húskockákat és lepirítom őket. Ha ez megvan, ráöntöm a sört és lefedve főzöm egy órát. Majd hozzáteszem a paradicsomot és a babérlevelet, fahéjt, kakaót, és a babot, és főzöm még két órát, amíg a bab és a hús meg nem puhul. Egy pohár Fux-szal jobban csúszik.

a képért köszönet Borzavári Csabának!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr3512173996

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Inni, vagy nem inni 2017.02.06. 09:48:12

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. Olyan hírdömpinggel indult a hét, hogy a Heti sajtó teljessége a tét, egy dolog a gyűjtés, másik az olvasás, inni meg ki fog, ha a monitorba meredsz folyton folyvást? Hétszentség'17/5 2017. 01....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása