Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Soproni 1895

2009.06.30. 07:20 - TonyCaviar

Miután keresztül-kasul bejártuk a martfűi sörgyárat, ideje megkóstolnunk, mit is főznek benne. Kezdetnek ott a feltűnően családdá fejlesztett Soproni. A Soproni Ászokból sima Sopronivá avanzsált alap-italt kihagyjuk, ezt mindenki ismeri, és nem mindenki van jó véleménnyel róla, mert ez nem egy igazán high-tech sör. Miközben nincsen vele semmi baj: könnyű, vizes, enyhén kukoricás ízű ital. Bővebben >>>

Az első komolyabb fejlesztés a Soproni 1895. Először ezt kóstoljuk, íme:

Először a dús szénsav és üde gabona habzása, aztán egyfajta öblös savanykásság, mely egy az egyben a Soproni íze, majd a látványos szétomlás, melynek nyomában hosszan artikulálódó, intenzív keserűség marad. Selymes teste beborítja a nyelvet, a szénsav emlékét körbehordozva a nyelven. A keserűség hosszan kitart, illegeti magát, lehet benne gyönyörködni, tényleg nagyon elegáns. Ez nem lehet más, mint a Saazer komló.A háttérben azért folyton elő-előbukkan a Soproni jellegzetes – ám kevésbé elegáns, de könnyed, savanykás íze.
Egyszerre üdítő-szerű és komoran elegáns, valóban van benne valami ódon – az 1895-ös dátum a Soproni sörgyár alapítását idézi. Nagyon jól sikerült ital. A hőmérsékletre nagyon ügyeljünk, mert többszöri kóstolás után kiderült, hogy langyosan nem hozza a formáját.


A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr401216517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vegyi Ali 2009.07.01. 14:45:24

Ez nem "pszeudo-szakrális" szöveg, hanem egyszerűen a modoros.blogra való, hogy mindenki röhöghessen rajta.

falsestuff 2010.03.29. 21:46:30

az Aranyfácánnal egyetemben el lehet felejteni, mióta receptócsítás történt!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.03.30. 00:18:32

sajnos nem értik meg ezek a gyárak, hogyha már van egy különlegesebb sörük, ha ezt az üvegenkénti tetemes megtakarítást, kb. kétforintos spórolást jelentő óccsósítást alkalmazzák, az exponenciális mértékben rontja a minőséget, s pont azok nem fogják többet a büdös életben megvenni ezeket a termékeket, akiknek szánták...Ezért hagytam ott a pitsába az Ilzert, ebből lett nekem végképp elegem.

Ogreface 2010.03.30. 21:49:28

@főzdevadász: Annak idején a Pécsiek is hozattak egy jobb serfőzőt /azt hiszem az Ottakingertől/ ami összeállított néhány ihatóbb receptet,például a Házi sörüket,amit a Pécsi Sörházban lehetett csapolva kapni.Tényleg finom volt.Aztán az embert addig cseszegették,variáltak a fizetésével amíg magától elment.Ezután a recepteket és a technológiát átalakították "költségtakarékossá" amivel gyakorlatilag ihatatlanná tették a söröket.A Sörház söröző része ezután nem sokkal le is húzta a redőnyt csak a pincében működik egy "zenés becsületsüllyesztő" aminek már semmi köze a minőségi sörözéshez.Az úri közönség üvegből szürcsöli a Szalont...

Hamilcar 2010.03.31. 06:34:31

@Ogreface: Na, ezzel teljesen egyetértek! Szerencsére pont akkor jártam Pécsre egyetemre, amikor az a jobb periódusa volt a gyárnak! Emlékszem, még sörtúrákat is szervezett a gyár, pecsételőhelyekkel. Az példamutató volt! Sajna azóta a lezüllés! Csak egy kis pontosítás: a sör neve Pécsi sör volt (van?) és nem Házi sör. Bár ilyen néven is volt sörük, de azt csak üvegbe lehetett vásárolni a sörgyárnál lévő kis boltjukban.

Ogreface 2010.03.31. 13:57:41

@Hamilcar: Igazad van,Pécsi Sör volt a neve amíg élt.Finom csapolt volt és volt benne egy olyan huncutság is hogy nem szénsavval dúsították.Egyébként nekem még sikerült szereznem Sörházas üveg és kerámia korsót is.Béke poraikra...
süti beállítások módosítása