Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Flensburger Gold. Még itthon – a Tescóban – akadt a kezembe ez a csinos csatos üveg, amiről Berlinben kiderült, hogy egyike a német alapsöröknek – legalábbis az ínyenc-kategóriában. A Flensburger Brauerei a legrégibb német (országos) sörgyár, ami a mai napig családi tulajdonban van. A korábban általánosnak számító csatos-üveget is egyedül ők tartották meg, ami a visszaváltásnál komoly gondokat okoz, amúgy meg hasznos, mert visszazárható.

A helyes tömzsi csatosüvegben szép aranysárga folyadék van. Néhány apró fehér darabka úszik benne, ami egy kicsit rontja az összhatást. Az illata igen kalandos, van benne pinceszag, konyak és valami gyümölcs. Miután leküzdöttem a szárazanyagtól való ódzkodásomat, belekortyoltam, és az íze is legalább olyan sokrétű, mint egy boré. Végtelenül gyümölcsös, egyszerre édes és savanyú, kicsit olyan, mintha szilvapálinka is lenne benne. Valahol ott a komló is, de nehéz rámutatni. Egyszerre hasonlít barnasörre és búzasörre is, az utóíze enyhén citromos.
Érdekes, hogy a sörlap.hu homlokegyenest ellenkező véleményt alkot >>
Persze lehetséges, hogy az az üveg, ami az én kezembe került, már nem volt egészen jó formában – a darabkák legalábbis gyanakvásra adnak okot.

Berlinben például a kreutzbergi Morena Barban csapolnak Flensburgert, ám annak teljesen más íze volt. Hogy pontosan milyen, azt nehezen tudnám felidézni, mert mire odáig jutottunk az éjszakában, már túl késő volt a professzionális teszteléshez. A Flensburger azért is fontos lesz, mert nemsokára főzési alapanyagként is használjuk majd a kétliteres óriás kiszerelésű változatot!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr801276156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.07.30. 11:29:46

Hali! Szerintem szerencsétlenül mellé nyúltál! Bár én a barnát szoktam venni - azzal teljesen elégedett vagyok. Az üveg meg tényleg nagyon szép és praktikus.

Akosb1 2009.07.30. 11:45:17

Hali. Lehet hogy amit berlinben ittal az nem gold volt hanem pils
.A flensburger kb6 vagy 7 kőlénbézé tipust gyart de orszagosan majdhogynem csak a pilsüket terjesztik. Mostanaban buzasört is gyartanak ami eszakrol eleg szokatlan

mokkaczuka 2009.07.30. 18:55:28

Hi! Jó tudni, hogy ilyet is kapni. Mennyiért vesztegetik?

Qkac · http://urvezeto.blog.hu 2009.07.30. 21:17:24

@mokkaczuka: cca. 330 körül van a barna üvegje a TESCO-ban.

mokkaczuka 2009.08.06. 12:26:12

@Qkac: Kösz. Hát az nem is olyan vészes. Van pintes angol sör, amit már nyolcszázért nyomnak. A Bombardier. Na, majd megkóstoljuk.

TonyCaviar 2009.08.06. 12:57:34

@mokkaczuka: Én már megkóstoltam: lásd a júniusi archivumot!

Különleges Sörök Boltja 2012.05.08. 20:16:11

Most kaptam, és igencsak kellemes!!!
süti beállítások módosítása