Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legjobb vízíz

2009.09.18. 16:00 - TonyCaviar


Ideát Európában nincs nagy becsülete az amerikai söröknek. Ennek biztos megvan a maga oka, én nemigen ismerem az amerikai söröket, de az előítélet bennem is élt. Ezért tartott olyan sokáig, míg végre egyszer leemeltem a polcról a Miller Genuine Draftot.

Na meg azért is, mert olyan nagyon süt róla az amerikaiság – elég csak a cimkén főszereplő vadászölyvre pillantani, meg a whiskey-címke formájú cimkére. Amiről is megtudhatjuk, hogy ez a sör egyenesen az amerikai Középnyugat szívéből, a rendszámtáblákon Tejtermékországnak (Dairyland) becézett Wisconsinból származik. Hiába nagyon amerikai, a fényképezőgépem szerint nagyon fotogén, és hiszek neki.
Gyönyörű óarany színe van, nem is annyira sörszerű, inkább tokajira emlékeztet. A habja hamar lekeverte magát.
Az íze elsőre csalódást keltő. Hatalmas malátásság jön szembe fantáziátlanul. A szénsavja barátságos, sűrű és apró szemű, lágy és a farvizében egy kis édeskés mellékíz úszik.
A malátás íz az első gyenge antré után egyre karakteresebbé válik a számban és lassan revideálom a benyomásaimat.
Óriás gabonaföldek jutnak eszembe róla, és talán egy jajszó a távolból, az lesz a komló. Mert a komló is ott van, de valahol egészen mélyen, mintha a hatalmas malátatest vékony komlólábakon állna, így egyre érdekesebb az összhatás, bár eléggé komor. Viharfelhő tornyosul az árpaföld felett.
A legnagyobb öröm mégis az, hogy megéreztem valamit, amit eddig még soha. Egy nagyon karakteres vízízt. Valahol a korty közepe és vége felé, amikor a maláta alól kibukkan a komló, akkor bemutatkozik egy igazi, ősi íz, egy régi, tiszta víz íze – nyilván a tavasszal olvadó jégtábláktól zajos Michigan tóé -, ami hitelességet kölcsönöz a kompozíciónak.
A világ második legnagyobb sörgyártó konzorciuma, a SAB Miller, többek közt a magyar Dreher Sörgyár tulajdonosa is. Az SAB Miller állítólag egy egyedülálló „cold-filtering” azaz hidegen szűrési eljárással, laboratóriumi tisztaságú körülmények közt főzi a Miller Geniune Draftot. Mindenesetre jó lett.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr151376252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemezisazis 2009.09.18. 21:39:20

ez a lé egy vicc..

és legalább az EU-n belül megtilthatnák, hogy a palackra ráírják a sör szót

Libikóka · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/ugyintezo-titkar.php 2009.09.19. 11:22:49

amerikai sört soha, szerintem nem tudnak gyártani semmit, ami alkohol...

Vincenzo90 2009.09.25. 23:41:07

Osterbrau nem ízlik, ez meg igen? Komolyan néha azt hiszem, hogy a blogíró okosan fogalmaz, hogy ne tűnjön fel, mennyire nincs köze a sörökhöz. Aztán az jut eszembe másodikként, hogy biztos csak más ízlése van, mint nekem. És ezzel ki is egyezvén olvasom tovább az amúgy érdekes blogot.

J. McClane 2009.10.06. 12:36:57

Nekem ízlik ez a sör. Strandon ittam nemrég, és igazán kellemes. A komló íze nagyon jellegzetes, és számomra átírta kicsit az amerikai sörről alkotott előítéletem.

igaz ahol a Heinekenből is lighotot isznak az nem lehet nagy sörország.

R/T 2010.05.03. 23:31:27

Én legalább havonta egyszer elnyomok egy ilyet. Szerintem finom.
süti beállítások módosítása