Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Sörészek mindig büszkén mutogatnak a sörfogyasztási adatokra, melyekben mindig Csehország nyer, amit aztán különféle sorrendben követnek az írek, a németek, az angolok, és így tovább, most azonban ellentétes előjellel került a sörfogyasztás kérdése az angol parlament elé.

Az intézkedés alapja az a kimutatás, miszerint minden 12. angol 25 pint sört iszik meg hetente, ami két és fél-szerese az egészséges mennyiségnek, ráadásul ez a mennyiség negyven százalékkal nőtt az elmúlt negyven évben. Ez már komoly közegészségügyi kockázat, angol emberek ezrei hullanak el máj-cirózisban, ez már olyasmi, ami a brit honatyákat lépéskényszerbe hozza.
Biztos először nekik is az jutott eszükbe, hogy sötétedés után bezárassák a kocsmákat, csak náluk értelmesebb tanácsadókat tudnak megfizetni, akik megsúgták, hogy abból polgárháború lenne. Ezért úgy döntöttek, inkább a „jópofa alkoholizmus” kultúrájára csapnak le, és beszüntetik azt a féktelen tivornyázást, ami sok angol pubra egyre inkább jellemző.
Első lépésben megtiltanak mindenféle alkohollal kapcsolatos akciót. Nem lesz több „happy hour”, amikor egy korsó sör mellé egy whisky-t is kap a vendég. Beszüntetik a rohamléptekben terjedő „all you can drink for a tenner”, azaz „igyál, amennyi csak beléd fér egy tizesért” akciót, melynek lényegét nem kell magyarázgatni.
És nem lehet többé „fogorvososdit” sem játszani – itt az angol újságíró elmorzsol egy könnycseppet –, ami a hülye angolok egyik kedvenc ivójátéka. Alant olvasható az eredetileg „Dentist’s Chair”-nek nevezett vicceskedés leírása – angolul, az „Uncyclopedia, the content free encyclopediáról”. Ha valaki nem érti, szívesen lefordítom, de olyan érzékletes így angolul, hogy nem akartam szinkronnal elrontani.


The Dentist's Chair
The aim of this game is simple: do not drown!
Materials Needed
•    1 straight backed chair
•    1 bottle of spirit (Jack Daniels, Malibu, vodka, Aftershock or Everclear are all wonderful choices)
•    1 big burley mate
a random assortment of "friends" capable of shouting "CHUG CHUG CHUG"
Stage 1
someone is selected to be the victim they sit in the chair
Stage 2
the Nurse (ie the big burly guy, probably named Tank) restrains the Victim making sure the victim can't move their arms or back, this is usually accomplished by a bear hug from behind
Stage 3
The Dentist pours a steady stream of the chosen spirit down the victim's throat, the game continues until the victim drowns or breaks the nurse's hold.


Ezentúl azt is törvénybe iktatták, hogy bármilyen keveset lehet kérni az alkoholból, a csaposnak azt is ki kell adnia, bár nehéz elképzelni a briteket egy deci sörrel. És amit a FK különösen helyesnek és követendőnek tart, az, hogy kötelező csapvízzel is kiszolgálni a vendéget, ha azt kéri. Persze normálisabb helyeken ez eleve így van, de nincs annál bosszantóbb, amikor az ember csapvízre vágyik, és a pincér sajnálkozva jelenti be, hogy csak szuperelegáns francia ásványvizet tud hozni, minimum egy literrel 600-ért, két kristálypohárral.

 

Címkék: alkohol pub angol

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr221686865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.20. 11:22:57

Itthon már sztrájkolnának a kocsmárosok a vélt bevétel kiesés miatt :f
Mondjuk bizti lesz bevétel kiesés...

Okosan isznak az angolok, játszva. Nekünk meg marad a snapsz sakk, a mondókák (Milye van a fának? LEVELE!). Fogorvosodit kiprobaljuk majd hétvégén :)

Ogreface 2010.01.20. 12:21:53

"The Dentist's Chair"
Ha ezek normálisak...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.01.20. 12:59:28

Az ókori görögöknél a jobb módú fiatalok kedvenc közösségi játéka a kottabosz volt - ez tképpen borcélbaköpés-t takar, ehhez képest a 'Dentist Chair' egy szellemi vetélkedő.

Azért azt ne feledjük, hogy egy angol pub-ban nem kukoricasört meg tecsógazdaságos tengerész-italt isznak - és még így is dagad a májuk.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.20. 14:37:00

Csapvíz "helyett" ott van a szóda. Azért nem lehet sokat kérni, és mégsem olyan ciki. - no meg a bubik :)

Asidotus 2010.01.20. 14:38:21

@pif:
a minőségi italok is alkoholt tartalmaznak, senki se higgye azt, hogy ha drága, minőségi szeszre költ, akkor már mindent megtett az egészségéért.

papustol 2010.01.20. 15:25:46

A gyógyszerként fogyasztott mennyiséget mindenki saját kárára bővíti a gyógyszerfüggőségig.
Jól adagolt koktélokkal még elfogadható és szabályozott a hangulat szintje.Nem iszom alkoholt de ha mindenki így tenne nem lennének gazdag kocsmárosok.

alf (törölt) 2010.01.20. 16:50:01

Távol álljon tőlem, hogy az alkoholizmusra keressek mentséget, de ez az alapvetően "antialkoholista" szemlélet, hogy ne, vagy csak minimális mennyiséget fogyasszon valaki, nem állja meg a helyét. Különböző földrajzi helyeken (Franciaország, Itália, Németország, Csehország, stb.)az enyhe alkoholos italok fogyasztása gyermekkortól (!!!) teljesen elfogadott, ugyanakkor semmivel nem stupidabbak és egyáltalán nincs több máj-cirózis sem.
Nagyon szomorú, hogy az "orvoslás" nem tesz különbséget például a sör és az égetett szeszesitalok között, holott az élettani hatása egész más.
nemrég Németországban láttam egy több orvos által is kísért tudományos ismeretterjesztő filmet, ott a napi 2 korsó sört tökéletesen egészséges mennyiségnek tartották, tartják.
nem is beszélve arról, hogy a ma divatos bármely üdítő idegen anyag tartalma sokkal előbb készíti ki a májat, mint a rendszeresen fogyasztott sör.

Vincenzo90 2010.01.20. 17:49:05

Ezt ki kell próbálni... :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.01.21. 08:30:51

@Nűnű: Persze, a májuk nekik is dagad, de a látásuk legalább megmarad. De itt a kulcsszó a mértéktelenség. Egy 7%-os Bockbier-ből elég egy 0,3-as üveg a vacsi mellé.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.21. 21:05:16

@pif: Nünü ezt nem tudhatja, mert kétszáz forintnál többet nem ad egy sörért. Egy bockbier pedig minden valószínűség szerint ennek akár a kétszerese is lehet... Az olcsó sörökben pedig lehet, hogy úgyszintén alkohol van, de amellett van benne pl. dikálium-diszulfit(antioxidáns, a sör számára!), ipari úton előállított amiláz-enzim(ha már 7-8 Balling-fokból lesz az a jó 4,0-4,2 alk%), kellemes kukoricadara(amitől sokak fejfájást és gyomorégést kapnak), na meg még az isten tudja mennyi szirszar, hogy jó ócsón el lehessen adni. Nem baj, igyunk tovább szarságokat, de abból viszont jó sokat!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.01.22. 10:14:34

Most jöttem haza Bécsből, és a helyi Metro-ban sikerült szert tennem - többek között - 6 üveg 0,3-as Stiegl Bock-ra (nem dunkel) Pontosan 200 Ft / palack áron. Még az anyósom is azt mondta rá, hogy húúdefinom, pedig neki aztán télleg mindegy, hogy Borsodi v. Pilsner Urquell...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.22. 15:45:09

@pif: itthon ennyiért nem tudnánk megvenni, hisz egy semmikülönös Dreher többe kerül...

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.01.23. 08:47:13

@főzdevadász: Ezért is csaptam le rá. :o]
Meg hát, ahogy azt már más postban megrágtuk, a téli sör választék igen szegényes mifelénk. Világos Bock meg nincs egyáltalán...
süti beállítások módosítása