Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A 19. század legnépszerűbb zeneszerzője, Giuseppe Verdi a mai Del Ducato sörfőzdétől egy sarokra nőtt föl Roncoléban (amit ma már Roncole di Verdinek hívnak) egy fura lapos, archaikus házban – ami ma is megtekinthető. Az apja kocsmáros volt Bussetóban, a négy kilométerre fekvő városban, és a kis Verdi az első zenei élményeit a hozzá betérő vándorzenészektől kapta.


Giovanni Campari, a Del Ducato főzőmestere az olasz sörfőzők második generációjához tartozik, de akárcsak az első, ő is home-brewerként kezdte – igaz, csak azután, hogy elvégzett egy élelmiszeripari iskolát. Az elmúlt hetekben végigkóstoltuk az általa főzött sörök nagy részét, utolsónak maradt a legnagyobb szakmai sikert aratott – mindenféle díjakat besöpört, és a ratebeeren Olaszország legjobb sörei közé sorolt – Verdi Imperial Stout.



Éjfekete olajként csorog a pohárba, döbbenetes színe van, habja kevés és határozottan barna. Hiába öntöm direkt úgy, képtelenség neki komolyabb habkoronát varázsolni, de az a kis fátyolszerű minta végig ott marad a folyadék tetején.
Az illata édes, pörkölt, gyümölcsös. Az íze megfelel az elvárásoknak – gazdag imperial stout íz, melyben a kakaó és a feketecsokoládé dominál. Boros, szilvás aromákkal terjeszkedik a szájban, de az édesség hamar elillan, és kiderül, hogy az egész koncepció nem olyan súlyos, mint amilyennek kinéz – a teste közepes, kellemes, könnyedén iható, barátságos. Mondjam azt, hogy akár egy Verdi opera? Színes, lendületes, drámai, romantikus, de hiányzik belőle Wagner üllője, amitől leszakad az asztal.
Egy dolgot azonban elszúrtam – elfelejtettem figyelni a chilire, pedig tudvalevő, hogy az is van benne. Így azonban, hogy nem voltam rá felkészülve, semmi nyomát nem találtam benne. Talán a kifejezett száraz végződésben lehetett valami emléke, de semmi konkrét.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr402290413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.15. 09:27:50

"A 19. század legnépszerűbb (?) zeneszerzője, Giuseppe Verdi" - Szegény Chopin, Liszt, Strauss stb.
kötekedtem bocs! :o]
Amúgy jól hangzik - a címke sztem meg nagyon el van találva - ha eccer arra járunk, veszünk-iszunk belőle

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.09.15. 10:05:15

hát egy Wagner-IPA már tényleg emberfeletti mű lenne

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.15. 11:02:54

@Pável: sőt lehetne Valkűr, Bolygó Hollandi és Trisztán más máskomlózással...

TonyCaviar 2010.09.15. 11:20:04

A Tristan double imperial IPA nagyot szólna:)

Ogreface 2010.09.15. 13:56:20

@TonyCaviar:
Siegfried double imperial stout
Brünhilde extra strong ale :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.09.15. 15:10:58

@TonyCaviar: persze, hogy Trisztán, nem is keverve (tom tocc)
süti beállítások módosítása