Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 

Érdekes, hogy a Blaha Lujza téri hetes budai irányú megállója mekkora egy koncentrált koszfészek, mintha a messze kígyózó BKV járatokkal együtt ide beszivárgott volna a külvárosi hajnali felesező bódék hangulata, a dél-budai reménytelenség, a pusztaszéli, szélfútta buszmegállók világa, melyekben reggel öt és hat közt van tömeg, és persze a közel-keleti kosz, közép-európai koszlottság.
 


Mégis, lehet ezt a modern sikátort élvezni. Amikor egy fatális véletlen során belefutottam a buszmegállóból nyíló bevásárlóközpont büféjében péntek-szombat esténként megrendezett karaoke-klubba, akkor valamiféle antropológiai extázisba estem – a végtelenségig lehetett nézegetni, ahogy szerencsétlen fiatal fiúk és lányok önként tárják fel saját tehetségtelenségük és csúnyaságuk szédítő mélységeit. Spontán közösségbe csöppentem, melynek tagjai azzal igyekeztek egymásnak imponálni, hogy hibáikat mutogatják, és egyszerre követelik a világsztároknak kijáró rivaldafényt, valamint a fogyatékosoknak járó sajnálkozást.
A mellette nyíló BKV-tematikájú talpig zöld Dreher-kocsma a pesti kocsmák legjobb hagyománya szerint olcsó piát mér villogó szemű férfiaknak, akik több-kevesebb sikerrel rejtegetik gyilkos indulataikat – a portálon díszelgő részletes árlap olyan, mint valami nyilvános állami kábszerelosztó központ kínálata. Az alkoholra kora fiatalságuk óta állami irányítással rászoktatott függők legalább húsz különféle színű méreg közül választhatnak, felismerhetetlenségig vizezett sörutánzatból is van egy pár féle. Egyszer el is fogyasztottam ott egy pohár Drehert késő éjszaka az éjszakai buszra várva, azóta is emlékszem rá.
Ebbe az idillbe nyomakodott be az a montenegrói vállalkozói csoport, akik nagy elánnal nekiláttak létrehozni egy alternatív török-büfének ható üzemegységet az árkádsor akkori végében – azóta felépült melléjük valami modern ház. A sűrű fekete hajú, rövid ujjú pólóban feszítő deltás férfiak, akik még mobiltelefonálás közben is egyszerre cigiznek és parancsokat osztogatnak, nem tipikus gasztronómiai kisvállalkozók, inkább a frissen feltámadt montenegrói nemzeti büszkeség és nemzeti vállalkozói akadémia nagykövetei, akik sok más távoli néphez hasonlóan a gyorsétkeztetés marhavagonján próbálnak kényelmesen nyugatra disszidálni.
A nemzeti büszkeséget annyira viccesen fogják fel, hogy országnevüket nem hajlandóak a magyar nyelvtan szabályainak alávetni, és a „montenegroit” is rövid o-val írják. Tudom, hogy többen felhívták már erre a figyelmüket, de szerintük ez így helyes, és kész. Irigylem őket.
A vicces az, hogy a kezdeti nehézségek leküzdésével a montenegroi (mi is tiszteletben tartjuk a helyesírási elveiket) vendéglátóhely tényleges minőségi ugrást hozott a buszmegálló mikrofaunájában, tulajdonképpen lett oda egy tisztességes kajálda, mert ami addig ott volt, az maga volt a horror – legalábbis látványra.
A sör persze lötty, de legalább jugoszláv lötty, szlovén Lasko. Teljesen érdektelen, de akár a kínai, mexikói sörök, erős ízű gyorskajákhoz elmegy. A hamburger viszont egyenesen finom tud lenni, ha eltaláljuk a megfelelő kompozíciót. Csak az eladólány beszél magyarul, de ő meg nem sokat tud a montenegroi gasztronómiáról, és a demokratikus feltétválasztás szentségét tiszteletben tartva nem is hajlandó segíteni a választásban, úgyhogy ez nem is olyan egyszerű feladat.
A húspogácsa és a lepény mindenesetre finom, úgyhogy vegyük elejét annak, hogy sok káposztát pakoljanak rá, meg minden hülyeséget, és hajtsunk a sült paprikára, esetleg némi csípőssel, és ha  már az is van, akkor talán tejföllel is. És az ajvar sem rossz irány. A bosszantó az, hogy elvárják a vendégtől, hogy pontosan tudja, mit akar a hambiba tenni, anélkül, hogy előbb megkóstoltatták volna vele akár az alapanyagot, akár az összetevőket. És ezt úgy próbálják beállítani, mint igazi vívmány, demokrácia, stb, pedig csak a végiggondolás hiánya, semmi más.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr692667331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2011.02.17. 10:50:48

Lehet, hogy a világos Laško jellegtelen, de a Laško Dark egy kifejezetten izgalmas barnasör, érdemes kipróbálni, a montenegroi büfé melletti nagy szupermarketben rendzseresen beszerezhető.

Horasz · http://horasz.blog.hu 2011.02.17. 12:01:17

Pedig évekkel ezelőtt ott egy olyan török volt aki maga sütötte reggel és este a pitát, ami vastag volt, mégis légiesen könnyű. Külön kérésre mellőzték a csalamádét és extra adag húst adtak helyette. Egyébként a hamburger mióta hagyományos "montenegroi" népi eledel?

Egyébként az adott megálló hangulatának írásbeli lefestése hibátlan....:D

Bélabácsi 2011.02.17. 12:03:23

Gösseres blogon anyázni a Laskót kábé annyira hiteles, mint amikor egy Opeles autó-értékesítö szidja a Fordot.

Az én értékrendemben a Drehert pl. lazán alázza a Lasko, a Gösserrel pedig minimum egy ligában játszik.

A "lötty" meg tudjátok mi ? Az Arany Ászok például. Az a lötty.

Jöjjünk már le egy kicsit a talajra, uraim....

ősi homár fapados · http://zsigavagyok.tumblr.com/ 2011.02.17. 12:39:34

ezt a szar helyet, nincs degusztációs menű? kérjél pincsót!
sörvitát ugornám, nincsen rálátásom erre a kategóriára, viszont ne lájkoljátok, nehogy legközelebb a montenegrOi megölelgesse...:D
www.youtube.com/watch?v=smO1onPkA3Q

ez itt a reklám, bár h leugrunk a Corvintetőről, ezt a westbalkán után kimoderáltam volna...
www.diningguide.hu/ettermek/tesztek/etterem-informacio-5345

pernahajder Campbell 2011.02.17. 12:48:28

@Horasz: Ez nem hamburger, hanem pljeskavica, azt hiszem, eredetileg szerb kaja, de mindenhol kapni a volt Jugoszláviában, meg Bulgáriában is. Gondolom, csak az érthetőség miatt hívják hamburgernek (szerintem ez hiba). Mellesleg baromi jó, mindenképpen próbáld ki. És hogy mi kerüljön egy pljeskavicába, azt a vendég mondja meg. Ez mindenhol így van.

sapipeti 2011.02.17. 12:50:02

Imádom azt a helyet!!!! Főleg a borjú steaket ajánlom!!! Kis urnabesszel kis ajvárral, zöld saláta esetleg kis uborka (ha lepényben kéred)

ZON 2011.02.17. 12:59:55

@Bélabácsi: köszi, helyettem is szóltál.

2011.02.17. 13:10:03

A Lasko pivo-t nem bántani! Az egy nagyon jó kis sör. Nem a nagybetűs sör, de 20 rosszabbat egy lélegzetvétellel is fel tudnék sorolni.

Dike 2011.02.17. 13:11:22

@pernahajder Campbell: Igen, pljeska-t árulnak. Nem hiba (sajnos) hamburgernek hívni, tekintve, hogy ha pljeszkavicának hívnák, a kutya nem venné meg, mert nem ismerik. Isteni egyébként, magasan veri a legtöbb pljeszkavicát, amit Szerbiában eddig ettem. Az urnabeszt érdemes kipróbálni bele, fokhagymás-fűszeres túró, nagyon jól megy a borjúhoz. A szerbek egyébként ajvárt/hagymát/kajmakot tesznek bele leginkább, a többi csicsa a "túristáknak" van :)
@Horasz: kóstold meg, ízleni fog. Igaz, itt csak a hús van (desszert nemigen), de az jó és sok! :)

özv. Horvai Jolánné 2011.02.17. 13:15:50

Bélabácsi és pernahajder Campbell már leírta, amit első olvasatra én írtam volna.

tán csak annyit tennék hozzá, hogy a Lasko gyakorlatilag azonos a Zlatoroggal, ami meg kb. a térség egyik legjobb söre.

TonyCaviar 2011.02.17. 13:36:03

Szerintem a térség érdektelen lágerei közt komoly különbségeket vizionálni felesleges és megerőltető vállalkozás.
Természetesen pleskavica, és tényleg nagyon finom, nincs túlfűszerezve, nincs gyíkhús íze, hanem finom húsíze van. Én is ettem Szerbiában, de ettől még nem tudom, hogy épp mivel akarom most enni, ert nem e mlékszem olyan tisztán, akkor mivel ettem. Tehát, ha degusztációs menü nincsen (amit amúgy nem erre használnak, de mindegy),, akkor legalább tudják már elmondani, hogy finom a cucc.
@Bélabácsi: ehhez hasonló (Opel-Ford) aranyköpéseket folyton írnak ide, de köztem és egy Ford-kereskedő közt alapvető különbség az, hogy én nem akarok neked eladni semmit.

Dike 2011.02.17. 13:43:18

@TonyCaviar: Na jó, de attól, hogy nekem urnabesszel finom, attól neked lehet, hogy csalamádéval jó. Ha standard, egyenhambit akarsz enni, akkor meki. Egy felnőtt férfi csak el tudja dönteni, hogy a húst és a kenyeret uborkával szereti vagy tejföllel, nem?

özv. Horvai Jolánné 2011.02.17. 13:56:01

@TonyCaviar: ebbe a pár sorba pont négy helyen lehetne belekötni (ezt te is tudod), viszont nem fogok.

úgyhogy csak annyit mondok, hogy a pleskavica u lepinji klasszikusan ajvárral és frissen vágott hagymával az igazi, a többi verzió pedig egyéni ízlés függvénye - amit viszont helyetted senki nem fog tudni.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.02.17. 13:57:44

@TonyCaviar: "a frissen feltámadt montenegrói nemzeti büszkeség és nemzeti vállalkozói akadémia nagykövetei, akik sok más távoli néphez hasonlóan a gyorsétkeztetés marhavagonján próbálnak kényelmesen nyugatra disszidálni."

wow!

A Lasko lagere amúgy valóban egy nagyon felejthető darab, kb a Dreher és a Borsodi között van minőségileg...

86c 2011.02.17. 14:00:15

fejükön a szarom Union-t iszom

Gerardus A. Lodewijk 2011.02.17. 14:34:54

@özv. Horvai Jolánné: "a pleskavica u lepinji klasszikusan ajvárral és frissen vágott hagymával az igazi"

lepinja = lepény?
kérdezi az önjelölt etimológus

MTi 2011.02.17. 15:27:49

ha valóban "nemzeti büszkeségről" lenne szó, akkor a montenegróiak igazi montenegrói sört Nikšićko pivo-t szolgálnának fel.
A Laško sajnos szlovén, de ez nem csökkenti a minőségét :)

özv. Horvai Jolánné 2011.02.17. 15:33:11

@Gerardus A. Lodewijk: jobb híján annak is lehet fordítani, de száz szónál is többet ér egy kép (bár ez csevappal van, forrás: Burekkirály)

http://burek.echt.hu/ebl/show_image/Cevapi%20háttér%20nélkül.jpg?ID=246435

Raka1885 2011.02.17. 15:33:39

Ez a vizezett sör dolgot annyiszor hallottam már. Van erre valami bizonyíték? Véleményem szerint kis mennyiségű víz is nagyot rontana a sörön. Nem hiszem, hogy megérné. Plusz a keg hordón van valami szelep. Vagy az nem akadály? Legtöbb esetben inkább a hanyagul karbantartott sörcsap és a dohányfüst felelhet az íztelen sörért. Aztán lehet, hogy tévedek.

özv. Horvai Jolánné 2011.02.17. 15:40:48

@MTi: ez igaz ;-) de a Laško itthon beszerezhető, Nikšićko-t még nem láttam egy boltban sem

2011.02.17. 15:41:43

Nincs meg pontosan a hely fejben. Valaki tolna egy gmap-linket hozzá? Igen, tudom hogy én is ki tudnám keresni, de rohadtul nyomom a melót éppen :/

kremaTourium 2011.02.17. 15:44:38

Hülyék, vegyétek már észre, hogy a cikkíró Laško Clubot ivott (a képen is szerepel), amit még a szlovének is utálnak. A 18-30-as hipszter korosztálynak szánták, de nagyon bebuktak vele, és gondolom ezért exportálják hozzánk, nagyobb Tescokban halomban áll 120-150Ft-s áron.

Az igazi lager viszont háromszor kenterbeveri az összes blogszponzor által gyártott sört.

Ja, és Laško>>>>>>>>>>>>>Union, kivéve Union Radler Grapefruit nyáron.

Tökinger · http://napilaci.blog.hu/ 2011.02.17. 16:31:16

Megtetszett a hely a leírtak alapján,ki fogom próbálni:) Sör vitába nem szólok bele...
Azonban valaki magyarázza már meg hogyan lehet vizezni a csapolt sört? Csomóan jönnek ezzel, hogy vizezett a sör, de senki sem magyarázta el, hogy is van ez...

Serkoptató 2011.02.17. 16:58:59

@Tökinger: legdurvább esetben fél-egy deci vízre csapolnak (ha senki sem látja).

Tökinger · http://napilaci.blog.hu/ 2011.02.17. 17:10:16

@Serkoptató: Én a sörcsapra úgy tekintek, mint egy oltárra rendeléskor:) Ergó, akkor én olyat nem kaptam még... Már akkor is szólok, ha túl sok a hab:)

TonyCaviar 2011.02.17. 17:20:46

Alapvetően, amikor vizes lágerekről beszélek, akkor nem a csapost vádolom vizezéssel - persze lehet, hogy ez is történik - hanem a sörgyárat azzal, hogy az erjeztés után túlzottan sok szódavizet nyom a sörbe.

Serkoptató 2011.02.17. 17:32:58

@Tökinger: legjobb nevelési módszer szigorúan szemmel tartani a csapost csapolás közben, és minden kis kihágásért reklamálni.
Nem tűrni, hogy "nagyon habzik!" jelszóval ide-oda töltögessen, nem engedni, hogy ugyanabba a korsóba elmosás nélkül csapoljon stb.

Serkoptató 2011.02.17. 17:41:21

@TonyCaviar: ezt a szódával való hígítást ugyebár a "gazdaságosság" érdekében találták ki. Ez a vizezett sör.
De van (volt), amikor alapjáraton hígra főzik, még csak vizet sem kell bele tenni.

Bár a végeredmény ugyanaz, a második módszer talán "elegánsabb", de mindenképp természetesebb.

natenedu 2011.02.17. 17:59:14

"Vizezett" sör fogalmával leginkább a sörgyárak csúcsrajártott időszakában lehet találkozni. Egyszerűen nem várják ki a technológiában szereplő határidőket, ezért vízízű a sör.

natenedu 2011.02.17. 18:01:53

A Lasko, PAN, Karlovacko sörök izét meg a tengerparti szél ízesíti, mert egyénként egy napon sem lehet említeni a jobb cseh/szlovák/német/belga sörökkel. Ez annyira triviális, hogy nem is értem a szájtépést

Gaspar von Lopici 2011.02.17. 18:10:56

Laskó pivót lehúzni nagy melléfogás kérem. Komló ültetvények közt vezet az út a gyárhoz. A "jugó löttyöt" egy szlovén kocsmában kéne elsütni...aztán degusztációs menü a celjei kórházban hihihi.

TonyCaviar 2011.02.17. 18:19:39

@Gaspar von Lopici: Miért szerinted a komlót úgy rakják bele a sörbe, hogy a kamion elmegy a komlóültetvények között? Vagy ez miért jelentené, azt, hogy jó a Lasko (Club)?
Ami lötty az lötty, tök mindegy melyik ország kocsmája. magyar kocsmában is mondhatod, hogy lötty a sör, és egyet fognak veled érteni. Hiszen tényleg az. A sör az nem foci. Aki összekeveri a kettőt, az fejeljen kriglivel:)

Gaspar von Lopici 2011.02.17. 19:26:14

Azt, hogy az egyébként kitűnő terméket előállító Lasko sörgyár leggagyibb termékéről - Club - fantázianevű sörről van szó, azt az írás nem tartalmazza. Ezt a kommentelők helyesbítették. Viccesnek szánt néhány sorommal arra az inkorrektségre szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a Lasko nem azonos a Lasko Clubbal és egy fast food étkezés a Blahán nem biztos, hogy alapját képezi egy sörblog cikknek.
A komlóültetvények a sörgyár körül hogy miért vannak, ördög tudja, hogy sok kis magyar sörfőző miért onnan hozza a komlót nem tudom. Lehet tudatlanok. A sör nem foci. Hmm Biztos ez? Az MLSZ-nél már tudják? Felfújható krigli fejelésre, októberfestről szép szuvenír. :)))

natenedu 2011.02.17. 19:43:47

"A komlóültetvények a sörgyár körül hogy miért vannak, ördög tudja, hogy sok kis magyar sörfőző miért onnan hozza a komlót nem tudom. Lehet tudatlanok."

Mert az itthoninál jobb. Zatec meg számukra megfizethetetlen és/vagy messze van.

TonyCaviar 2011.02.17. 20:04:04

Sztem lopici ironikusan fogalmazott, akárcsak én. Világos, hogy a szlovén komló első osztályú.
Világos, hogy a Lasko Clubról beszélünk - nálunk ez az egy kapható. Rég megírtam - folyekonykenyer.blog.hu/2010/03/17/la_ko_club
- ezt valóban nem hangsúlyoztam ki megfelelően a cikkben. Sajnos mivel nálunk a Lasko csak ebben a formában van jelen, magam is hajlok rá, hogy ebből általánosítsak. Ami persze nem helyes.
De azt nem értem, miért ne lehetne egy sörblog témája egy gyorséttermi étkezés sörrel?

Gaspar von Lopici 2011.02.17. 20:10:29

@natenedu
Magam természetesen látom a szoros összefüggést a sörgyár és a komlóültetvény között.Azon vagyok, hogy más is lássa. Göss stájer település körül nem láttam egy tőkét se.Ja az aszkorbinsav nem futónövény.

özv. Horvai Jolánné 2011.02.17. 20:38:06

@TonyCaviar: "Sajnos mivel nálunk a Lasko csak ebben a formában van jelen"

ez konkrétan nem igaz. vasárnap vettem utoljára Budapesten igazi Lasko-t.

natenedu 2011.02.17. 20:43:13

@Gaspar von Lopici:
Hát pedig ha kifigyelsz Gössbe és iszol egy korsó sört, klasszisokkal jobb lesz mint ha ezt Laskóból teszed. Ezt a kukoricagrízes szart amit itthon árulnak hagyjuk most.
(mondjuk az 1895-be zateci komlót tettek az elején, na az olyan is volt nyammm)

Gérard Duchemin 2011.02.17. 20:59:57

@TonyCaviar: 3 féle lasko kapható Magyarországon dobozos vagy üveges formában (ebből kettő hordósan is van), és szlovén sör (laskokkal együtt) 7 féle.

Gaspar von Lopici 2011.02.17. 21:01:48

@natenedu: Nem vitás jobb az Ausztriában forgalmazott Gösser a Magyarországinál. Nem törlik fel velünk a padlót ááááá

Gérard Duchemin 2011.02.17. 21:04:05

@Serkoptató: "legdurvább esetben fél-egy deci vízre csapolnak (ha senki sem látja). " Ez már bűntény.

Gaspar von Lopici 2011.02.17. 21:04:52

@Gérard Duchemin: Akkó "kis" tárgyi tévedés is gatyába rázva. :)

Gérard Duchemin 2011.02.17. 21:06:30

@özv. Horvai Jolánné: Niksicko-t egyedül a különleges sörök boltjában kaphatunk Pesten (tudomásom szerint, és nem is mindig)

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2011.02.17. 21:09:46

Azért figyelitek, hogy egy szlovén sör milyen érzelmeket képes generálni? Ez már valami, hajrá Laško!

TonyCaviar 2011.02.17. 21:23:15

Na én még más Laskót nem láttam itthon. Nem nagyon tolják az arcunkba, igaz?
Gössben pedig a 12 század óta termesztenek komlót, a kolostorudvar ma is tele van az elvadult maradványaival, és ha megkóstolod a helyi Gösser Spezialt, akkor érzed, hogy abból nem hiányzik az anyag.
Majd akkor megkóstoljuk azokat a sokat reklámozott Laskókat! Duchi, hol is kaphatóak?

Gaspar von Lopici 2011.02.17. 21:32:55

Ha kiutaztatja a kommentelőket is a cég akkor hétvége nekem jó! Aztán jöhet a special meg a schnitzel.

MTi 2011.02.17. 23:41:47

@TonyCaviar: "Sajnos mivel nálunk a Lasko csak ebben a formában van jelen, magam is hajlok rá, hogy ebből általánosítsak. Ami persze nem helyes."
Igen, a cérnagoráczoknak még a Jelen Pivo is nemzetibb lenne - merhogy az szerb :)

IPAfai Pap 2011.02.18. 09:16:25

@TonyCaviar: persze ez kis önreklám, de valóban tud jobbat is a Lasko - ma megyek és körülnézek, hátha van nekik vmi másuk is...

sorbuvar.blog.hu/2010/11/09/sotet_sorok_a_napfenyes_szloveniabol

Gaspar von Lopici 2011.02.18. 10:58:09

@IPAfai Pap:Így képzeli el az eccerű olvasó a sörblogot ,grat!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.18. 17:52:47

bárki bármit is mond, a Lasko, Lasko Club és a Lasko Tamno is egy üres, nulla sör. Kész.

Gérard Duchemin 2011.02.18. 22:02:38

@TonyCaviar: A budaörsi Auchanban láttam mindhárom verziót.

Gérard Duchemin 2011.02.18. 22:04:03

@IPAfai Pap: Szlovéniába?! Ha arra jársz és lehetséges ....

2011.02.19. 01:28:48

@főzdevadász: Ezzel most nem értünk egyet. Nem minden sörüket ismerem, én a Zlatorog - Lasko Pivo nevű holmival találkoztam Horvátországban, és az bizony jó volt. Egy könnyű, friss ízű sör. Amit itt a sp.r-ban árulnak, az nem az igazi, elismerem. De hozzánk mindig csak a sz@rt hozzák el. Ez van.
Nem tudom, miért hiszik azt a külföldi sörfőzdék, hogy nekünk a szar is jó. Ittam német Löwenbrau-t, és jó volt. Ittam itthon dobozoltat - többet nem fogok. Ilyen a Kozel is. Kint jó volt, itthon borzasztó. Lejáratják a márkát. De hát ők tudják...

Gaspar von Lopici 2011.02.19. 10:42:32

@kermi: Gösser is így van. Aztán bérbloggal nyomul,
hogy vegyük. De az irodalom visszahág!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.19. 14:06:59

@Gaspar von Lopici: ez a bérbloggal kapcsolatos megközelítés nagyon rossz. Ha valami, akkor a Gösser szerepel itt a legkevesebbet, attólmeg, hogy látod a logóját és ettől többet veszel belőle, az a te hibád...
Szerintem a Gösser kifejezetten jófejnek tekinthető ezzel a bloggal, mivel bár nagyipari sörgyár, mégis építgeti a sörkultúrát, nem csak az eladási statisztikák érdekében.
@kermi: így van, nem értünk egyet

Gaspar von Lopici 2011.02.19. 14:35:02

@főzdevadász: Sörkultúra,a Sopronban főzött Gösser? Há a pécsi osztrákokhoz mérve igen. A jófejség az nem piacgazdasági kategória. Más gyártók termékeinek lejáratásra lehet kis csavarral áldozni, de a Gazdasági Versenyhivatal ezt nyolc számjegyű fizetési meghagyással díjazza.Na akkor jön a kriglivel fejelés... :)

Gérard Duchemin 2011.02.19. 15:15:33

@Gaspar von Lopici: Ez nem bérblog, ez a gondolat baromság volt.

Gérard Duchemin 2011.02.19. 15:17:05

@kermi: "Nem tudom, miért hiszik azt a külföldi sörfőzdék, hogy nekünk a szar is jó."

Mert tényleg megveszik az emberek, ezért.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.19. 15:27:47

@Gaspar von Lopici: ennek a felületnek nem a másik sör lejáratása a célja, talán ez észrevehető...nekem semmi közöm ehhez a bloghoz, de mégegyszer leírom: a logo-n kívül hol látsz itt magyar Gösser sört, termékcsaládot magasztaló írást? Ha meg egy sör szar, az nem attól van, mert egy másik gyár szponzorálja ezt a blogot...a szponzoráció abban merül ki, hogy adják a felületet, mi meg örülünk ennek, mert van hol okoskodni, olvasgatni a sörről...

Gaspar von Lopici 2011.02.19. 16:19:12

Szponzorált blog, egyenlő reklám.Vagy ellen reklám.Gazdasági jogi kategória.A Gösser gyártója valamit ad, ezért valamit vár. Lehet elterelő elméletet gyártani, de hiteltelen. Jópofa multicég
muhaha,a kapitalizmus zsetonra megy főleg így az elején.....

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.19. 22:59:12

Ez a Lasko sör egy szar és kész, én, mint a Gössertől független individum kijelentem, kijelenthetem. És ha nagyon fáj, én akkor is örülök, hogy a Gösser ilyen JÓ FEJ, s szponzorál egy blogot, ami egyáltalán nem a saját reklámjával van teletömve. A Heineken Hungaria azt várja el, hogy fejlődjön a sörkultúra, ezért van ez a blog. Ezáltal nőhet az ő forgalma is, bár azt hiszem, itt nem ez a cél. Ennek közvetett haszna van. Ennek a cégnek a marketingstratégiájában ez a blog egy hangyafing, naponta költ ezerszer több pénzt csak reklámszpotokra mindenféle tévékben ez a cég.
De azt hiszem, ezt az egymás mellett való elbeszélést akkor itt be is fejezhetjük...

Serkoptató 2011.02.20. 07:59:06

Már többször megfigyeltem, és itt is megjegyződött valahol, hogy egy Borsodi, Lasko, Aranyásó, Kozel koppintás milyen sok, és nem egyszer több-kevesebb indulati töltettel ellátott hozzászólást generál (és nem csak itt).
Egy Demolenhez, Mikkellerhez meg kommentelnek hármat-négyet.
Tudnék következtetéseket levonni, de minek...

TonyCaviar 2011.02.20. 10:43:56

@Gaspar von Lopici: A reklámpiac fejlődésével egyre messzebb távolodunk a mosóport arcbanyomós idióta tévéreklámoktól, és egyre inkább afelé haladunk, hogy egy cég szimpatikus képet szeretne kialakítani magáról, ami kevésbé hasonlít a feketetói lókupecre. Pl. szórakoztató tartalmat generál sör témában, és elegánsan ott áll a háttérben, hogy azért lehessen tudni, ő a házigazda. De azt szerencsére mindenki tudja, hogy egy jó buli nem arról szól, hogy a házigazdát magasztaljuk égre-földre.
Te meg úgy viselkedsz, mint aki elmegy egy buliba és beleköt a házigazdába, mert azt hiszi, hogy ez a buli arról szól, hogy őt kell dicsérni és ez neked nem tetszik. Ha nem volnál olyan hebehurgya, és először tájékozódnál, akkor láthatnád, hogy ez a buli nem arról szól. Itt egyszerűen dumálunk és elvagyunk. Még az is belefér, hogy lereklámozod a blogot. Volt már ilyen, aztán elmúlt:)

Gaspar von Lopici 2011.02.20. 11:52:40

@főzdevadász: Te szólítottál meg, mint üzletileg érdekelt a fogyasztót, sajnálom ha a muníciód elfogyott. Saját söreid mellett is ilyen gyengén tudsz érvelni? Természetesen elbeszélünk egymás mellett, neked a forgalom az érdeked, nekem az igazság.

Gaspar von Lopici 2011.02.20. 12:13:28

Most esett csak le, itt reklámozod ingyen a boltodat, vagy ára van? Mindegy 4 lájkod már van a fészbúkon. Az irány jó !?

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.20. 12:26:14

Nem reklámozok én itt semmit, és nézz utána a dolgoknak jobban, ha kötekedsz. Nekem nem nagyon kell a szokásos marketingcsatorna, nem kell érvelnem mindenféle gagyireklámokkal a söreim mellett, mert azok magukért beszélnek. Nekem nincs szükségem olyan buta reklámokra, amikre te itt gondolsz.
Az igazság az, hogy egy felejthető, netalántán szar, de mindenképp átlagos lager sör mellett érvelve támadod alaptalanul ezt a blogot(eleve, minek itt kötekedni?), amiben én egy kicsit sem vagyok érdekelt. Nekem is talán csak annyi a hasznom az egészből, hogy fejlődik a sörkultúra. De ugyanígy szeretem a komlóblogot és a sörbúvár blogot is, egyfelől mint sörissza ember, másfelől mint boltos. És ez a blog annyiban különbözik az előző kettőtől, hogy van itt egy Gösser logo.
De azért nem érvelek tovább itt semmivel, mert teljesen feleslegesnek látom, hisz túlságosan okos vagy hozzám képest.

TonyCaviar 2011.02.20. 13:23:56

@Gaspar von Lopici: Mi vagy te reklámszakember? Vagy miért orrontasz minden mögött reklámot? Ez egy rossz ösztön. Felejtsd el, rég kiment a divatból.
Elég, ha akkor észreveszed, ha ki van írva, hogy reklám.
Amúgy meg tényleg nem értem, miről beszélünk. Lopicinek rossz kedve van ezért kötekedik, mi meg játsszuk neki az aláfestőzenét? Ezennel én is befejezem.

Gaspar von Lopici 2011.02.20. 14:41:00

Jó kedvem van, most hogy bedőltetek kicsit csalódott vagyok.Hamar megártott az igazság.Pedig hova el lehetett volna még jutni.Nyilvános ízlésformálás etikája stb. Mindezt esetleg filozófiai összefüggésekben. Na de ezek magas dógok légy a Heinekennél csókos vagy ha nem hát sörösbótos ....

TonyCaviar 2011.02.20. 17:35:05

@Gaspar von Lopici: Bizony, az igazság fáj. Ezentúl nem tudunk tükörbe nézni. Most lekapcsolom a komputeremet, és egy hétig be sem kapcsolom, nehogy reklámmal mocskoljam be a világháló csillogó tisztaságú felületét. És Főzdevadásznak letöröm a kezét, többé ne árulhasson IPA-t, Barley Wine-t, Stoutokat és portereket, dunkeleket és weizeneket, 1000IBUt, Mikkeller Single Hopokat, és semmit, de semmit, ami nem egy tisztességes nagy sörgyár ajtaján jött ki.
Szomorú zene, stb...

Gaspar von Lopici 2011.02.20. 18:23:40

Ez a harmadik búcsúkoncerted a tárgykörben. A felsorolt márkákkal nem tudod eltakarni a lólábat.Grizgössert a magyarnak, jót csak a labancnak. Van rá helyi személyzet van az a píz.Ha egy cég ilyen piaci megkülönböztetést nem tesz az jugó lötty. A többi termékét meg szakíróként nem ismered.Arcba nem tolták tehát nincs. Karitatív StHeineken.

2011.02.21. 19:54:24

@főzdevadász: Én nem vagyok sörszakértő, csak szeretem a sört, és megjegyzem, mi ízlett és mi nem. Valahol olvastam, hogy te tanultál is a sörfőzésről, meg dolgozol is a söriparban. Ha szépen megkérlek, részleteznéd, miért írod le ilyen egyérterlműen a Laskot? Nem ízlik, vagy valami egyéb szempont alapján osztályozod?

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.21. 20:04:15

@kermi: A Lasko speciel nem ízlik...
de eleve negatívan közelítem meg a nagyipari söröket, mert nincs semmi mondanivalójuk, egy cél vezérli őket: a profit. Ezek a gyárak igazából nem sört főznek, hanem terméket állítanak elő. Ahol lehet, az olcsóbb megoldásokat választják a minőség helyett. A legtöbb nagyipari sört töményre főzik, majd a palackozásnál visszahigítják. Gyors erjesztéssel tolják őket, s ha éppen stabil a sörük, akkor már megy is a fejtőre, persze közben van egy szűrés, ahol stabilizálják káliummetabiszulfittal és egyéb szarokkal, majd pasztörözik, oszt mehet. Ittam már jó világos sört, pilzenit és egyéb lagerekt is, amik akár nagy gyárból is kerültek ki. Csak van egy határ, ahol a nagy gyárak 2 forint/palack spórolásért feladják akár a minőséget is, főleg olyan metódussal, amikor már stabilnak vett sörökből szedik ki/helyettesítik az alapanyagokat. Ilyen a Kozel, a Soproni 1895, stbstb.

Gaspar von Lopici 2011.02.21. 20:42:49

@kermi: Se nem utaztat, se nincs a boltba akkó meg mé lenne jó...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.22. 10:12:53

@Gaspar von Lopici: ismét egy hiba;-)
azért nincs a boltban, mert nem jó...

TonyCaviar 2011.02.22. 10:52:30

@főzdevadász: Sztem hagyjuk őtet. Nyilvánvalóan nem ért a sörhöz (neki a stout meg az IPA márkanévnek tűnik), csak egy dörzsölt kötekedő. Mi meg egy árnyékkal civakodunk. Kívülről ez hülyén fest.

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 14:55:16

@főzdevadász: Hiba ott van a ha kereskedőnek fogyasztók fórumán kell írogatni.Az az apróság, hogy a sör egyebek mellett ízlés dolga is, be sem villan?
Nekem azt írod szar, másnak azt, hogy neked nem ízlik. Ez óriási különbség. Elvetni a sulykot , aztán következetlenül visszakozni ,nyilvánvaló gazdasági érdekkel a háttérben, hmmm.

Ogreface 2011.02.22. 16:51:23

@főzdevadász: Hagyjad, már az elején is az volt...

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 18:00:20

@főzd@főzdevadász: Ha az érveid elfogynak, lehet akár az is is.
Budapesten több helyen lehet kommunikációs kurzuson rész venni,hogy átjöjjön a gondolat. Az is egy szakma mint a boltos.

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 18:34:22

A sörhöz nem nekem kell érteni, hanem neked kéne. Ki fest hülyén kívülről? Valami sörfőző vagy festő vagy profi árnyékboxoló? Nem értem .www.youtube.com/results?search_query=bart+d%C3%A1niel&aq=f

Daniel Ortega 2011.02.22. 18:37:37

@Gaspar von Lopici: "Én vagyok Lópici Gáspár a utca hírmondója."
Te a borsodinál dolgozol?

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 18:53:07

@Daniel Ortega: Egy kurta fényévre vagyok a söripartól, szerencsére. A borsodi hozza be a Laskót? Én kint veszem, ha tekerek vagy hegyet mászok Szovéniában.

TonyCaviar 2011.02.22. 18:57:12

@Gaspar von Lopici: Gratulálok, Watson doktor szép munka volt.

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 19:07:52

@TonyCaviar: Ki az a Watson ? Ez valami sörtopic...:) Nyugtass meg
,hogy nem valami angol eldugott kézműves......ahol tombol az IPA és társai me hajintok egy hátasat!

elmeherceg 2011.02.22. 20:45:40

@Daniel Ortega: Talán inkább a Paradornál.

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 20:47:17

@Daniel Ortega: Parador kft az importőr. Borsodi nem játszik

Gaspar von Lopici 2011.02.22. 21:14:47

@elmeherceg: Nem, nem nyert. Eccerü fogyasztó vagyok.Nincs a söriparban, se kis szemétdombom, se nagy. Szenvedjék el a forgalomcsökkenést mások.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2011.02.22. 23:16:33

@Gaspar von Lopici: Ez így van, elég eccerű vagy, nemcsak fogyasztónak... - Polémiába nem megyek bele, mivel az eddigiekből könnyen leszűrhető, hogy a saját hangodon kívül nem nagyon szereted másokét meghallani, úgyhogy én nem akarlak meggyőzni, sőt ünnepélyesen elismerem, meggyőztél: A Lasko remek, és most akciós a Metróban, úgyhogy szaladok is...

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 11:59:46

Konkrét érvek birtokában mások értelmi képességeit nem érintették a hozzászólásaim. Soha nem volt dolgunk egymással miért kéne hogy meggyőzzelek bármiről? Az eccerű jelző nem sért. A személyeskedéssel, kivált ismeretlenül mindenki a gyengeségét ismeri el.Jelzi, hogy elérte verbális képességének határait, érvrendszere kimerült, összeomlott. Úgy minősíted le magad hogy egy szót se kell írnom. Köszönöm.

TonyCaviar 2011.02.23. 12:09:51

ááááá, látott már valaki ilyen fárasztó trollt? Akkor már inkább a kurvaanyázós-zsidózós, mint ez a passzív-agresszív okoskodó felülkerekedősdi.

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 12:38:02

Jut eszembe, Maccabi sört csippázom!!!

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 13:40:00

@elmeherceg: Amikor behozták először, 15 éve körül, akkor próbáltam. Nem lettünk barátok. Miért pont ezt kérdezed?

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 13:58:38

@elmeherceg: Már értem ugyanaz a forgalmazó mint a Laskóé. Egyem a naiv szívedet. 1980-ban ittam először Laskót. Zacsiban se ringatóztak még akikkel össze akarsz boronálni....

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.23. 19:21:35

hát igen, az a Maccabe is egy nagy nulla...

folyekony 2011.02.23. 19:31:58

@főzdevadász: Nem véletlen, hogy lopicinek bejön. Vajon hogy áll az aranyászokkal, a coronitával és a stadler sörrel:)

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 20:00:00

@főzdevadász: Odavágott az ítélet! a Nagyker és a bolt között, a furgonban kispekulálta...

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 20:23:36

@folyekony: A felsorolt söröket soha életemben nem ittam. A stadlerről nem is hallottam. Coronitát egyszer a grazi metróban levettem a polcról aztán, vissza is tettem. Mexikóból a rövidek se jönnek be.
Sört leginkább külföldön veszek. Lehet nulla a z izraeli sör, a gyártóját minősíti nem engem. TonyCaviar hiányolta a zsidózást , azért hoztam szóba. Nehéz lesz a profilalkotás.....

TonyCaviar 2011.02.23. 21:26:52

Basszus, Főzde, kimoderáltalak, egy rossz mozdulattal! Te tényleg képes vagy nélkülem meginni egy Dark Islandet? Évek óta vágyom rá! Majd meséld el milyen volt.

TonyCaviar 2011.02.23. 21:27:27

Megtaláltam, amit írtál:
@Gaspar von Lopici: nem kellett nagy spekuláció hozzá. Ez a véleményem erről a sörről is. Semmitmondó, unalmas tömeglager. Nem értem a Parador-t sem, miért ezeket a söröket hozza, mellette meg sörmesternek vagy miabúbánatnak hívja magát. Szentpétervárról is csak a hetest hozza be, miközben a hatos sokkaldesokkal jobb. Egyetlen valamire való sörük a Grimbergen.
Lager sörből is van jó, de ide mindíg valahogy ezek jutnak el. S amíg ilyen kommunikációs zsenik ezt fogyasztják, addig jó is lesz ez kis hazánk nagy rétegeinek. Nincs is ezzel sem semmi baj. Tessék fogyasztani nyugodtan. És tessék elviselni az ítéletemet is. Elnézést, ha most éppen egy Orkney Dark Island sör fogyasztása közben azt találom mondani ezekre a malátaszódákra, hogy nulla a mondanivalójuk...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.23. 21:34:12

@TonyCaviar: őőőő, bocs...el kell majd megint menni a Biererei-ba, vagy meg kell bízni valakit, aki arra jár...kilestem egy sört ott, igazából nagyon bánom, hogy nem vettem meg azt a Samuel Adams TripelBock-ot...dehát 17 EUR/palack...nem volt most keretem reá

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 21:55:52

Komolyan azt gondolod ha felkapaszkodsz a Gösserblog utánfutójára, akkor el tudod érni hogy a magyar lakosság jelentős hányada csúcssört igyon? Ilyen ország a világon nincs. Rétegigény, iszonyúan érzékeny a gazdaság állapotára. Még két évig nyitva leszel oszt jónapot. Hogy a péksuliban nem volt kommunikáció oktatás, arról végképp nem én tehetek.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.23. 22:14:35

nem kell csúcssört inni, de nem tudom, miért kell a nullát preferálni. ez nem csak sörre igaz, hanem szinte mindenre. De ezt a Gösserblogot és az utánfutót nem tudom mire vélni, ezek a kijelentések végletesen szánalmasak. Azt csak egy magadfajta öntelt marha hiheti, hogy azért írok ide akár egy mondatot is, hogy az nekem forgalmat generáljon. Rég rossz lenne, ha ebből élnék. Ezt a péksulit honnan szedted?
Amint észreveszem, az okj-s kommunikációs oktatást kedves Lopici már elvégezte, onnan van ez az arrogáns, pökhendi megmondójános stílus. Nem képes barátunk elviselni, ha azt mondom, hogy amit iszik, az egy szar. Szar lehet. Én mondjuk remekül szórakozom.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.23. 22:34:01

jaha...és ide nem csak lagerből jut szar, hanem pl stout sörből is: a világ legbutább Guinness söre van itt a Lajtán túl...kismillió fajta Guinness közül miért pont ezt hozzák ide? Költői kérdés...
Mondjuk búzasörből még egész jól állunk, pl. az Edelweiss, mint tömegmárka még egész tűrhető. Persze mingyárt megkapom, hogy a Gösserblog seggét nyalom, hisz az a kinti BrauUnion terméke...

Gaspar von Lopici 2011.02.23. 22:40:31

Az okj az erjesztési eljárás vagy übersznob sör?

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.23. 22:44:53

@Gaspar von Lopici: hát ez már valami végképp elkeseredett próbálkozás...
www.okj2006.hu/

Serkoptató 2011.02.24. 01:03:26

@főzdevadász: van a Paradornak még egy iható söre a grimbergen mellett, a Zlatopramen.

Gérard Duchemin 2011.02.24. 02:40:04

@főzdevadász: Március 14-én lehet hogy megyek Bécsbe. Ha kéred, hozok egyet (vagy kettőt) :-)

Gérard Duchemin 2011.02.24. 02:41:49

@TonyCaviar: "ááááá, látott már valaki ilyen fárasztó trollt? Akkor már inkább a kurvaanyázós-zsidózós, mint ez a passzív-agresszív okoskodó felülkerekedősdi."

Igen. Sajnos szánalmasan buta.

Gérard Duchemin 2011.02.24. 02:43:46

@Gaspar von Lopici: "TonyCaviar hiányolta a zsidózást , azért hoztam szóba. Nehéz lesz a profilalkotás....."

Nem a zsidózást hiányolta, hanem még azt is elviselhetőbbnek tartotta, mint a zsigeri butaságot. Na de a kettő együtt? Az mitől lenne jobb? :-)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.02.24. 15:48:06

@Gérard Duchemin: ha mész, mindenképp jelentkeznék, asszem két palackkal, mert van itt egy plusz emberke is...
süti beállítások módosítása