Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Van egy olyan érzésem, hogy a Mikkeller sörök ízei üvegenként is változnak. Ezt a GIPA-t a GBBF-n szúrtuk ki, mint egy viszonylag olcsó Mikkeller üvegest. Hárman osztozunk rajta és varázslatos mosolyokat csalt a kóstolók arcára, mind egyetértettünk benne, hogy tökéletes és zseniális szőlőíze van. Szupertraubi.


A Mikkeller vándorfőzde Drikkeriget nevű sörkereskedő számára főzött söre szép narancsszín folyadék, laza, lendületes fehér habbal. Az illata mindenekelőtt kekszes édes, hozzá némi nehezen meghatározható üde és csípős gyümölcsillat társul.

A fesztiválon érzett traubi-íz most nem agyon jelentkezik, bár némi szőlősség azért tetten érhető. Közepesen testes, a gyümölcsízek csak egy szűk kis helyen férnek el, mielőtt a komló átvenni az irányítást. Nehéz beazonosítani, talán aszalt barack, vagy valami más sűrített, szinte csípősen édes valami.

A GIPA annyit tesz, German IPA, mert ez egy német-komló koncept sör, Tomahawk és Tettnang került bele. Érezhető, hogy a sörfőző megpróbálja visszafogni ezeket a durva ízű komlókat, de sajnos csak ideig-óráig sikerül neki. Harmadik, negyedik kortynál elönti a nyelvet a kakaóporkeserűség, ami nem rossz, de mintha kicsit érzéketlenül csapná földhöz a finom gyümölcsösségeket. Ezeknek a németeknek nincs modoruk. Gondolom a zabpehely is azért került bele, hogy a selymesebb test tovább rejtegesse a komló farkasfogait. Végül nem bizonyult annyira izgalmas sörnek, mint amennyire a GBBF-n tűnt, de azért iható volt.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr243170718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sovesztomesz 2011.08.22. 16:44:09

...épp most ittam egy mikkeller tomahawk single hop ipa-t; nemn t'om, ahhoz képest milyen Ez az ipa, de Az még éppen a határon belül volt nálam; jó, jó, (és igen egyéni/karakteres) de már kicsit sok az ízlelőbimbóimnak.

A traubis hasonlat mindenesetre izgalmasnak hangzik...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.08.23. 14:21:36

A GIPA magyarul egészen mást takar!

Grabanc IPA!!!

TonyCaviar 2011.08.23. 14:44:50

@armando_otchoa: jaja ebbe én is belefutottam, amikor el akartam menteni a méretezett képet - aszongya, gipa nevű file már létezik, és akkor jöttem rá...

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.08.23. 19:26:34

Tegnap ittam egy csapolt Mikkeller Black Hole Cognac(13%) nevű sört a Brewdognál..
Fekete szín,köptető íz.A whiskynél sem szeretem az utóérleléseket de ez a sör ,hogy úgy mondjam erősen túlzás volt.Ugyanezt tequilásban már meg sem kóstoltam..
Volt még egy "Hello,my name is Ingrid"(8.2%) nevű double IPA a brwedogosoktól,semmi különös,egy újabb agyament név,kb ennyi.
Viszont ami tetszett az szintén tőlük Imperial Wheat(10.27%)!Édeskés,kukoricadarára emlékeztető illat és íz.

Serkoptató 2011.08.23. 21:38:15

@Barman's Choice: "Édeskés,kukoricadarára emlékeztető illat és íz." -- akkor itthon sok kedvenced lenne... :-)

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.08.23. 23:46:20

@Serkoptató: nem gondolom:)otthon nem iszok sört:)
Itt Edinburghban kb 30 méterre a lakásomtól van egy söröző,az van a kirakatára ragasztva,hogy "largest beer selection in the country",tele van iszonyat mennyiségű sörrel,nemzetközi kínálattal,mostanában mikor jövök haza éjszaka,beszoktam ülni egy-egy levezető sörre,gondoltam,hogy itt esetleg elkezdenék kóstolgatni valami más-más típust is,pl búzasört sem ismerem..van mindenféle náció söre,szóval ha valakinek van valami ajánlata,megkóstolom:)tuti van nekik:)itt pl kóstoltam Sierra Nevada Torpedo-t,elsőre tetszett,másodjára már nem volt olyan átütő:)
Sör kérdésben mégis többnyire maradok a skót real ale-nél,amik ahogy tapasztalom ugyan nem kimagaslóak a nemzetközi kínálathoz mérten de "hazai" és nekem ízlik,érdekes:)
És mostanában azon kaptam magam,hogy az eleinte nem kedvelt brewdogos(meg amik vendégsörök náluk) túlzások szinte hiányoznak..alig várom,hogy valami iszonyat erősen komlózott ipa-ba fussak bele:))Mondjuk ez a Mikkeller cognac nagyon rossz volt..
Szóval a kedvenc kérdés sör témában nálam naponta változik:)eddig a 5AM Saint amit biztosan mondhatom,hogy nagyon megszerettem:)
Hosszútávon maradok a whiskynél:)))
apropó..október 15.-én Whisky Show Budapesten..ha valakit érdekel,kérdések jöhetnek privátban:)

Serkoptató 2011.08.24. 08:40:22

@Barman's Choice: ha lenne valami link ahhoz a sörözőhöz, a sörlistájához, könnyebb lenne ajánlani.
Az 5 a.m. Saint tényleg bitang jó.
Te itt leszel a Whisky Show-n, Budapesten?

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.08.24. 12:45:04

@Serkoptató: nem hiszem,hogy van honlapjuk..jövő héten majd készítek pár fotót róluk..amúgy a kinálatuk az én véleményem szerint ugyan hatalmas,de főleg a standard kiadásokra állt rá.Vagyis ez nem a Mikkeller,stb,stb féle kézműves vonal,inkább a belga,bajor,cseh,litván,amerikai,angol,stb,stb,stb üveges sörök.Szóval ha mondjuk valami jó "német" vagy belga búzasört tudsz indulónak..

Igen,csak a whisky show miatt megyek haza,ott leszek.Talán még tartok is egy szemináriumot:)de ez még képlékeny..

Serkoptató 2011.08.24. 13:18:51

@Barman's Choice: Ha nem is kifejezetten kézműves sörök, de a cseheknél és pláne a németeknél van egy csomó regionális sörfőzde, amelyek egy részében igencsak változatos, és teljességgel vállalható sörök készülnek, amelyek a világ bármely pontján feltűnhetnek.
Addig is -- ha van -- kóstolj meg egy Schneider Weisse Aventinus búza duplabakot, vagy egy Erdinger Pikantust, esetleg egy Erdinger Urweisst, vagy egy Weltenburger Assam Bockot, ami ugyan nem búza, de igen jó. Vagy valamelyiket a Schenkerla füstölt söreiből.

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2011.08.24. 13:31:43

@Serkoptató: ok,köszi felirtam,mindjárt le is ugrok megnézem melyik van..:)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2011.08.24. 14:54:03

@Barman's Choice: vagy ha már úgyis idehaza jársz, a 90%-át kóstolhatod nálunk is
süti beállítások módosítása