Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hírkorcsolya 8.4

2011.08.26. 11:38 - TonyCaviar



Ma is dübörög a Budavári Sörfesztivál, meg még a hétvégén is. A GoldenBlog befutós (ezúton is gratulálunk) Sörbúvár beszámolója a sajtótájékoztatóról >>>

Sajnos a 37 fok nem igazán alkalmas hőfok a sörfesztivál tartására, úgyhogy kb ott tart a fesztivál, ahol 2 éve a cseh sörfesztivál – nem bírja az elektromos rendszer, nem bírják a hűtők, lassan csorog a sör, sok habbal. De a közönség kedves és érdeklődő, a Főzdebusz előtt Főzdefesztre emlékeztető sorok álltak. Egyetlen szerencséje van a busznak, hogy Ági, a csaposlány 8 évig a Karib tengeren hajózott és neki egy sörfesztivál nem tétel.

Ha valakinek ez az egész így túl sok, akkor ellátogathat a szombat-vasárnap megrendezett HÍR-es Íznapok fesztiválra. Az alulreklámozott, saját weboldallal nem rendelkező, idegesítő nevű fesztivál, melyet még Hajós András és más tehetségkutatósok fellépése is súlyosbít, a bizonyára kíváló magyar élelmiszerkínálaton túl, azért érdemel figyelmet a Folyékony Kenyértől, mert megjelenik a Rizmajer és Békésszentandrási Sörfőzde. Az előbbi a könnyű 10-esét, és az ünnepi gyömbérsörét fogja a kertben csapolni, az utóbbi pedig egész kis gyümölcskoszorúval készül – áfonyás, meggyes és szilvás sör lesz csapon a Mezőgazdasági Múzeumban. A szilvás sör egy különleges egyszeri főzet a Szarvasi Szilvanapokra készült, és nem nagyon lesz máshol kóstolható.

Azt hiszem, ez a hétvége tényleg elkényezteti a magyar sörivókat, akkinek nincs kedve sem a Várig, sem Vajdahunyadvárig befáradni, az a város szélén, Maglódon is sörfesztiválba ütközhet, melyen magyar kisüzemi söröket csapolnak >>>. Bár nem könnyű kihámozni, pontosan milyen sörök lesznek csapon (a magyar sörfesztiválszervezők többsége ezt soha nem tartotta fontosnak), bizonyos jelekből arra következtetünk, hogy ott lesz Orgovány, a táborfalvai HBH, az ecseri Brandecker, a vörösvári Rotburger és az üllői Franzberger (ez utóbbi kettő annyiban fura, hogy a budai várban is jelen vannak),

Akik viszont úgy ahogy van nemet mondanak a kánikulai sörfesztivál eszményének, azt a Ferdinánd Monarchia Sörházba küldenénk, ahol ma este 7kor kocsmaszínház/vendéglőjáték lesz ŠVEJK! VACSORÁZZUNK! címmel.

És itt ragadnánk meg az alkalmat, hogy minden kedves sörrajongó figyelmét felhívjuk arra, hogy a Csakajósör Kertész utcai üzletében a héten beindult a sörcsapolás, és jelenleg a zseniális és örökérvényű Weihenstephaner Hefedunkel (barna búza), illetve a világ első hoplágere, a Keserű Méz van csapon.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr333181658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-kk- 2011.08.26. 12:11:02

(a várban nem a Rotburger és a Franzberger, hanem a Rotburger és a Brandecker van jelen)

BarátiAjánlatPontHu · http://baratiajanlat.hu 2011.08.27. 09:32:57

Ebben a melegben mi mást tehetnénk? :)

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2011.08.27. 10:40:56

serteperte.blog.hu/2011/08/27/nem_csaptunk_bele_a_lecsoba
Bár nem értem, hogy az emberek, miért szeretik jobban a tömegben sörözést rekkenő hőségben együtt izzadva és is örömmel üdvözlöm a fesztivált, még akkor is, ha számomra a csütörtök déli sajtótájékoztatóval véget is ért!
süti beállítások módosítása