A májsui fesztiválsöre, a Grabanc, ősszel ismét kitüntetett helyet kap a Főzdefeszten – valahol a Szabó Ervin Könyvtár melletti árnyas fasoron – de armando_otchoa ezúttal összefogott Piffel, a Sörbúvár gasztrobloggerével, és kísérletet tesznek arra, hogy bemutassák, hogyan kell egy karakteres sört egy karakteres falatkával még nagyobb élménnyé tenni. A falatkát ugyanabból a bódéból fogják árusítani.
A Grabanc-szútra lényege pár szóban:
Egy tejszines grízpuding közepébe rejtett pikáns sárgabarack "chutney" keleti fűszerekkel (thai citromnád, csillag-ánizs, koriander) malátakeksz-lapocskán. A grízpuding krémes, nem igazán édes ízei testet adnak a desszertnek, melyből szinte kirobban a pikáns, egzotikusan izgalmas lekvárszerű barackos ízbomba, amely harmonizál a Grabanc gyümölcsös aromáival és a Cascade-komló mennyei keserűjének kontrasztot ad. A malátakeksz kesernyés édessége meg visszalendít a keserűségből egy könnyed édesség felé, és tartalmat ad a krémes-gyümölcsösség mellé.