Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Corvinus Rex

2012.12.17. 17:16 - TonyCaviar

corvinus rex.jpg

Új törvények uralkodnak a magyar kézműves sörpiacon. 2012-ben kiderült, mennyit ér a jó sör, és mekkora kereslet van rá, de az is kiderült, hogy nem lehet csak csapolt formátumban kínálni, mert a kocsmákba nehéz bejutni, és a vásárlóval való találkozás számtalan pontján sokkal hasznosabb volna egy üveges verzió.

Ez a felismerés szinte automatikusan hozza magával a design-frissítés követelményét, hiszen az üveg a hordónál sokkal markánsabban képviseli a főzde és a sör image-ét, ami a legtöbb magyar főzdénél eddig mostohagyerek volt. Az év második felében kezdődött meg az az áramlat, hogy a legjobb főzdék egyre-másra jönnek ki a söreik palackos verzióival, és persze új designnal.

Vaskó György, a felsőzsolcai Serforrás tulajdonosa ennél is továbbment: nemcsak új designt és kiszerelést, de új nevet is adott Magyarország egyik legjobban pozicionált sörének, a Kortynak. A kicsikét hátbaveregetős, jópofa Korty magyarul sem igazán jelentett semmit, de külföldieknek pláne nem, ezért a piachoz való igazodás és a koherensebb pozicionálás kedvéért mostantól Corvinus Rex a neve, és a háromdecis palackon Mátyás király pénzérméje látható, elegáns fekete alapon.

Tokaji Aszúval készült sör eredetileg Miskolc Város hivatalos söreként soha nem akart kilépni a város falai közül, sőt ez is némi bájt kölcsönzött neki, hogy csak a szülőhelye környékén volt hozzáférhető (és persze a Főzdefeszten). Szerencsére többé ezt sem veszi olyan szigorúan a sörfőző, és mostantól Budapesten is lehet majd kapni.

Aki kóstolta a hordóérlelt Kortyot, az nagyjából tudja, mire számítson. Sötét vöröses, rézszínű sör sárgás habbal, 5,6% alkohollal. Illatos malátás ízét elegáns karamell és némi aszús, nemes fűszeresség és egy leheletnyi pikáns hordóérlelt fanyarság tarkítja. Szép, nemes sör, ráadásul valóban egyedülálló a világon.



A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr94970235

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2012.12.22. 01:04:58

Az én mintadarabommal valami nem volt rendben. Szètesett, pedig a Korty emlékeit felleltem benne. Talán legközelebb...

Gérard Duchemin 2013.02.20. 14:36:35

Ez sokkal jobb volt, mint bármikor előtte csapon. Nálam ez már benne van a magyar top 5-ben, pedig az nagy dolog.
süti beállítások módosítása