A klasszikus söröspohárfajták évtizedek óta állandóak és mostanáig hajlamosak voltunk úgy tekinteni rájuk, mint valami érinthetetlen panteonra, melyből max kiválasztani lehet az épp megfelelőt. A sör világának megnyílásával azonban ez sem igaz már. Körültekintéssel és a pohár dinamikájának és az adott sör kvalitásainak megfelelő ismeretében bárki fejleszthet újfajta söröspoharat.
Az amerikai craft-beer két emblematikus alakja, Sam Calagione (Dogfish Head) és Ken Grossman (Sierra Nevada) most nekifutott, hogy megoldjon egy régóta húzódó kérdést, miszerint miből volna a legalkalmasabb India Pale Ale-t inni. Az új pohár szája természetesen befele szűkül, hogy a klasszikus amerikai IPA intenzív illatait összegyűjtse, és magát a sört a nyelv közepére öntse, ahol az édes ízeket érezzük. A tágas pohárhas akkor gyűjti az illatokat, amikor épp döntjük a poharat, és egyben a korty mellé küldi őket a kóstoló orrába. A három hurkával hullámzott szár újrahaboztatja és levegőzteti a sört, hogy az utolsó korty is legalább olyan finom legyen, mint az első.
Amerikában is csak májustól rendelhető, és párja 25 dollárba kerül. Kíváncsi vagyok, mikorra jut el hozzánk egy ilyen.
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.