Mostanáig főleg erőskezű komlózásáról és magabiztos szakácstehetségéről ismertük Kiss Tamást, de tegnap valami újat mutatott. A X-Mass Madness nem a komlóról szól. A 8%-os karácsonyi stout kerek és nyugodt sör, a sorstársaival ellentétben kifejezetten itatja magát, és rejtegeti az erejét. Kiss Tamás belecsapott egy újabb világba, amit eddig hazánkban kevesen feszegettek. A hordóérlelés világába. Ez a sör ugyan még nem valódi hordóban érlelődött, de három hónapig pihent benne a whiskey-s fachips egy vaníliarúd társaságában.
Hogy milyen a sör, azt zsombibácsi szépen leírja itt, annyit tudnék hozzátenni, hogy tényleg: szuper. Bővebben: selymes, elegáns, markáns, karakteres, citromhéjas, narancsos, tölgyfás, csokoládés. Talán nem kell külön kihangsúlyoznom, mennyire tudtuk értékelni, hogy kedvenc sörfőzőnk nem egy szegfűszeges-fahéjas fűszercsomaggal besugárzott sört gondolt ki karácsonyra – persze tudtuk, hogy így lesz, ezért mentünk el. Tomi adott is még két üveggel otthoni kóstolásra, de sajnos a sörök nem érték meg a reggelt. Kiderült ugyanis, hogy téli utcán át pohár nélkül is nagyszerű társaságot alkotnak. A fotókat is zsombibácsi készítette ráadásul azt sem vettem észre, mikor, pedig ott ültünk egymás mellett. Az áfonyás vaddisznókolbász pedig Wilkinsontól volt és szintén csodálatos volt. A csokszkomló pedig most már egyre többször fordul elő alapanyagként, amit Kiss Tamás csinált belőle (komlós-csokis tallér), azt kifejezetten tobzódásnak számítom csokoládé és komlótéren, némi ropogós pörkölt dióval a tetején. Talán ha kevesebb sört innék, akkor több ilyen csokis móka férne belém. Addig ajánlom a többieknek.
Pénteken pedig nyilvános premier a Hunyadi téren, a Hopfanatic Pubban >>>