Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

propaganda_plakat.jpg

Végre eljött az ideje, hogy az Élesztő is hozzátegye a maga gondolatait a sörforradalomhoz, így nekiláttunk, hogy megteremtsük a saját söreinket.

A sok tervből erre a Főzdefesztre végül 3 sört sikerült megvalósítani. Kezdem a legkönnyebbel:

medvetanc_plakat.jpg

a MEDVETÁNC onnan származik, hogy tavaly nyáron Pécsen jártam a Táncoló Medve nevű házisörfőzőformáció sörkóstolóján, ahol Kovács Öller Tamás és Paulus Marcell elém tettek egy igen szokatlan sört, aminek mindenféle hibája volt, de így is átjött benne a nagyszerű koncepció. Egy szanaszét gyömbérezett mézsört - egy ginger ale-t - ittam, és a rekkenő hőségben nem volt, ami ennél jobban esett volna. Tavasszal megragadtuk az alkalmat, hogy a receptet lefőzzük nagyban a Szarvasi Sörfőzdében. Így született a 4% alatti alkohollal rendelkező brutál gyömbéres rock'n'roll üdítő, a Medvetánc! 

1_milliard_megawatt_plakat.jpg

az 1 MILLIÁRD MEGAWATT ötlete nem új, mindig is imádtam az atomenergiát. Amikor aztán azt hallottam, hogy orosz pénzből bővítik Paksot, felderült a szívem, és arra gondoltam, végre ismét kebelére ölel bennünket csalódott anyánk, a nagy Oroszország, és ennek örömére megfőzhetünk egy nukleáris IPA-t, melyben eljátszhatjuk, milyen az amikor az ipa egy kicsit rádióaktív. Ezt a 9voltos-elem csípést szerettük volna elhelyezni benne, de a gyömbér rafinált állatfaj és ez nem sikerült tökéletesen. Még szerencse, hogy a Megawatt receptjét Róth Zoltán segítségével fejlesztettük ki, ő meg tudvalevőleg nem hibázik sose. A Megawatt is csodálatos lett, bár nem csíp annyira, mint szerettük volna. A rozsnyói Kalteneckerben főztük le.

 

a PROPAGANDA egy ideológiai alapon komlózott ivósör. A receptet a Urbán Imre, a jászapáti Guri sörfőzde sörmestere és Németh Anti rakták össze, az Élesztő meg elkezdte árulni és gyűjti a visszajelzéseket. A szokásosnál izgalmasabb komlózás titka a Saphir komló. A sör valószínűleg még nem tökéletes, de kóstolja meg mindenki, mondja el a véleményét és igyekszünk úgy tekerni a receptet, hogy végül megtalálja a lehető legjobb formáját!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr886281725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sniffí 2014.06.06. 19:41:22

ha ezt tudom tegnap meg kóstoltam volna, a háztájit.... is. Se baj .. a koktél is felért, egy jó regénnyel.
süti beállítások módosítása