Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ff8.jpg

A júniusinál is nagyobb és exkluzívabb környezetben – az Andrássy út legszebb szakaszán, a Nagymező és a Bajcsy közt rendezzük meg az idei második Főzdefeszt+Street Food Show-t!

Júniusban új korszak nyílt a Főzdefeszt életében. Otthagyta régi megszokott helyszínét és összeházasodott a Dining Guide Street Food Show-val. Örömmel jelentjük, hogy az első hazai kézműves sörfesztivál megerősödve jött ki a változásokból, úgy a költözés, mint a házasság beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és a 3 éve még kísérleti kis sörfesztiválként induló Főzdefesztből a Street Food Show csatlakozásával mára hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiválja lett!

Most szeptemberben úgy döntöttünk, még egy lépéssel tovább megyünk eredeti célunk felé, és minden eddiginél több embert ismertetünk meg az igazi kézműves sör és a minőségi street food fogalmával, ezért csatlakozunk a Főváros Európai Mobilitási Hét/Autómentes Naphoz, melynek keretében az egész Andrássy utat lezárják szeptember 20-án és 21-én. A jó sör és a jó harapnivaló demokratikus alapjog!

Nincs mire panaszkodni, tele lesz a fesztivál új belépőkkel – kaja és sörfronton egyaránt.

Az alig pár éves pesti sörforradalom gyermeke a Reketye Sörfőzde, ami a Jónás Kézműves Sörházból nőtt ki, és az alapsöre a Jónás Ravasz Hódja. A nagytarcsai sörüzemük éppen a nyár végére dugta ki a fejét a földből.
Szeretettel üdvözlünk egy régi ismerőst, a Sümegbeert, amit évek óta várunk a fesztre, és most végre megérkezett, hogy bemutatkozzon Pesten is. A nyírlaki Dínó 20 éve főzi a bajor világost, most azonban ő is újított, barna, vörös és ribizlis sörrel.

Szintén régóta bujkáló helyi érdekű sörfőzde volt a jászapáti Lados Sörfőzde, melybe idén a sörforradalmon felnőtt gerillák csatlakoztak és most egy amerikai komlós félbarna ale-lel és egy amerikai IPA-val, valamint egy, a Bázis Sörfőzdés Izsó Péter által főzött Grafit nevű európai komlós barna ale-lel mutatkoznak be a Feszten.
Nagy büszkeségünkre szolgál, hogy idén Erdély is bemutatkozik a fesztiválon. Megkóstolhatjuk a kolozsvári Clausenburger kisüzemi söreit, a Salvator likőröket és ha sikeresek lesznek a vadászok, megkóstolhatjuka Medvetalpat, ami valódi medvehúsból készült street food.

A nemzetközi szortimentünk is bővül. Idén végre megjelenik régi kedves partnerünk, a Caledonia a csak általa csapolt skót Belhaven sörökkel, és meghívtuk Amerikából a Kentucky Ales sörfőzdét, akik a hordóérlelt sörökben mutatnak utat a magyar szcénának.

A legnagyobb magyar sörpunk Armando, a Brew Studiós Zsoldos Krisztinával főzte meg a Dirty Saison-t, ezt a szutykos saison-t, ami a mostanában divatos saison-értelmezésekkel ellentétben nem a stílus tisztára csiszolásában érdekelt, hanem a régi mezőgazdasági gyökerekhez visszanyúlva a stílus ősi spontaneitását idézi meg háromféle élesztőjével és négyféle komlójával.

Júniusban hatalmas támadás érte az ételárusokat, így idén erősítéssel érkeznek majd 30 standon, köztük olyan tapasztalt újoncok, mint pl. az ősszel a Nagymező utcában nyíló Hokedli, ami premier előtt főzi a kakukkfüves murokfőzeléket a Street Food Show-n, vagy Budapest egyik legjobb levesezője, a Nyakleves. Szeptemberben végre visszatér a Street Food Show történetének kétségkívül legnagyobb sztárja, Gódor - A Sonkás – András. Halkan susog majd a Berkel szeletelő, leheletvékony lesz a sonka. És persze megint eljön a Vörös Homár, ami a júniusi feszten 3 nap alatt 800 osztrigát adott el a pesti közönségnek.

Először települ ki a Falk Miksa utcai Bontxo, aminek azért is illik örülni, mert tudvalevő, hogy a főváros legkiválóbb, baszk konyháját vivő étterméről van szó. A Gurung és csapata, a Wok&Tandoori alig győzte gyártani a naan-t a júniusi Street Food Show-ra, annyira kapós volt az indiaiak hagyományos kenyérlepénye. Nyáron feltúrbózták magukat és közkívánatra újrajönnek és gyúrnak. Ugyanígy tesz a Húspatika, a Csöppentő, a Pista bá’, a Pilvax közben hamarosan új éttermet nyitó Wang, a Gyradiko, a W35, a szuper installációval készülő, nemrég a harmadik egységükkel is előrukkoló Tamp & Pull.

A lassan 50 felé tartó számban megjelenő sörstandok közt ott lesz a hagyományos élcsapat – Fót, Stari, Serforrás, Gyertyános, és sokan mások – a maguk állandó szortimentjével, valamint szezonális különlegességeikkel, és felvonulnak a folyton új meglepetésekkel jelentkező gerillák – Tibeer, Csupor, Zodiac, és a többiek. Egyesek lassan kirepülnek a fészekből, és saját standot állítanak, mint a Hara Punk, a Hedon, vagy a Rothbeer. A Hara Punk a közönséggel szavaztatta meg, milyen sört készítsen, így jött létre a Lemon? No Thanks búzasör. A szezon slágere a saison, az újjáélesztett archaikus francia aratósör, de egyre népszerűbbek az innovatív alacsony alkoholtartalmú, könnyed ivósörök – mint pl. a Hopfanatic American Pale Ale-je, és persze még mindig király az India Pale Ale, és az amerikai komlók!

A Rothbeer folytatja a Bakancslistát, nagyszerű single-hop sorozatát (minden főzetbe más, de csak egyféle komló kerül), Fót ismét jelentkezik az Oktoberfest sörével és közkívánatra a Kéménysperővel, A Sip Beer nevű új formáció pedig egy a Zodiac-kal közösen főzött füstös rozs-IPA-val, az Xmoke-kal, amiből egy hordót hordón belül hidegkomlóztak, aki szerencsés, elkapja az Élesztő standján, ami idén is tucatnyi gerillasörfőzőt mutat be.

És persze folytatódik a gyümölcssör-őrület a Gyertyános Sörfőzde ananászos-lime-os és birsalmás sörével, a Serforrás Gesztenyés különlegességével, a Fapados Sörbolt által fejlesztett zöldalmás vörös sörrel, és számos új szilvással és meggyessel.

Most ősszel folytatódik a tavasszal megkezdett szavazás, és a fesztivál után megmondjuk, melyik lett Magyarország Kedvenc Kézműves Söre 2014-ben, valamint melyik főzde nyerte el az Év Sörfőzdéje díjat.
És végül ott lesznek üdvöskéink, a Food Truckok – szerencsére egyre több garázsban tuningolnak fel kajáskocsivá egykor szebb napokat látott négykerekűeket. Konvojban halad a Zing, a tésztákat kocsikáztató Pasta Station, kistesója, a Gourm’n’go, a franciásan bájos, de Fellini szellemét is megidéző Piknik Utczabár, a lángos- és fánkkirály Tésztafeszítő Kisiparos. A berliniek kedvenc gyorsételét, a currywurstot, vagyis a currys, ketchupos főtt, majd megsütött virslit a Berlin Cantin hozza el a Street Food Show-ra, és a Cake Shop is egy autóból tolja a cukormázat.

 

Sörlista:

Alakor sör
Alakor Sör

armando_otchoa
Dirty Saison

Balkezes Sörfőzde
Balkezes Hopster
Balkezes Fesztiválsör

Bäder Sörfőzde
Betty Babe búza
Bäder Meggyes
Bäder Pils
Bäder Félbarna
Nordstar

Bigfoot Sörfőzde
Alcatraz
Brand Ale
Chicago
Razzia
2222 (Négy Kettes)

Bimbeer Gerillasörfőzde
Vörösbegy
Kolibri

Bors Sörfőzde
Little John 2.0
Marian Maid
Tuck Barát
Sheriff Of Notthingam - ha elkészül
Anonymus

Brandecker Sörfőzde
Brandecker Barna
Bodzás Barna
Bodzás Világos
Keserű Meggyes
Márton Szűretlen Pils
Narancsos világos
Hangover Rasta (armando_otchoa kooperáció)
Sir Smoke A Blonde (armando otchoa kooperáció)

Csupor Sörfőzde
Tántorgó ParIPA
Szexepils
Ördögi Angyal
Bunny Hop

Domján Sörfőzde
Domján Világos
Jubileum 20
Elefánt Barna
Meggyes Sör

Élesztő Sörműhely
Propaganda

Fapados Sörbolt
Szarvasi Sörmester Világos Hóditó 
Szarvasi Sörmester Meggyes Mámor
Szarvasi Sörmester Sötét Mágia 
Szarvasi Sörmester Vörös Paripa

Fóti Kézműves Sörfőzde
Keserű Méz
Fóti Zwickl
Fóti Pils
Sörapu Narancsos-Mézes Gyömbérsöre
Hammurapi Gold +21
Oktoberfest
Kéményseprő

Franzberger Sörfőzde (Serkentő)
Üllői Meggyes Barna
Üllői Gyömbéres
Üllői Barna

Gyertyános Sörfőzde
Hámori Ananász-Lime sör
Hámori Banán
Hámori Birsalma
Hámori Keserű csoki
Hámori Meggy
Hámori Szilva
Hámori Tök
Hámori Világos
Elixir 18
Füstös-fűszeres Chilis

HaraPunk Sörfőzde
Mi újság, Wagner úr?
Lemon? No Thanks!

Hatodik Íz Vándorsörfőzde
Pest Ctrl IPA
Sláger

Hedon
Credo
Vertigo
Napalm

Hopfanatic Sörfőzde
American Pale Ale
Please be crazy
Trance
Nohoplimit
Bitterfly
White Hops
Exorbitant Beast
Fekete Erdő

Horizont Sörfőzde
Horizont IPA
Japán Búza

Ikkona Sörfőzde
Ikkona Pils
Ikkona Premium Pils
Ikkona Dark Lager
Ikkona Red IPA

Kaltenberg Sörfőzde
Kaltenberg Szűretlen Világos
Kaltenberg Szűretlen Vörös

Kaltenecker Sörfőzde
Kras 11
Weizen
Brokat Dark Lager
Suzuki IPL
Kapitula Stronge Ale

Kapucinus Sörfőzde
Bodzás Angyalka
Kapucinus Barna
Kapucinus Világos
Kótyagos
Nem vagyok én Apáca
Söröstyén
Szeplőtelen

Kárpi Sörfőzde
Kárpi Félbarna Búza
Kárpi Barna Medve

Kissler Sörfőzde
Fito
Holló
Limeler
Mária könnye
Ősforrás

Köleses Sör
Világos Köleses
Dupla Köleses
Zümi - mézes
Árpás

Lados Sörfőzde
Grafit
Lados Hop+
IPA-Apache

Legenda Sörfőzde
Legenda Pony
Legenda Bambi
Horse Juice
Black Samurai
4 Sterne
Bazooka
Brutal Bitter
Diesel
Hopslager
James Brown Ale
Jokerface
Kelet-Indiai Társaság
Olaszházi Bitumen
Pokerface
REDX
Sixfingers
Snakebite
Tripla x
Tripla Meggy
Áfonya sör
Birsalma sör
Kiwi sör
Ribizli sör
Olaszházi Meggysör

Mályi Ászok Sörfőzde
Big Sherry meggysör
Gladiátor IPA  
Mályi Búza                            
Mályi Pils
Mamut
Red Fox

Reketye Sörfőzde
Lokálpatrióta
Ravasz Hód

Rizmajer Sörfőzde
Rizmajer Világos - Szebeni Ászok
Rizmajer Mézes-Narancsos Gyömbérsör
Rizmajer Cingulus Fekete Sör - Porter
Rizmajer Kukoricás Cortez
Rizmajer Konyakos Meggyes Sör
Rizmajer Búza
Rothbeer Sörfőzde
Bakancslista
Pyromania
Távoli Galaxis

PandulaBeer (Sipbeer)
Xmoke RIPA
Xmoke RIPA Stocking Edition

Serforrás Sörfőzde
Corvinus Rex (Korty - tokaji aszús)
Serforrás világos
Zalai gesztenyés sör
Brünói Barna
Serforrás India Pale Ale

Stari Sörfőzde
Stari Grapefruit Búzasör
Stari Ír Vörös
Stari White Horse Búzasör
Stari Premium Pils
Stari Meggysör
Stari Szilvasör

Sümeg Beer
Sümegi Szűretlen Világos
Sümegi Sötét Lovag
Sümegi Vitézek Vére
Dínó csemegéje - ribizlisör

Szarvasi Sörfőzde
Szarvasi Indián
Túzok Barna
Túzok Szilvás
Túzok Vörös

Szent András Sörfőzde
Betyár Király
Fekete
Ogre
Szent Andrási Meggyes
Szent Andrási Szilvás

Zip's Sörfőzde
Zip’s Ginger
Zip’s Golden Ale
Zip’s Imperial Stout
Zip’s Pale Ale
Zip’s Pilsner
Zip’s Schwarzbier
+1 MEGLEPETÉS  

Zodiak Sörfőzde
A.K.A (K9-kooperáció)
Zodiak Aquarius
Zodiak IPA

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr556700729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enMegmondtam 2014.09.19. 23:53:57

Jelezném, hogy a Rothbeer valamiért lemaradt.

malvin1 2014.09.20. 19:14:38

@ TonyCaviar
Hát én nem talaáltam a Bontxo-t (ld. Először települ ki a Falk Miksa utcai Bontxo, aminek azért is illik örülni, mert tudvalevő, hogy a főváros legkiválóbb, baszk konyháját vivő étterméről van szó.) - és a térképen sincs rajta (neked nem tűnt fel?)

Szóval, nem ártana egy kicsit jobban "tiszteni" a blog olvasókat, és nem félig (vagy egyáltalán nem ellenőrzött) információkkal "etetni" - vagy esetleg "a reklám az reklám" - amit még jól meg is fizetnek?

alehunter 2014.09.20. 20:42:11

@malvin1: malvin, b_szod, nem zavar, hogy ez egy sörös blog? ha valami gondod van a zabálnivalóval, nem gondolod, hogy nem ez a legjobb hely a reklamációra?

malvin1 2014.09.21. 07:05:05

@alehunter: nem is reklamálnék, ha a cikk nem foglalkozna a "zabálnivalóval" legalább ugyanannyit mint a sörrel, lévén hogy a "Főzdefeszt+Street Food Show"-ról szól.
És ha már foglalkozik, akkor legyen valós a tartalom.

alehunter 2014.09.21. 20:13:27

@malvin1: a blog nem foglalkozik annyit a zabálnivalóval, mint a sörökkel, a street food show részt szerintem kérd számon azokon, akik azért felelnek

TonyCaviar 2014.09.25. 15:37:45

@malvin1: kösz a rosszindulatot... a bontxo két nappal a feszt előtt mondta le a megjelenést. misztikus, mi?

malvin1 2014.09.28. 08:45:03

@TonyCaviar: nem rosszindulat, KRITIKA ...
Gondolom, a Te célod is az, hogy minél többen "hiteles információforrásként" kezeljék a cikkeidet. Nem lett vona nagy munka két DEL közé tenni az idézett részt.

u.i. én csak ezt keresve kétszer is végigmentem a fesztiválon, hátha csak elnéztem.

TonyCaviar 2014.10.04. 10:28:32

vagy esetleg "a reklám az reklám" - amit még jól meg is fizetnek? - ez a rosszindulat. mi ezen a kritika?
nem tudom, mi ez a két DEL?

amúgy meg sorry, de hát volt a helyszínen egy térkép, ha azon nem találtad, akkor nyilván nincs is ott..

és nem én szerveztem ezeket, én csak leközöltem, amit az SFS küldött.
süti beállítások módosítása