Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

blackmamma.jpg

A Black Mamma inkább partidrog, mint gasztrosör, ezért igazi kihívásnak tűnt ételpárosítást találni mellé – Dacota csapta le a felvetést ezzel a fekete kagylós kompozícióval. A fekete kagyló sült krumplival tipikus párja a belga witbiereknek – ennek fényében talán még merészebb a gondolat egy kávés stuothoz próbálni. Az ellentétek kisímítása véget a kagyló főzőleve kapott az egy deci Black Mamma mellé egy kis tejszínt, a kávé füstösségét pedig egy kis sült baconnel egyensúlyoztuk ki. Így lett tökéletes. Azt nem mondanám, hogy szándékosan, de a kicsit odaégett bagett leheletnyi szenes ízei véletlenrandiztak a pörköltmaláta pörköltségével, ami egy harmadik szinten is összeillesztette a harmóniát. 

Hozzávalók:
1 kg feketekagyló, 1 dl Black Mamma, 1 dl tejszín, 2 csokor petrezselyem, só, bors, 6 szelet zsíros bacon, 1 salotta, 3 gerezd fokhagyma

A bacont felkockázzuk, kis lángon kiolvasztjuk a zsírját. Szűrőkanállal kivesszük, félrerakjuk. A salottát és a fokhagymát apróra vágjuk, kis lángon 2-3 percig pirítjuk.

Hozzáadjuk a sört, pár percig forraljuk.

Mehet bele a kagyló, fedjük le, és 3-5 percig főzzük, ne keverjük, csak rázogassuk

Öntsük rá a tejszínt, rázzuk át, szórjuk rá a petrezselymet, és azonnal tálaljuk

Rusztikus, kívül ropogós, belül puha pirítóssal

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr997650362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása