Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Panimo Suomenlinna

2016.08.18. 09:13 - TonyCaviar

suomenlinna.jpg

Frank Ehrensvald harmincvalahány évesen lett a Balti tenger legnagyobb építkezésének vezetője. A Suomenlinna erődítmény, amit gyakran az észak Gibraltárjának neveztek hat szigeten terül el Helsinki partjaitól pár kilométerre. A svéd király azért rendelte el az építkezést, mert Oroszország a 18. században egyre komolyabb fenyegetést jelentett a svédek Balti-tengeri hegemóniájára. Az építkezésen az első tíz-húsz évben 5000 ember később 7000 dolgozott, míg Helsinkiben akkoriban 1500-an éltek. De Ehrensvaldnak igencsak meggyűlt a baja az építkezéssel. Amikor már nem volt más megoldás, extra fizetést ajánlott a túlórázó építőmunkásoknak: sört! A svéd hadsereg tábori főzdéjéből, melyhez a komlót a finn  birtokokról gyűjtötték be.

panimo.jpg

A részben sörből épült Suomenlinnában 1995-ben nyílt meg a Panimo Suomenlinna, ami nem csak hogy túlélte a finn kisüzemi buborékot, de az elmúlt években akkorát fejlődött, hogy nyitott egy nagyobb sörfőzdét a parton is. A helyszínen kóstoltam a tökéletes, izmos stoutjukat és hozzá meglepetésként egy nagyon finom árpagyöngyös, portermustáros báránykolbászt kaptam, ami tökéletesen passzolt a sörhöz.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr1910394014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása