Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

az-arany-folyam_3d-jobb1.png

Erős izgatottsággal a hangomban jelentem, hogy napokon belül a boltokba kerül

Az Arany Folyam – a sör életrajza

- a könyv, amit írtam. Régen azt mondtam a barátaimnak, ha egyszer lecsuknak, és nem mehetek sehová, akkor könyvet fogok írni. A börtönt megúsztam, helyette kaptunk karantént, én meg nekiláttam, hogy szépen hömpölygő mondatokba kalapáljam mindazt a tudást, amit a sör körül eltöltött évtizedben magamra szedtem. De azért tankönyvet nem akartam írni, a didaxis a lehető legtávolabb áll tőlem – korokon és kontinenseken át kalandozni egy okos és szórakoztató szövegben: ez az ideál vezetett.
Azt hiszem sikerült szórakoztató szöveget írni, ezt abból is tudom, hogy én jól szórakoztam miközben írtam. Illetve, ahol nem, azt végül kihúztam. Igazi kaland volt a jégkori vadászokkal mézet nyalogatni, Inanna főpapjaival malátát számolni, vagy kelta hadúrként kürtből inni a sört, hogy a szakállamon csorgott le. Tonzúrás barátként féltékenyen őrizgettem a gruit titkát, de brémai kereskedőként büszkén számolgattam a csilingelő tallérokat, amiket a messze földön eladott komlós sörömmel kerestem. Cilinderrel a fejemen, zsebórám láncával játszadozva építettem fel London leghatalmasabb portertankjait, de nem derogált protestáns menekültként sütőtökből és fakéregből főznöm a sört a New Engalnd-i kolónia első nehéz telein. És végül öltönyt is húztam, hogy beférkőzzek a gigantikus középnyugati sörgyárak marketingosztályaira, illetve szakállt növesztettem, hogy elkeveredjek a nyugati parti hippik közt.
A könyv ezért aztán nem is kizárólag a sörről szól, sokkal inkább az emberről, aki a sört főzi, adja, veszi, megissza. Ebből a könyvből nem lehet megtudni, hogyan főzzünk sört. Abban sem segítek, hogy „melyik a legjobb sör”. Nincs benne unalmas felsorolás a komló típusairól vagy tudományos értekezés az élesztő nemi életéről – bár ez utóbbi elképesztően izgalmas téma, de nem értek hozzá eléggé. A könyv ugyan a sör ősi folyamát követi a korokon át, de mindig a benne tükröződő emberi arcra figyel, és igyekszik kitalálni, mi jár az ő fejében.
Remélem tetszeni fog.

Itt előjegyezhető: https://bit.ly/3wNdowW

Címkék: könyv történelem

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr7317839863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása