Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Maccabee = retek

2009.07.06. 08:00 - TonyCaviar

Az izraeli sör elsőre kb úgy hangzik, mint az indiai olaszrizling, de egzotikumokra éhes lelkem képtelen volt ellenállni a szexi héber krikszkrakszokkal díszített üvegnek, tudnom kellett, mi van benne, meg akartam ízlelni a Negev gyümölcsét, a Maccabee-t.

Az első meglepetés a borító olvasható részén ért, amikor kiderült, hogy cukor is van benne. De ne ítéljünk könnyelműen, a sivatagban így is nagy teljesítmény sört főzni, bár nem értem, pontosan minek és hol tették bele a cukrot. Nem sikerült elég jó malátát szerezni? Vagy ez afféle térfogatnövelő fogás, hogy maláta felhasználása nélkül tehessen szert az ital testre?
A kecses üvegből erős kenderes illat száll fel, némileg emlékeztet a „light-struck”, azaz „fényíz” nevű ízhibára – ami amúgy tényleg arról szól, hogy a napfény hatására elszabadul a sörben valami kendermolekula – de ez nem egyértelmű, maradjunk annyiban, hogy kenderes illatot áraszt.
Az íze elsőre legalábbis furcsa. A szokásos maláta és komló csak nagyon haloványan érződik, de nehéz megmondani, mi van helyettük. A malátát szinte csak az orrüregen át távozó illatában érezni. A végén pedig valami egészen botrányos, savanykás bukdácsolás következik, sok egymást követő, illetlennél illetlenebb fajta savanyúságokkal, melyekben különböző mértékig van jelen valamiféle buta édesség is. Felteszem, hogy itt bukik ki a hozzáadott cukor áldatlan hatása.
Másodszorra kiderül, hogy a nehezen azonosítható ízvilág leginkább valami nyers zöldségére emlékeztet, és lassan elkezdi csípni a torkot, ami nem mondható igazán kellemesnek. Találgatunk, hogy zeller vagy bors, de előbb-utóbb megtaláljuk a megoldást: retek!
Bizonyisten, retekíze van, és csípős. Utóíze nem komoly, talán csak egy kicsit... retkes.
Nem egy kifejezetten finom sör, de van benne valami vagány, lehasznált, poros, közel-keleti, mint az egyiptomi cigiben, és el tudom képzelni, hogy a sivatagban jól esik.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr151227740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fortytwo 2009.07.06. 14:36:04

Nem is ertem miert probalkoznak ezzel, Izraelben a Goldstar sor kb olyan mint a hollandoknak a Heineken...mindenhol azt lehet kapni es meg raadasul zsenialisan jo is, ha ratennel egy Zlata Hviezda matricat eszre se venned a kulombseget egy Pragai sorozoben :)

Giorgio™ 2011.05.05. 22:24:04

Ebben a pillanatban gurítottam le egy üveggel. Osztom a tapasztalataid. Ez egy faék egyszerűségű, büffencsbomba.

Ogreface 2011.05.06. 16:49:45

Tegnap erőltettem le egy üveggel és megkellet állapítanom, hogy ez bizony - ahogy régen divatvolt mondani - "nem kóser" egy sör... :P
süti beállítások módosítása