Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

 

A Hegyalja úti Avarban nem sok minden változott az elmúlt húsz évben, csak a gesztenyefák lettek magasabbak, és a Hegyalja út forgalma nőtt egyenletesen, amit egy idő óta jótékony óriásplakátok takarnak el a sörözők elől. Erre mondják: kellemeset a hasznossal.

Az öreg gesztenyefák ideges löketekben hullatják a termésüket a magasból, és a tüskés bombák óriási csattanással csapódnak a kockásterítős fémasztalokon, valóságos légitámadás: a sörözőkön csendes pánik lesz úrrá, ki-ki fedezékbe vonul, ki a fejét védi, ki a sörét takarja, vérmérséklete szerint.
Lehet inni Pilsnert vagy Drehert, de valamiért a legtöbben üveges Arany Ászokot isznak, amitől határozottan kényelmetlenül érzem magam, de kénytelen vagyok elfogadni, hogy ez nem az a hely, ahol a vendégek ilyen apróságokra adnának. Pont ezért jönnek ide, mert itt mindegy, milyen sört isznak, ez a hely, az ősi gesztenyefákkal, a jobb napokat látott budai Gellért hegyi társasház udvarán önmagában egyszerűen jó. Makacsul őrzi a régi budai kertvendéglők nosztalgikus hangulatát, miközben primér hétköznapi söröző, és semmiféle nosztalgia-meglovaglás nem érhető benne tetten.
A vendégsereg is ehhez mérhető, sokféle mégis válogatott, budai vagányok, fiatal sörözős társaságok, borostás horgászok, meg vén taták, akik máshová már nem is járnak, de akadnak kinyalt hetvenes párok is, akik nem hajlandók tudomásul venni a világ szomorú lepusztulását, és továbbra is elegánsan felöltöznek, mielőtt lemennének az Avarba. Meg a helyes pincérlány, aki már évek óta biztos pont.
Az egyetlen gond, hogy képtelenek ehető melegszendvicset csinálni, és nem engedik, hogy az ember pizzát rendeljen oda, mert akkor „mindenki pizzát rendelne”, ez az az érvelés, amitől a falnak megyek: mintha az baj lenne, ha mindenki pizzát rendelne! Mert akkor mi történne? Nem kellene otthagyni a helyet két sör után és olyat keresni, ahol vacsorázni is lehet. És akkor talán több sör is fogyna. Más kérdés, hogy nem szenvednek vendéghiányban: nyári estéken megbízhatóan tele van.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr321407236

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Avar presszó 2011.07.12. 16:00:19

Helyszín: 1118 Bp., Avar u. 31. Látogatás: 2011. június 3. 17:20-22:10 > Ami igazán jót tesz az Avarnak, hogy sehol a környékén egy igazán jó kocsma, ami ezzel versenybe...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2009.09.29. 20:25:27

Itt tényleg megáll az idő. Nemrég voltam, és pont olyan volt, mint amikor először ittam itt sört 1985-ben, semmit nem változott. Kevés ilyen állandó hely van Bp.-en.

karandas 2009.09.29. 20:39:33

A hely, ahol 20 éve kettesével kellett rendelni a sört ;-)

kutya vacsorája 2009.09.29. 21:25:51

mi a gond a melegszendvicsükkel? nekem pl.bejön: kenyér (és nem sápadt tósztkocka!), retróhúskrém, reszeltsajt. tökokés.

gezabá (törölt) 2009.09.29. 21:50:07

Avar! Avar! Avar!
Volt kivetítőjük az Eb alatt... hát ami ott volt... király! ezer ember, mindenféle, külföldiek, hogy honnan tudták, hogy ott kell szurkolni(?).
de a kocsma csak áll ott a vártán/sarkon, oszt jól van. még most is. :)

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2009.09.30. 19:57:17

ha nem lenne az a kurva Hegyalja út, a legjobb kocsma lenne a városban. de sajnos van, és nem hallja az ember a másikat. meg magát se.

Italboltos Sanyi · http://obudakocsma.blog.hu 2009.11.07. 11:42:38

És igen: a főváros legechtébb helyei Budán vannak, itt is bebizonyosodik. Imádom az Avart, nyáron voltam ott egy biciklis körúton - meg is írom majd hamarosan :) éljenek soká!

És valóban, a személyzet nagyon kedves :)

falsestuff 2010.05.04. 19:40:00

ki jön le az Avarbaaaa???

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.05.04. 20:06:58

@falsestuff: Én itt dolgozom sréhen szembe vele a Mészáros u. sarkán, de szolgálatban csak ritkán iszom. Nálunk csak csapolt Bitburger van, gesztenyefák és borzalmasan szocreál húskrémes melegszenya az nincs...

falsestuff 2010.05.04. 20:42:46

@pif: akkor nem is jársz gyakran a szocreálnak hódolni? ja, ez csak a szolgálatra vonatkozik, ha jól értem.
a közelében lakom és a környék legkellemesebb helye szerintem, azért is volt ez a kirohanásom a kérdéssel :)

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.05.04. 20:55:27

@falsestuff: A szocreállal és az Avarral semmi bajom, sőt!! A húskrémes szenyával vannak súlyos gondok. Szerintem a szép emlékű tubusos Útitárs krémből felhalmoztak több tonnányit és abból csinálják. Arról (mármint az Útitárs krémről) meg - ha már szocreál - mindenki(?) tudja, hogy azért hívták úgy ahogy, mert annyira rossz volt, hogy a kirándulásokon végigcipelte az ember és csak akkor ette meg, ha már semmi más nem maradt....

falsestuff 2010.05.04. 22:07:33

@pif: szóval régen sem volt kolbászból a kerítés?
ehh, akkor marad a tipikus magyar sörfalat nélküliség, tulajdonképpen megszokhattuk már...
süti beállítások módosítása