Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Nálunk még az első számú országimázs-építő és nemzeti hagyomány/kultúra fenntartó letéteményesnek kikiáltott bort is folyton nyomják felülről, ha lehet, hoznak olyan rendeleteket, amitől a borászok meggebednek, ha egy mód van rá, ki kell tölteni 120 papírt azért, hogy befizethess sokmillió forintot a vpopnak, annyira, hogy a borászok már nem sírnak, hanem üvöltenek. Angliában valahogy egészen más a hozzáállás.


A siralmas helyzet ott is adott, 2009 első felében hetente 52 pub zárt be, mára ez heti 39 pubra csökkent, a társadalmi, kulturális kár így is hatalmas – ami meglepő, hogy ezt kormányzati szinten is felismerik, és úgy érzik, tenniük kell valamit azért, hogy a megmenthető kocsmákat megmentsék – mindezt a szabad verseny szülőhazájában.
A brit kormány álláspontja teljesen világos: az alkoholizmust vissza kell szorítani, de a pubokat meg kell menteni, mert a pub az angol élet színtere, ha nem volnának pubjaik, olyanok volnának, mint az idősődő magyarok – magányosak, mogorvák, zártak, otthonülők, otthonivók. Ezt érthető okokból igyekszik elkerülni a brit kormány.
Ezért kinevezte John Healey parlamenti képviselőt pub-miniszternek. Az ő dolga lesz, hogy megmentse a menthető pubokat adókedvezményekkel és tulajdonjog-vásárlási opciókkal. Persze ez a fajta kormányzati érzékenység nem a bürokrácia mélyéről bugyorgott elő, hiszen a civil pub-védő ligáknak Angliában komoly hagyományaik vannak – a legnevesebb közűlük a CAMRA – Campaign for Real Ale – ami megmentette az angol söröket az uniformizálódás, teljes iparosodás és lágeresedés veszélyétől és visszahozta a gyakorlatba a körülményes, kézimunka- és odafigyelés-igényes fahordós ale-eket.
 

Címkék: pub angol

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr11751681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.16. 19:10:56

tisztségviselőnek jelentkeznék ebbe a minisztériumba....a bírálóbizottság tagja szívesen lennék....

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.02.16. 23:52:22

nem az a baj, hogy nincs kocsmaminiszter, hanem az, hogy már nincs mit megmenteni
annyi jó vendéglátóhelyet zártak be és nyitottak helyette bankot, hogy a kocsma Pesten pinceműfaj lett!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.17. 00:20:49

@Árpa Jankó: na azért ne dőljünk bele a gödörbe, s ne menjünk a Dunának sem....Bár a Chicago sörfőzde-étterem helyén ma bank van, mi azt majd Ogreface kartárssal jól kifosztjuk, s a pénzből, amit ott törvényen kívül szereztünk, majd csinálunk egy jó kis kocsmát, HAHAHA!
Viccen kívül azért találunk még kocsmát, rengeteget!!! Aki keres, talál!

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.02.18. 09:18:01

@főzdevadász: csináljunk sörfőzdét és hozzá egy jó kocsmát... kocsma helyén nyílt bank van még épp elég (pl. Pepita Oroszlán, Abbázia)tehát tőkehiányunk nem lesz.
süti beállítások módosítása