Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hagyomány és szex

2010.07.21. 11:47 - TonyCaviar



Néha hajlok rá, hogy azt higgyem, a San Francisco-i Anchor Brewery a világ legjobb sörfőzdéje. Hagyományos recepteket élesztenek fel, és tökéletes söröket csinálnak, apró és elegáns csavarokkal, nagyszerű a csomagolás, nagyszerű a marketing, az az általános benyomás, hogy itt egyszerűen minden jó.

Az Old Foghorn volt az első Anchor-sör, ami nálam átszakította a valóság vékonyka szövetét. Erről a barley wine-ba oltott IPA-ról tavaly télen már írtam. Mostanra eljutottam az Anchor Porterig, és ez is fantasztikus volt.
Az első és legfeltűnőbb jelenség a kemény, barna tartós hab, amit öröm nézni, és volt is rá idő, mert sosem akart eltűnni. Valóságos műalkotás. Az illata még jobb volt, ha nem is ilyen klasszikus irányba: savanykás, citrusos, parfümös, élesztős, izgalmas illanó illat. A kitöltött sör színe az ébenfa komódé.
Amúgy minden együtt töltött perc mámoros volt. Fantasztikus teste van (elnézést, abbahagyom), nem nagy, de tökéletes, szellős, könnyen iható, nem tehénkedik rád. Az íze finom bujkáló, leheletnyi pörköltség, leheletnyi bors és kakaó, és egy nagy sóhajtásnyi komlókeserűség.
De még ez a komlókeserűség sem tudja elnyomni azt a meglepően erős gyümölcsízt, amit portertől nem vártam volna – bár nyilván nem ismerem elég jól a műfajt. Külön szép, ahogy ez az ajándék gyümölcsösség átvált valami különös savanyúságba, ami leginkább borhoz és unikumhoz hasonlatos, miközben nagyon finom és korántsem ragacsos vagy tolakodó.
Amúgy tényleg nem sok portert ittam életemben, de mindig is súlyosan fekete, pörkölt sörnek képzeltem, ám ez itt laza, könnyen csúszik és vicces ízei vannak, fiatalos, de azért komoly. Egyszerre tradicionális és szexi, mint a Park Lane Londonban. Nemcsak kifinomult és elegáns, de meglepő és szórakoztató sör, sok ízzel, sok információval, a felsőerjesztés előnyeinek maximális bemutatásával.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr922165779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

víz tamás 2010.07.21. 13:17:16

a dukátus féle muntons malátakivonatból készített sörnek szerintem iszonyú medvecukor íze volt. amikor megkóstoltam ezt a sört, ugyanazt az ánizsízt éreztem és akkor rájöttem, hogy nem szeretem a portert, mint ahogyan a medvecukrot és az ánizst sem. :)

ezüstérem 2010.07.21. 15:53:19

Nemrég ittam San Franciscoban frissen csapolva egy korsóval. Tényleg tudnak valamit odaát, pedig ez elég ritka náluk.

víz tamás 2010.07.21. 16:05:37

@víz tamás: persze mutons porter konzerv, de lehet, stout volt.

Jonas-R 2010.07.21. 17:46:25

at kell menni berkleybe. Monkey Head - Triple Rock Brew.

Ogreface 2010.07.22. 10:29:54

Tegnap este nekem is "megvolt a hölgy". Remekül teljesített még ebben a kánikulában is. :)
süti beállítások módosítása