Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Hírkorcsolya különkiadás a kaliforniai Sierra Nevada Sörfőzde haarmincadik születésnapja alkalmából.

Ken Grossmann 1979-ben kezdte el felépíteni kis házi sörfőzdéjét a kaliforniai Chicóban. Azóta többször kellett kibővíteni, mire elérte a mai 800 ezer hordós éves kapacitását, és tartozik hozzá egy hatalmas vendéglátóegység is. Minden évben megtartják az úgynevezett Beer Camp nevű párnapos eseményt, melyen a látogatókból álló kis csoport új receptet talál fel és a szája íze szerint való sört főz.

A Sierra Nevada - az első amerikai kézműves sörfőzdék egyike - idén ünnepli harmincadik születésnapját. November 15-én szüreti bulit tartanak a saját tulajdonú, kilenc hektáros komlóföldjükön, ahol tucatnyi ritkaságot lehet kóstolni a főzde régi, jelenlegi és leendő söreiből. Messzire jutottak 30 év alatt, mostanra ugyanis már nemcsak vasúti szárnyvonal, és saját árpaföld tartozik a főzdéhez, de az USA második legnagyobb privát napelemrendszere, mellyel a főzde által használt energia 90 %-át megtermelik.

Igaz, a saját komlóföld nem olcsó mulatság – így egy font komló több száz dollárjukba kerül, míg a piacon megvásárolható 2-2,5 dollárért. A Sierra Nevada azonban meg van győződve arról, hogy megéri, hiszen így jobb sört tudnak főzni. Más nem számít.

Ezzel a hozzáállással persze kb. a világ legdrágább sörét főzik – ez a Sierra Nevada Certified Organic Homegrown Estate Ale, melyeknek üvege 10 dollárba kerül – de még így sem nyereséges a gyártás. Viszont legalább elmondhatják magukról, hogy egészen új frontot nyitottak a kézműves sörfőzés világában. El is mondják:

„We believe Estate Ale is the final frontier of craft. A beer with the idea of Terroir-of which the wine world is so fond of speaking. A beer with a lineage, a beer with a point of view, and most importantly, a beer with a physical place in the world. This is hand-crafted beer in every sense of the word. And after all, isn’t that what craft beer is all about?”

„Hiszünk benne, hogy az Estate Ale új frontot nyit a kézműves sörfőzés forradalmában. Olyan sör ez, melynek van egy „terroir dimenziója”, amiről a borászok oly sokat beszélnek. Ennek a sörnek származása van, világnézete, de ami a legfontosabb, tartozik egy fizikailag létező helyhez. Ez a sör a szó szoros és minden értelmében kézműves munkával készült sör. És, hát nem ez volna a lényege a kézműves sör ideájának?”
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr582390622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása