A Főzdefeszt sikere nem múlt el nyomtalanul, azóta két fesztivál is a zászlajára tűzte a kézműves söröket, és egy harmadik – a Budavári – is ezerrel épít a kézműves sörfőzőkre. Több bolt is tart már magyar kézműves söröket, a specialistákon kívül a Katona József utcában is nyílt egy, illetve a Mikszáth téri vendéglátósok közül is tárgyalnak sörfőzdékkel. Egy kerülettel arrébb azonban megtörtént az áttörés, és a SzimplaKert állandó csapra tette a Főzdefeszt egyik premierjét, a csajos designú Keserű Mézt.
korábban ezt írtuk róla >>>
Én már kóstoltam, és az az igazság, hogy igen nagy élmény, nem is hasonlít a körülötte csapolt sörökhöz. Radikálisan világos sárga és ködös, mint valami búzasör, de a habja ezt cáfolja, nem olyan paplanos – sokkal krémesebb, tömör és hófehér. A sörfőző elmondta, hogy az új főzet kicsit másképp készült, mert az első két főzet után ráfőzött még egy szuperkomlós harmadik főzetet is – mindössze 50 litert, és így egészen egyedi komlósságot tudott elérni. Kicsit olyan, mintha hidegkomlózták volna. Valóban: amikor megkóstoltam eszembe jutottak a nürnbergi Brau Beviálén kóstolt komlóbemutató sörök. Ezeket a söröket nem egy sörgyár főzte, hanem a komlótermesztő főzette és nem azért, hogy kocsmáknak eladja, hanem csakis azért, hogy a Beviálén ezekben mutassa be a különböző fajta komlók ízeit.
Ízben, állagban és illatban állja a sarat a SzimplaKert mégoly széles kínálatában is, de még így is nagy kérdés, hogy megállja-e a helyét egy olyan közegben, ahol nem sokat törődnek a sör nevével, csak azzal, hogy legyen és ne legyen drága. Azt hiszem a Keserű Mézt 650 forintért árulják, és ezzel nem a legolcsóbb sör a pultban. A brandje – bármilyen ambiciózus – szinte teljesen ismeretlen, pláne a két napra érkező külföldiek számára, ezért egyáltalán nem biztos, hogy megél a dzsungel törvényei közt – drukkoljunk neki!
Pénteken pedig sörfakasztó buli a SzimplaKertben – a sört a kertre néző középső-hátsó pultban csapolják – aminek alkalmából a sörfőző meghív minket egy hordó Keserű Mézre. Az kap sört, aki tudja a jelszót, amit a Facebookon szellőztetnek, azt hiszem lájkolni kell a Keserű Méz oldalt >>>, és akkor látható lesz.