Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Talán nem kell huszadszorra is aláhúznom, hogy mennyi kézműves sörfesztivál született ez év májusa, az első Főzdefeszt óta. Most hétvégén – október 14-én és 15-én, pénteken és szombaton tartják a sokadikat a budaőrsi Premier Outlet Centerben, annak 7. születésnapján. Az esemény annyiban hiteles, hogy csak kisüzemiek jönnek - Fót, Serforrás, Rotburger, Palóc, Brandecker, Főzdebusz – ezek közül az egyetlen a Rotburger, amelyik nem volt ott a Főzdefeszten.
 


Mostanáig a Főzdefeszt és a kézműves sörfesztiválok nemcsak a sörgasztronómiáról szóltak, hanem egy alternatív fogyasztói kultúra megteremtéséről. Egy kis ajtót nyitottak arra a hazánkban kevésbé kultivált tudatos fogyasztói és előállítói magatartásra, mely valódi (gasztronómiai) értékeket ad-vesz, valódi információk segítségével, és nem a mainstream média és kereskedelem a fogyasztót idióta, ágybavizelő zombinak tekintő, az információ helyett parasztvakítást szolgáltató hozzáállását reprodukálja.

Persze elkerülhetetlen, hogy egy sikeres niche növekedni kezdjen. A Premier Outlet Center 10 születésnapja az első összecsapás a kézműves sör csataterén, és nagyon izgatottak vagyunk, hogy ki kerül ki győztesen. Vajon a kézműves sörhöz eddig problémátlanul kapcsolódó alternatív fogyasztói kultúra megváltja-e azokat, akik szeretnek hihetetlenül kedvező akciókért eltámolyogni a plázákba, hogy bóvlit vásároljanak, amire amúgy nincs szükségük, csak azért, hogy ne kelljen soha valódi fogyasztói és más életvezetési döntéseket hozniuk. Vagy a csiricsáré gagyi, és a fejletlen fogyasztói társadalom extra kedvezményekért lihegő talpasai átrajzolják-e a magyar kézműves sörfőzés imidzsét a maguk harsány színeire? Vagy éppen, hogy senki nem tanul semmit, és a két dolog elmegy egymás mellett? Izgalmas hétvége lesz!

A programkínálat (Balázs Klári, Juventus rádió, extra kedvezmények, stb…) és a tálalás (nem mondják meg milyen sör lesz) nem sok jót ígér, de távol álljon tőlünk, hogy előre fanyalogjunk egy szimpatikus kezdeményezésre, inkább kimegyünk megnézni.

Címkék: sörfesztivál

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr643299503

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ezoz 2011.10.13. 14:58:06

Legalább a város nevét írd le helyesen! Budaörs a neve, így rövid ö-vel. De ha többet akarsz megtudni róla,akkro a Facebookon van egy oldala is: I ♥ Budaörs

Kovacsla 2011.10.13. 15:49:08

Meglepő választás az olyan helyszín a sörkóstoltatáshoz, ahol lakott terület és szálláshely belátható távolságban nincsen, tehát az időnként járó busz és az autózás között lehet választani.

borzash · http://frozensteak.bandcamp.com 2011.10.13. 16:40:34

egyrészt: ki az isten fog odamenni?

másrészt (és ez a fontosabb): lehet valahol ALT sört kapni Pesten? Diebels, Hannen, tudomisén. valaki?

FutoBolond 2011.10.13. 16:43:18

mar megitn kezmuves? nekem az is eleg lenne, ha egy jo augustiner-paulaner-erdinger szintet megutnenek vegre a magyar sorok

kenau 2011.10.13. 16:48:39

raadasul nem is Budaorson hanem Biatorbagyon van az outlet a weboldaluk szerint:

www.premieroutletscenter.hu/cikk/a_center_megkozelitese_autoval

Cím: PREMIER OUTLETS CENTER / 2054 Biatorbágy, Budaörsi út 4.

FutoBolond 2011.10.13. 16:54:39

az a gondom, hogy az egyediseg, meg hogy hajnalban szedett tyukhurgyokeret adnak hozza, meg nem teszi jova a sort. szval eloszor jo sort, aztan lehet alterkedni. ugy gondolom en.

tenyleg, blogirok, van arra otletek, hogy miert szar az itthon fozott staropramen, hofbrau, lowenbrau, meg minden, ami importkent viszont relative franko? rosszul adaptaljak a licencet? vagy egyaltalan nem adaptaljak? vagy nem tartjak be a technologiat? vagy csak szarok az alapanyagok? mert arban kb. ugyan ott vannak a nemetorszagban kaphato sorok, mint az itteni klonjaik...

Deske76 2011.10.13. 17:42:57

Azért ennyire pontatlanul irkálni, kicsit röhejes dolog.
Előbb azt írod, hogy, idézem "budaőrsi Premier Outlet Centerben, annak 7. születésnapján.", majd pár sorral lejeb pedig "A Premier Outlet Center 10 születésnapja..".

Na akkor ez hogy van, már ne haragudj, legalább odafigyelnél amiket irkálsz.
Pontosan a 7. születésnap, mivel 2004-ben nyitott a létesítmény.

Itt bővebb információkat lehet olvasni:
www.premieroutletscenter.hu/cikk/szulinapi_sorfesztival_a_premier_outlets_centerben

TonyCaviar 2011.10.13. 18:52:45

@Deske76: Páratlan éleslátás, én meg bújok a sarokba. Teljesen igazad van. Végig 10et írtam először, mert az tűnt logikusnak, aztán rámszóltak, egyet kiajívítottam, a másodikat bennehagytam, mert nem emlékeztem hogy 2szer is leírtam. Személyesen Új Péternek fogom visszaadni a bloggerigazolványomat, mert ezek után nyilvánvaló, hogy tovább ezt a szakmát nem űzhetem. Köszönöm, hogy ráébresztettél erre.

-kk- 2011.10.13. 19:39:23

én meglepődnék, ha pl. a tavaszi Főzdefeszt közönsége és a Premier Outletet legalább félévente látogatók között nem lenne szignifikáns átfedés ;)

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.10.13. 21:35:42

@FutoBolond: Kezdjük azzal, hogy a Staroprament pl. nem itthon főzik (nem is szar szerintem). Amit tényleg itthon főznek, az általában ugyanazért szar, mint az itthoni márkák. Ugyanis ténylegesen nem a főzetet licencelik-adaptálják, hanem a cimkét. A Lówenbrauba pl. ugyanúgy kukoricát tesznek, mint mondjuk a Borsodiba.

sovesztomesz 2011.10.13. 22:02:33

No, igen, szerintem is az van, hogy ha nem lesz külön busz, csak menetrend szerinti, akkor apu úgy sem ihatik, míg az asszony vásárol...
...Persze szép kezdeményezés, majd meglátjátok hogyan sikerül.
Én minden esetre távol maradok, mivel nem érzem magam szorosan a fogyasztói társadalom tagjának; még outlet-ileg sem... :-)

Gérard Duchemin 2011.10.14. 10:59:25

@borzash: Sörspecialistánál szok lenni Diebels Alt, és a csakajósörnél volt egy ideig Hövels Alt.

Gérard Duchemin 2011.10.14. 11:00:09

@FutoBolond: A nagyüzemieknél ez a szint majdnem soha lesz elérve

Gérard Duchemin 2011.10.14. 11:02:22

@FutoBolond:

"tenyleg, blogirok, van arra otletek, hogy miert szar az itthon fozott staropramen, hofbrau, lowenbrau, meg minden, ami importkent viszont relative franko?"

Mert semmi közük az eredetihez, direkt szarnak készítik. Amúgy tudomásom szerint staroprament nem csinálnak itthon, azt behozzák.

szanisz 2011.10.14. 11:54:28

@Gérard Duchemin: és ettől válik ihatóvá (vagyis marad meg annak).

Hamilcar 2011.10.16. 01:06:10

Ha valaki volt kinn, akkor megírhatná az élményeit.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2011.10.24. 09:09:45

kézműves sörfesztivál egy outlet centerben - hát ez mennyire abszurd baromság?

Gérard Duchemin 2011.10.24. 09:55:25

@armando_otchoa: Valószínűleg ők csak hazudják ezt a megnevezést, hogy meglovagolják a népszerűség reklámértékét.

TonyCaviar 2011.10.24. 13:09:38

No, igen, volt szerencsém. Hát egyszóval: szánalmas volt. Óriási fűtött sátor, a végén profi színpad, profi fényekkel, kb ezer sörpad, és kb hét ember lézeng, ülni nem ül senki, kb a jelenlévők fele iszik sört, de azok is inkább üvegest visznek haza. Ránézésre kb hatszor annyiba kerülhetett mint az egész Főzdefeszt, csak az nem volt kitalálva, mitől fog működni, hogy is lehetne jó. Nem is lett az. Gyakorlatilag nem valósult meg.

cserjesl 2011.10.24. 20:28:03

mi is voltunk. nos, jó is lehetett volna. be kellett volna tenni a nagy sátrat középre, a fő udvarok egyikébe, hosztessz lányokat kizavarni a boltok előtti folyosóra féldecis poharakba csapolt kóstolókkal és sörkuponokkal, stb.
így meg, ahogy volt, távol az emberektől, a hátsó udvaron csak annyi sikerült, hogy a hibátlan bajor(os) zenekart ketten néztük, a lyány a transporterbe' meg bánatosan húzta közben a Keserű Mézt és panaszkodott, hogy az előző napi árbevétel az ő bérének a felét se fedezte...kár érte.

Gérard Duchemin 2011.10.25. 09:27:18

@TonyCaviar: Na ezt hívják a sör lejáratásának szuperbénaság felhasználásával.

FutoBolond 2011.10.26. 10:12:33

@promontor: utoljara 7 eve ittam itthon staroprament, az a rekesz ment a csatornaba. szoval azt mondod, erdemes lenne ujrakostolnom?

az viszont nagyon lehangolo, amit mondtok, hogy kukoricas az itthoni hb, vagyis szandekosan olcso szar. nem tudom, hogy adhatja a nemet ceg ehhez a nevet.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2011.10.26. 11:10:47

@FutoBolond: Staro: Ízlés dolga is azért. Nálam a világos kb. 3/4, a barna 4 egy ötfokozatos skálán, szóval azért vannak ennél jobbak. (A magyaroknak viszont nem szoktam 2-es nél jobbat adni...) Az biztos, hogy Csehországban főzik és nincs benne kukorica. 7 év után adnék neki egy esélyt, de persze ne vegyél rögtön egy teljes rekeszt... ;-)

HB: azt nem tudom, a HB-ban van-e tengeri, sok éve nem ittam, én a Löwenbraut ellenőriztem tavaly, abban van: jozsefbiro.blog.hu/2010/11/27/osszehasonlito_sorteszt_bajor_es_borsodi_lowenbr_u

Persze nem kell kukorica a szar sörhöz, a kőbányai Kozelben nincs, mégis ihatatlan. Szóval van sok módszer, ebben hazai gyártóink láthatóan profik... ;-(

Gérard Duchemin 2011.10.27. 15:02:17

@FutoBolond:

"az viszont nagyon lehangolo, amit mondtok, hogy kukoricas az itthoni hb, vagyis szandekosan olcso szar. nem tudom, hogy adhatja a nemet ceg ehhez a nevet."

A HB elcseszésének mértéke egy nagy nulla a Löwenbrau, és pláne a Spaten ellen elkövetett merénylethez képest. Persze a magyar HB is jól elmarad a német mögött.
süti beállítások módosítása