Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr873900289

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

krulis 2012.01.27. 19:18:52

Ez a Csíkné fordítva ül a bilin... Nem arról van szó, hogy mi nem tudjuk utánnuk csinálni, hanem Ők nem képesek arra, amit a házi sörfőzők kicsiben gond nélkül megoldanak. Tök logikus a dolog: a komlóforralás vége előtt nem sokkal kifertőtlenítjük az erjesztővödröt, mikor a sörlé kihűl, átöntjük az üstből az erjesztővödörbe, lefedjük és kezdődhet az erjedés. Így nem nagyon fér a sörhöz baktérium vagy vadélesztő. Ipari körülmények között hatalmas költség és munka lenne minden egyes főzéskor minden szivattyút, csövet, tartályt ilyen alaposan lefertőtleníteni közvetlen azelőtt, hogy a lehűlt sörlével érintkeznének. Inkább pasztörizálnak, ami nem csak a káros dolgokat távolítja el a sörből, hanem egy csomó hasznos dolgot is.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2012.01.27. 22:41:20

@krulis: tévedés amit írsz. Igenis a nagyiparban mindent le lehet fertőtleníteni és le is kell!
a kis főzdékben nehezebben lehet a mikrobiológiai stabilitást biztosítani(drágábbak azok a gépek, amiknél totálisan biztosítható a sterilitás), ezért nekik még talán megbocsájtható a pasztőrizálás. A nagyiparban sokkal inkább filléreskedés és gyors sörkiadás miatt kell a pasztőrizálás....

krulis 2012.01.28. 16:05:41

@armando_otchoa: Kösz a kiigazítást! Abból indultam ki, -ezek szerint tévesen- hogy a nagyüzemi sörök pasztörizálás nélkül hamar megromlanának. Ezek szerint, ha mondjuk egy sopronit vagy arany ászokat pasztörizálás nélkül palackoznának, akkor is elállna mondjuk több mint egy évig?

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2012.01.28. 22:34:06

@krulis: nem hinném, a feltevésed ebből a szempontból helytálló. A nagyüzemi sörök gyorsérlelésűek, gyorsan készólnek, gyors fogyasztásra szántak... csak ez egy egyszerűbb megoldás...

exodusAttack 2012.01.28. 23:50:49

Nem túl logikus, amiket a Csíkné előad...
"szén-dioxiddal dúsítva van egy sör, ami a jellegzetes ízét megadja" megaLOL

Daniel Ortega 2012.01.29. 13:59:10

@exodusAttack: jellegzetes: csípős, orron át távozó böfögés :)

"A sör ellensége az oxigén – felgyorsítja az ital öregedését. Éppen ezért nagy hangsúlyt kell fordítani arra, hogy a hígítás során alkalmazott víz oldottoxigén-tartalma a lehető legalacsonyabb legyen."
"A töltés során, függetlenül a „sörhordozó” méretétől és egyszeri vagy többszöri felhasználhatóságától, nagy gondot kell fordítani a megfelelő szén-dioxid-tartalom, valamint az alacsony oxigéntartalom biztosítására, megőrizve ezzel a termék kiváló minőségét."
forrás: soproni.hu/sorlexikon_sorkeszites.html#szures

gilgalad 2012.01.31. 15:40:55

Sziasztok,

A szén-dioxiddal dúsított jellegzetesen friss sörét igya csak szakmányban ez a bájos hölgy. Meg hogy egy hét múlva megsavanyodik az otthon főzött sör... Ja, 35 C-fokban biztos.
süti beállítások módosítása