Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.


Az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET szervezésében 2012. április 28-án megrendezésre kerül az I. MAGYARORSZÁGI HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE.

A verseny kiírása


Az I. MAGYARORSZÁGI HÁZISÖRFŐZŐK VERSENYE rendezvény -a továbbiakban verseny- célja az otthoni sörfőzés népszerűsítése, a résztvevők személyes találkozására nyíló alkalom megteremtése. A verseny felmerülő költségeit a szervezők a nevezési díjakból és felajánlásokból fedezik, így szívesen várjuk minden segítő célú anyagi, fizikai és szellemi felajánlást. A verseny főszervezője az ELSŐ MAGYAR HÁZISÖRFŐZŐ EGYESÜLET további társszervezők együttműködésével - a továbbiakban szervezők.

♠ A versenyre házilag, azaz otthon előállított söröket lehet nevezni legkésőbb 2012. április 12-ig.

♠ A versenybe nem nevezhet az, aki kereskedelmi forgalomra szánt sört is főz.

♠ A kategóriák meghatározása és a besorolások a 2012. április 12-ig beérkezett nevezések alapján kerülnek meghatározásra. A megállapított kategóriákat a szervezők a www.elsosor.hu/verseny oldalon teszik közzé 2012. április 15-én.

♠ A nevezőknek 2012. április 22-ig lehetőségük nyílik a saját nevezésük bármely kategóriába történő átsorolására. A sörök elbírálása a kategóriának megfelelő fogyasztási hőmérsékleten és a BJCP (Beer Judge Certification Program) alapján, azaz a nemzetközi norma szerint történik.

♠ A nevezett söröket lekésőbb 2012. április 26-ig kell eljuttatni a szervezőkhöz vagy kétszer 0,75l-es vagy háromszor 0,5l-es vagy ötször 0,33l-es kiszerelésben.

♠ A nevezett söröket címkével kell ellátni, amelyen az alábbi információkat kell nyomtatott betűvel szerepeltetni: Jelentkező neve, Sör neve, Alkoholtartalom.
A meghirdetett kategóriákban a legtöbb pontot elérő sör aranyérmes, a második ezüstérmes, a harmadik bronzérmes eredményt ér el. A verseny legjobb söre - az abszolút győztes – a kategóriagyőztesek közül a legtöbb pontszámot elérő sör lesz. A verseny abszolút győztese egy vándorkupát vehet át, és egy évig jogosult lesz „Az év legjobb házisörfőzője” cím viselésére. Nevezési díjként adományokat tudunk fogadni. A szervezők előzetes számításai alapján az első nevezésre 1000 Ft-os, minden további nevezésre 300 Ft-os felajánlás az, ami nagyjából fedezné a kiadásokat.

A verseny Budapesten kerül megrendezésre. A versennyel kapcsolatban részletesebb információ, a folyamatosan frissülő www.elsosor.hu/verseny oldalon található. Információkkal, adományokkal kapcsolatos e-maileket a hazisorverseny@elsosor.hu –ra várunk.

A szervezők a változtatás jogát fenntartják!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr364349158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabojoci 2012.03.30. 11:32:18

Yuhéé!

Azért legközelebb nem lehetne korábban kiírni? Az az egy hónap nem túl sok.
Majd jövőre akkor készülök én is. :)

szabojoci 2012.03.30. 16:56:23

Jó, Én kérek lenézést, de:

Saját oldalukról egy recept:

Sörkészítés

12 liter vízben 25 dkg Szent István malátakávét (árpakávé) egy óra hosszáig főzünk nagyon-nagyon lassan, befödve. Akkor hozzáadunk 35 dkg cukrot, két dkg komlót és tovább főzzük csendesen még egy óra hosszáig (két liter lénél többnek nem szabad elfőni). Mikor kész, konyharuhán(?) átszűrjük. Ha langyosra hűlt, fél litert elveszünk belőle és jól elkavarunk benne 1 ½ dkg élesztőt, ezt is átszűrjük ruhán és a többi léhez vegyítjük, jól összekavargatva. Palackokba töltjük, jól bedugaszoljuk és hűvös, sötét helyre tesszük. 8-10 nap múlva már élvezhető, de igazán finom hat hét múlva. Itt a lényeg.
Tényleg elég két hét, egy hónap? Vagy akinek megtetszik az ötlet és nevezne, ezzel legalább kimarad?

víz tamás 2012.03.30. 19:49:54

@szabojoci:

Kinek az oldaláról?

Ez egy háziasszonyok körében elterjedt "sör" recept.
süti beállítások módosítása