Joe évekig élt Londonban, és folyton egy lakókocsihoz járt étkezni, ahová rajta kívül szinte kizárólag taxisok jártak. Nem is volt itt semmi különleges csak éppen jó burgert és jó hotdogot adtak.
Pont ezt akarta itthon is összehozni, miután hazaköltözött. Novemberben nyitotta meg a Black Cab Burgert a Mester utca és a Viola utca sarkán. Nem volt különösebb taktikája a sikerhez, csak felkutatta a legjobb alapanyagokat, a megfelelő eszközöket, csinált egy működőképes fekete-fehér minimáldesign-t, egyedi sültkrumplitartó kartondobozt és berendelte az angol söröket, melyek minden designnál ékesebben mesélnek a hely céljáról és karakteréről, és képesek arra, hogy egészestés élménnyé tegyenek egy Mester utcai hambizást.
Csak hab a tortán, hogy februárban a Fuller’s hazai forgalmazója mellényitotta a BeerBier kocsmát, amiről már itt írtunk, apró kis gasztronómiai fókuszpontot hozván létre a Mester utcai körút-holtágban.
Ha rendelés érkezik, a darált marhanyakat egy tégelyből kanalazza ki és egy fémhengerben lapítja koronggá. Nagyon friss a hús, és a vendég választhat, hogy rare, médium vagy well-re sütve kéri. Azaz, mennyire maradjon véres – szerintem minél véresebb, annál több marhahús-íze van, és annál jobb. A zsemle egyszerűen jó – egy csomó divatos hamburgerezőben, minden ellenkező állítás ellenére egyszerűen szar – pl: édes. Igazából itt már nehéz volna elszúrni, de amit én a Black Cabben imádok az a jó lés innovatív feltétek sokasága. Bejött a kéksajtos is, de azt hiszem a nyerő mégiscsak a cheddar-barbecue-jalapeno trió. Ez az élesztősen pikáns + plusz füstösen fűszeres + keserűen csípős ízvilág a roppanós és szottyos marhakoronggal együtt azt hiszem ezidáig a legjobb hamburgert adja Budapesten.
A múlt héten a BeerBier angol tulajdonosától érkezett az infó, hogy nyáron a londoni burgeresek ananászos hamburgert adnak, így Joe felvette ezt is az étlapra. Az ananászt nem úgy kelle elképzelni, mint a donpepés hawai pizzán, mert ez nem az a konzerv, és rendesen meg van sütve vaslapon, úgy hogy egy édes, karamellizált réteg is van rajta, amitől egészen finom. És istenien passzol egy gyümölcsös angol ale-hez. Ha nincs ennél pontosabb koncepció, akkor a Fuller’s ESB-t ajánlanám. Ez figyelemreméltó sör mindegyik burgerhez jól illik, miközben mégis hihetetlenül karakteres. A Fuller’s legjobb söre!
Még egy kis hab a tortára, hogy a Fuller’s a júniusi Főzdefesztre időzítette a Black Cab Stout nevű új sör piacra helyezését, így pár bemutató palack már a fesztre is jutott. Most volt alkalmam egy hamburger mellé megkóstolni. Első benyomásom az volt, hogy kicsit túlságosan is visszafogott az ízvilág, de aztán belegondoltam egy londoni pub értékrendjébe és megértettem, hogy ez a stout valamiféle átmenet az újhullámos sörök szédületes ízei és az angol ale-k büszkén konzervatív világa közt. Egy angol pubban tényleg nagyon keresik a száraz mégis gyümölcsös fekete ízeket, melyekhez könnyű test párosul és a végtelenségig iszogatható. Nekünk pedig azonnal hiányzik az erős karakter, a harsány ízek – olyanok vagyunk, mint az amerikaiak. Ezen túljutva már nagyon finomnak találom. Az ötféle malátából és zabpehelyből főzött szénfekete stout finom kis édességgel indít, aztán kellemes piros bogyós gyümölcsösségben teljesül ki, hogy egy szűkszavú, elegáns és száraz komlóízben végződjön. Ilyen egy jó sör.
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.