Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

blackcab.jpg

Joe évekig élt Londonban, és folyton egy lakókocsihoz járt étkezni, ahová rajta kívül szinte kizárólag taxisok jártak. Nem is volt itt semmi különleges csak éppen jó burgert és jó hotdogot adtak.


Pont ezt akarta itthon is összehozni, miután hazaköltözött. Novemberben nyitotta meg a Black Cab Burgert a Mester utca és a Viola utca sarkán. Nem volt különösebb taktikája a sikerhez, csak felkutatta a legjobb alapanyagokat, a megfelelő eszközöket, csinált egy működőképes fekete-fehér minimáldesign-t, egyedi sültkrumplitartó kartondobozt és berendelte az angol söröket, melyek minden designnál ékesebben mesélnek a hely céljáról és karakteréről, és képesek arra, hogy egészestés élménnyé tegyenek egy Mester utcai hambizást.

Csak hab a tortán, hogy februárban a Fuller’s hazai forgalmazója mellényitotta a BeerBier kocsmát, amiről már itt írtunk, apró kis gasztronómiai fókuszpontot hozván létre a Mester utcai körút-holtágban.

Ha rendelés érkezik, a darált marhanyakat egy tégelyből kanalazza ki és egy fémhengerben lapítja koronggá. Nagyon friss a hús, és a vendég választhat, hogy rare, médium vagy well-re sütve kéri. Azaz, mennyire maradjon véres – szerintem minél véresebb, annál több marhahús-íze van, és annál jobb. A zsemle egyszerűen jó – egy csomó divatos hamburgerezőben, minden ellenkező állítás ellenére egyszerűen szar – pl: édes. Igazából itt már nehéz volna elszúrni, de amit én a Black Cabben imádok az a jó lés innovatív feltétek sokasága. Bejött a kéksajtos is, de azt hiszem a nyerő mégiscsak a cheddar-barbecue-jalapeno trió. Ez az élesztősen pikáns + plusz füstösen fűszeres + keserűen csípős ízvilág a roppanós és szottyos marhakoronggal együtt azt hiszem ezidáig a legjobb hamburgert adja Budapesten.

A múlt héten a BeerBier angol tulajdonosától érkezett az infó, hogy nyáron a londoni burgeresek ananászos hamburgert adnak, így Joe felvette ezt is az étlapra. Az ananászt nem úgy kelle elképzelni, mint a donpepés hawai pizzán, mert ez nem az a konzerv, és rendesen meg van sütve vaslapon, úgy hogy egy édes, karamellizált réteg is van rajta, amitől egészen finom. És istenien passzol egy gyümölcsös angol ale-hez. Ha nincs ennél pontosabb koncepció, akkor a Fuller’s ESB-t ajánlanám. Ez figyelemreméltó sör mindegyik burgerhez jól illik, miközben mégis hihetetlenül karakteres. A Fuller’s legjobb söre!

Még egy kis hab a tortára, hogy a Fuller’s a júniusi Főzdefesztre időzítette a Black Cab Stout nevű új sör piacra helyezését, így pár bemutató palack már a fesztre is jutott. Most volt alkalmam egy hamburger mellé megkóstolni. Első benyomásom az volt, hogy kicsit túlságosan is visszafogott az ízvilág, de aztán belegondoltam egy londoni pub értékrendjébe és megértettem, hogy ez a stout valamiféle átmenet az újhullámos sörök szédületes ízei és az angol ale-k büszkén konzervatív világa közt. Egy angol pubban tényleg nagyon keresik a száraz mégis gyümölcsös fekete ízeket, melyekhez könnyű test párosul és a végtelenségig iszogatható. Nekünk pedig azonnal hiányzik az erős karakter, a harsány ízek – olyanok vagyunk, mint az amerikaiak. Ezen túljutva már nagyon finomnak találom. Az ötféle malátából és zabpehelyből főzött szénfekete stout finom kis édességgel indít, aztán kellemes piros bogyós gyümölcsösségben teljesül ki, hogy egy szűkszavú, elegáns és száraz komlóízben végződjön. Ilyen egy jó sör.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr744623682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bl4ze 2012.07.03. 11:23:03

ahol még nagyon profi a hamburger : ÉRD, Argo Café

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.07.03. 11:31:19

...de ne titkoljuk el a sajátos magyar megoldásokat sem: a sörözőből nem lehet átvinni sört a hambishoz (mezei halandónak nem - cimbikek biztos) és biztos fordítva sem működne, mert megint csúnyán néznének. Persze, át lehet rendelni egyfajta (!) hamburgert, kb. dupla áron...
Mintha nem állna szóba egymással a két tulaj. Sőt, mintha nem is lennének szomszédok, hanem mondjuk a 2 üzlet közt lenne a Mester utca - meg még egy kerület. Ja és még nem láttam olyan hamburgerezőt, ahol a sajt nincs benne az amúgy borsos alapárban, hanem külön kell fizetni hozzá...
Ezektől eltekintve jó helyek - a magyar átlaghoz képest.

sovesztomesz 2012.07.03. 11:38:24

Hát, én még csak a minap kóstoltam a Black cab Stout-ot elsőre és szerintem az alkohol fokához képest egy igen-igen testes, finom darabbal van dolgunk; én nem éreztem magában visszafogottnak, ám egy tartalmas hambihoz még nem kóstoltam, de ami késik nem múlik!!!

Én még tudnék egy jó (lakókocsis) hamburgerest ajánlani: a Magic Burger-t a Szentendrei út elején kifelé, bal oldalon, még a Bogdáni út előtt! Csípős szósszal is, és friss húspogácsával operálnak ők is!!! Már csak A Black cab Stout "hiányzik" onnét is :-).

pluto111 2012.07.03. 13:52:59

@sovesztomesz:
Magic Burger mintha azt a borzalmas cukros bucit használná (cikkben is le van írva, hogy édes az nem jó).
Képről azért ez a zsemle is ipari műanyag zsemlének tűnik (ha nem az akkor elnézést).
Van annyi jó pékség, biztos képesek lennének top minőségű hamburger zsemlét előállítani (pl. Cora-ban lehet kapni krumplis bucit, azzal lehetne jót gyártani).

sovesztomesz 2012.07.03. 14:01:33

@pluto111: Lehet, hogy borzalmas cukros a buci, de ebéd időben kígyóznak a sorok a lakókocsi előtt. Én mondjuk a csípős szósz miatt járok Magic burgerezni :-)...

...de mondjuk egy üveg Black cab-ért sűrűbben járnék oda hambizni, az tuti!!!

pluto111 2012.07.03. 14:44:49

@sovesztomesz: A hús tényleg jó, de a zsemlén lehetne faragni még.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2012.07.05. 13:48:41

@Pável: Az tényleg hülyeség, hogy a beer Bierben nem lehet a teljes Black Cab szortimentet rendelni, pedig ilyesmire több helyen van példa a városban és a kétszeres felár is ejnyebejnye.

Mondjuk én örültem volna annak az egyfajtának is, de amikor én voltam, akkor pont zárva volt a Black Cab, így csak toast volt, ami funkcionálisan megfelelt (nem haltam éhen) de azért olyan nagyon nem volt jó és én kifejezetten a hamburger-sör kombóra vágytam volna.

Az amúgy is egy balszerencsés vizit volt, mert a csapolt Bernard Tmavyval valami nem stimmelt, legalábbis szerintem romlott-mosószeres savanyú illata-íze volt. Erről a pincéreknek más volt a véleményük, de kulturáltan kezelték a panaszt, kaptam másik sört.

Szóval remélem, legközelebb több szerencsém lesz, mert amúgy a hely remek, a pince kánikulában is nagyon kellemes.

blash 2012.07.06. 00:04:01

elmasztam ma este ide, ha mar a zagar koncert felbemaradt. A burger egesz jo lett volna, de annyira kibaszottul megborsoztak, hogy mast nem is lehetett erezni. Aze atmasztunk a szomszedba Brex Dogot es valami belga pilzenit kostolni, talan Serpentin vagy mi volt ennek a neve. A brew helyett punk dognak jobban orultem volna, bar ennek ellenere izlett ez a fekete sor, bar sajna ott epp nem volt perec, de kutyat be lehetett vinni a kerthelysegreszre.

blash 2012.07.06. 00:09:18

marmint rizmajernel nem volt perec, s oda lehett kutyat bevinni. Ez csak egyre rosszabb lesz...
süti beállítások módosítása