Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

medve1.jpg

 

A múlt héten volt szerencsém elfogadni egy meghívást a pécsi Művész Presszóba, ahol két fiatal pécsi házi sörfőző mutatkozott be.  Pécsett jelenleg egyetlen hely van, ahol kézműves sört mérnek – és nem is akármilyen szortimentet. Mintha csak a Körúton belül lenne, a slágerektől a különlegességekig és gerillákig mindenféle izgalmas dolgot csapolnak – természetesen változó felállásban – ahogy azt kell. Ok, nem véletlen – a Művész Presszót a VinoWonka csapata üzemelteti, akik a pesti vendéglátásban is szépen be vannak ágyazva, és nekem is régi kedves ismerőseim.

A hőségtől cseppfolyóssá vált baranyai metropoliszban egy hátrafelé nyilazó Miboltunk tőszomszédságában, a Kolozsvár utcában egészen konkrét hetvenes évekbeli vidéki polgári nappali nyílik igazgatónénis vázákkal, kék üveghamutartókkal, piros gömbfotelekkel, meg mindenféle korabeli kellékkel.

Paulus Marcell és Kovács-Öller Tamás családi kapcsolatok, tanulási és munkalehetőségek bonyolult hálóján keresztül találták magukat Pécsett, és azonnal nekiálltak saját söröket fejleszteni bokros elfoglaltságaik mellett. Paulus Marcell amúgy Magyarország leghíresebb orgonamanufaktúrájának örököse és jelenleg gyakornoki éveit tölti egy rivális orgonagyárban, Tamás pedig high-tech biológiát tanul a Pécsi egyetemen.

medve2.jpg

Három sört mutattak be, a Napfivér egy belga witbier ami egyszerre volt légies és vaskos, pörkölt és élesztős, sok korianderrel és kevés komlóval, szép munkadarab, de valószínűleg engem egyre nehezebb ezzel a sítlussal megszólítani.

A Horizont egy sötét narancsszín american amber ale, szép sárgadinnye illattal. Az izgalmas gyümölcsök , a dinnye mellé még a trópusiak is elő-előbújnak, de a koncepció részeként került bele földes, házőrző angol komló is, ami folyton hazaparancsolta a buja ízeket. Ez engem elszomorított, de amikor már a negyediket babusgattam, akkor beláttam, hogy van értelme. Szépen működik ez így is.

De a legérdekesebb a Szikra volt, ez a gyömbértől fénylő malátamentes mézsör. Kicsit szürkés színű, és leginkább cidernek tűnik, plusz a durva gyömbér mellett van egy kis gyógyszerszaga is. A gyömbér nyilvánvalóan túl van adagolva, szinte világít és erősen, forrón csíp. Majdnem olyan mint egy citromos gyömbértea, és nincs benne elég szénsav. Mégis olyan svungos a koncepció, hogy minden hibája megbocsátható – medvebocs lézerkarddal!

 Ja, és mellesleg elkezdtük fejben megszervezni a pécsi Főzdefesztet, mert Pécs megérdemli!:)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr585463489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2013.08.16. 17:04:51

A talpaspohárban ananászlé van? :)
süti beállítások módosítása