Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Mom Park-béli Paulaner Sörház evidens célpont a Budán lakó sörözőkritikusnak, mégsem rohantam ide az első héten, és ennek több oka is van. A legfontosabb, hogy korábban már jártam itt, és egyáltalán nem ízlett a sör, viszont drágának találtam.

Rendes ember nem megy plázában sörözőbe. A Paulaner Sörháznak szerencsére van bejárata a Mom Park mögötti terecske felől is, így nem kényszerülünk aljasságra. Odabent mindent megtettek azért, hogy leutánozzanak egy rendes bajor sörházat, mindenfelé lambéria, sötétzöld cserépkályhák, bonyolult alaprajzúm, nagy vendégtér, evőeszköz-csilingelés és beszélgetésmoraj, de a hatás mégsem tökéletes. Valahol mégiscsak beszűrődik a plaza-feelin a bajor vircsaftba, talán a ronda csillárok, a kicsit laminált hatású padló, vagy ki tudja, melyik szabad szemmel nem látható részlet a felelős a stílus-deficitért.
Pedig a pult közepén még négy behemót, magasfényű réz főzőüst is tornyosul. És persze, nem véletlen, hogy úgy csillog, majd kiveri a szemem, hisz tényleg nem használják semmire, vagy maximum tükörnek, mert sört nem főznek benne. Pedig működőképes. A központi térben elhelyezett főzőházon túl, egy kevésbé forgalmas sarokban ott van minden, ami a sörfőzéshez kell, igaz, hogy azok már nem rézből vannak, csak sima aluminiumból. Hogy miért nem főznek benne sört, az rejtély, de van jó oldala is: az itt csapolt sört Münchenben főzik. Ha hihetünk az adatközlő pincérnek.
Márpedig hajlok rá, hogy higgyek neki, hisz legnagyobb megelégedésemre, ők is gondoltak az itthon oktoberfestező nyomorultakra, és kicsempésztek egy kis Oktoberfestbiert Münchenből, és azt csapolják most ott a Mom Parkban.
Egy korty és az ember nem kételkedik tovább: ezt bizony Münchenben főzték. Ezt itthon sehol sem tudnák így megfőzni, ez egészen bizonyos. A külsőségek körül semmi felhajtás, úgy néz ki, mint bármelyik sör a világon, az átlagosnál kicsit tömöttebb, krémesebb habbal. Az ízében viszont minden ott van, amit valaha vártunk a cseh és a német söröktől. Az első benyomás egy a múlt ködéből előtoppanó markáns és nemes keserűség, amit szép hosszú kitartás után követ a bolondos, csípős, friss pezsgés, majd a lecsengésre egész búzás és citrusos lesz . A sokadik korty után egy nagyon érdekes, szinte kandiscukros, olajos édesség kezd felépülni a sörből, elképesztően finom és megérezni benne az ősi kapcsot a belga sörökhöz, amiből csak annyi igaz, hogy a legtipikusabb, legerősebb belga sörök azok a böjti sörök, melyek étel helyett is jóllakatták a böjtölő szerzeteseket. Az Oktoberfest Bier pedig hagyományosan a márciusi (Märzen) utolsó főzet, hiszen az újkori hűtés feltalálása előtt törvény tiltotta a nyári sörfőzést. És, hogy a márciusi főzet jobban elálljon, a szokásosnál erősebbre és komlósabbra főzték. Ám ősszel mindenképp jött az új főzet, ezért a márciusi főzetet legkésőbb az őszi elkészülte táján meg kellett inni – ennek pedig a legjobb módja egy hatalmas sörfesztivál rendezése, és így el is érkeztünk az Oktoberfest lényegéhez. 
Én eddig valószínűleg ez idáig mindig az alap Pils típusú sört kóstoltam a Paulanerben, ezért most ezt ki is hagytam, de belekortyoltam még a Weissbierbe, a világosba és a dunkelbe is, és mindegyik nagyszerű volt. Nyoma sem volt a huta Edelweiss-es citromosságnak, ezekben erősebnben ott volt a kandiscukor, és a búzás, citrusos vonal épp csak jelzésszerűen volt jelen. Esküszöm, visszamegyek még inni egy Oktoberfest Bier-t, pedig maga a hely nem igazán szimpatikus.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr761403978

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Paulaner sörház (MOM Park) 2012.05.17. 11:34:52

Helyszín: 1023 Bp., Alkotás u. 53. MOM Park, 1. emelet Látogatás: 2012. április 24. 15:50-18:05 > Műfaja miatt megkerülhetetlen. Adatlap Elérhetőség: +36 1 ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

borzalmacska 2009.09.29. 11:38:20

Ahol én legutóbb Paulanert ittam, az egy jó kis hangultos hely, bár nem kocsma. Borkápolnának hívják, a Damjanich utcában egy borkereskedés. Pl. most pénteken is lesz sörfesztivál, belga és német sörökkel. Fix belépő van, és ezért annyit ihatsz, amennyi beléd fér.

www.borkapolna.hu

Pionír Pál 2009.09.30. 09:59:40

Klassz dolog helyeket reklámozni, annyit jegyezzünk meg, hogy a fent említett fix összeg 3900 Ft/fő.

TonyCaviar 2009.09.30. 10:23:04

Az kicsit meredek, mindaztonáltal érdekes lehet.
Én nem tudok elmenni - nem leszek itthon - nem menne el valaki helyettem és írna róla egy pár sort, hogy milyen volt a hangulat, a sör, meg ilyenek?

Jepüjababa 2009.10.08. 21:43:15

Tetszik a poszt, az
egyik kedvenc söröm, szinte minden alkalommal ezt iszom mostanában amikor csak tehetem, Dunkel, Weiss is jó,bár a Kristalklaar kicsit csalódás volt

Paulaneres · http://www.paulanershop.hu 2012.05.31. 01:43:57

@Pionír Pál: Ha már reklám, akkor ajánlom a kis Paulaner Shop sörboltomat. Igaz Budakeszin van a Tiefenweg u. 10. sz alatt, de létezik webshop-om is a www.paulanershop.hu Budapestre és számos környező településre ingyen kivisszük a sört mennyiségi korlátozás nélkül. Persze volt, aki már megkérdezte, hogy hol éri meg pl. 1 üveg sört kivinni. Nos, ez a mi üzleti kockázatunk. :-) Szóval, aki szereti a Pualaner söröket és pl. egy jó meccset inkább otthon szeretne megnézni, de nem akar lemondani a folyékony kenyérről, akkor forduljon hozzám bizalommal.

Különleges Sörök Boltja 2012.08.21. 21:03:01

@Paulaneres: Ne reklámozd magad, azt nem lehet (akárkinek)!

PaulanerShop · www.paulanershop.hu 2018.11.26. 06:41:38

@Paulaneres: Némi helyesbítés azoknak, akik esetleg eljutnak ide.
A Paulaner Shop még megvan Budakeszin, de már másik helyen a Pátyi út 5. sz. alatt található a Budaörsi úttal szemben, a CBA mellett.
És már nem szállítunk ingyen. Igen, ez rossz hír, de az a szállítói kapacitás megszünt, ami a nyitás környékén 2012-ben volt.
És egy apró reakció a cikkben írtakhoz: a Paulaner még mindig kizárólag Münchenben főzi a söreit. Részletesebben itt: paulanershop.hu
süti beállítások módosítása