Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Az ifjú skótok mozgalmat indítottak a punkok egyenjogúságáért, megfőzték a világ legerősebb sörét, és elkezdték árulni részvényeiket a sörpiacon, a palackok mellett.

A forradalmi hangvételű sörfőzde két éve alakult csak két 24 éves srác – James és Martin - beruházásában. Kitaláltak egy hitvallást, és azóta szenvedélyesen főzik a különféle kraft-söröket. „A kézműves sör proletárjainak modern forradalma, melynek célja, hogy megdöntse a lélektelen, nagyüzemi sör burzsoá elnyomását” – állítják a kezdeményezésükről. Nekem egyből szimpatikusak lettek, amikor a bemutatkozó videóban golfütővel loccsantottak szét egy üveg Stella Artois-t.
Miközben minden bizonnyal jó söröket főznek, úgy fest, hogy minden tőlük telhetőt meg kell tenniük a kommunikáció terén is, hiszen nem könnyű dolog befutni alternatív sörfőző kisvállalkozóként. Elsősorban garantálják a vásárlónak, hogy az általuk főzött sör nem nagyüzemi szemét, semmiféle természetes és természetellenes adalékanyag nincsen benne. Valamilyen szinten azt is sugallják, hogy bio, tehát az alapanyagai, mint az árpa és a komló biológiai művelésű gazdaságban termett, ezt azonban nem részletezik.
Ami azonban a sörkedvelőkre mindezeknél jobban hat, az a kompromisszum-mentes elkötelezettség aurája. A Brew Dog sikeresen érzékelteti, hogy nekik mindenekelőtt az a céljuk, hogy nagyszerű sört főzzenek, és minden mást – pl, hogy, hogyan élnek meg belőle – utólag találnak ki.
Azért a pénztárcájukat sem kell félteni, hamar megtalálták a minőségi sör és a trendi divatcikk kereszteződésében álló ideális terméket: elkészítették a Tactical Nuclear Pingvin sört, a világ jelenleg legerősebb sörét. A 32%-os rövidital alapját egy 16 hónapig érlelt stout adja, amit eleddig kipróbálatlan, úgynevezett „pingvin-eljárással” sűrítenek be rövid-ital erejűre. A „Pingvin-eljárás” lényege, hogy egy mínusz húsz fokos hűtőraktárba helyezik a sört és kifagyasztják belőle a vizet. Mivel az alkohol nem fagy meg, azt leöntik róla, majd ezt az eljárást addig ismétlik, amíg el nem éri a folyadék a kívánt sűrűséget.
A „sör” veszélyes alkoholfokára tekintettel, figyyelmeztető szöveget helyeztek el a címkén:
"This is an extremely strong beer; it should be enjoyed in small servings and with an air of aristocratic nonchalance. In exactly the same manner that you would enjoy a fine whisky, a Frank Zappa album or a visit from a friendly yet anxious ghost."
És talán a megélhetésükért sem kell aggódnunk, hisz a limitált mennyiségben kibocsátott „sörpálinka” hamar el is fogyott. Ráadásul a palackok egy részével BrewDog részvény is járt, és noha ezzel a boldog tulajdonosok a cégnek csak elenyészően apró részét tudják megvenni, mindenképpen kinyilváníthatják szimpátiájukat, támogatásukat, és egyfajta fan clubot alkothatnak a sörfőzde körül, hisz, mint azt maga a cég állítja, nincs is nagyobb öröm, mint hogy az ember követheti egy innovatív, lendületes vállalkozás fejlődését, kalandjait – a résztulajdonos szemszögéből.
A különös részvénykibocsátás nagyjából egybeesik az Aberdeenshire Council döntésével, melyben engedélyezi, hogy a Brew Dog új nagykapacitású sörfőzdét hozzon létre egy Aberdeen melletti zöldövezeti területen.
Kérdem én, mikor lesz már nekünk is egy innovatív, lendületes kis sörfőzdénk? Egyetlen ilyet talán még Magyarország is el tudna tartani, nem?
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr371594468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2009.12.14. 10:53:19

Gondolom, részegen bele is hugyoznak, és akkor tényleg bio. Kipróbálnám amúgy.

TonyCaviar 2009.12.14. 11:31:04

Érdekes ember vagy. Amiről én a fentebbi dolgokat gondolnám, azt semmiképpen nem próbálnám ki.

Ogreface 2009.12.14. 19:32:47

Itthon is lehet kapni az egyik főzetüket,érdemes kipróbálni:
csakajosor.hu/index.php?productID=300

TonyCaviar 2009.12.14. 19:46:15

számból vetted ki a szót

judas 2009.12.14. 19:55:35

Magyarország, eltartani ilyet? Nyilván költői kérdés volt. Magyarország sztem elsősorban a kontinentális (német-osztrák, cseh) sörkultúrához áll a legközelebb, ami bár rettentően sokszínű és izgi, de messze nem nevezném innovatívnak. Az amerikai-értelemben vett kézműves-söriparról Német-vagy Csehországban aligha lehet beszélni, Olaszországban annál inkább: www.microbirrifici.org/
Nálunk már a Miskolc-Békésszentandrás-i produkciók is innováció számba mennek, belőlük kéne több, faszább marketinggel megtámogatva:)

baliquez 2009.12.15. 20:45:22

Vállalkozni? Innovatív, lendületes NAGY tolvajpolitikusaink vannak, akik a sarcfőzéshez értenek, fulladna bele mind egytől-egyig mihamarább.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2009.12.22. 11:27:12

ha csak a politikusokkal foglalkozol, télleg ne vállalkozz...

Ogreface 2010.02.22. 18:49:30

@pif: Szerintem Ők inkább valami ilyesmit hallgathatnak miközben sört főznek:
www.youtube.com/watch?v=KCt4eNHhSnA

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.02.22. 19:12:36

@Ogreface: Nyertél, az én javaslatom túl tradicionálisnak hat ez utóbbi után...

Ogreface 2010.02.22. 20:52:30

...és lehet hogy ezt nyomták a "Bismark" után:
www.youtube.com/watch?v=XOKbhQbvpPA
süti beállítások módosítása