Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A Budai Vár sok szempontból különleges hely. Legalább olyan messze van Buda többi részétől, mint az ország többi részéről. Én az ablakomból is látok belőle részleteket, mégse járok arra évekig. A Budai Vár olyan, mint egy bezárt gentleman-klub, melyben egy pár vendég bent rekedt, és ők, mivel felfogták, hogy semmiképpen sem tudnak kijutni, addig is igyekeznek jól érezni magukat. Mindezt a Vitéz Gösser kocsmában teszik.

A Vitéz Gösser a vár egyetlen igazi kocsmája. A turisták – esetleg gourmet-ek – ellátására szakosodott számos várbéli vendéglátóegység nemigen fogadja magába az időből és térből némileg kisodródott, romantikusan deklasszálódó helyieket. Csakis egyedül a Gösser kocsma, vagyis a Vitéz. A tulaj – Laci – húsz évvel ezelőtt nyitotta meg. Ez akkor történt, amikor a Gösser kezdte megvetni a lábát Magyarországon, és akkor a Vitéz csillogó-villogó Gösser referenciakocsmaként nyitott meg. A sört egyenesen Leobenből hozták, és bizony itthon híre is ment, sokan eljártak ezért a Várba akkoriban.
A tulajdonos a mai napig meg van róla győződve, hogy az ő Gösserét Ausztriából hozzák. Büszkén mutogatta nekem a pulton trónoló régi háromfejes kerámiatornyot, melyen még a régi Gösser-logó látható, az a fajta, amit Ausztriában a mai napig használnak. A sör, amit csapol, tisztességesen keserű, korrekt Gösser, de érzékszervi vizsgálat alapján képtelen vagyok eldönteni, hogy osztrák főzésű-e vagy magyar.
Külső segítséghez kellett folyamodnom. Telefonáltam a megfelelő embernek, és kiderítettem, hogy amit ő csapol az bizony magyar főzésű Gösser. De azért szép dolog az idealizmus.
A pult mögött helyes, fiatal lány áll – abszolút nem való pult mögé, de ennek így van egy pikantériája. Sajnos a hely extra-pici, szellőzőrendszere nincs, ezért dohányzás csak az utcán engedélyezett, ahol mínusz húszban is kint vannak az asztalok és a napernyők – a dohányosok kedvéért. Persze a szabályokat csak addig tartják be, amíg a jó ízlés diktál, később egyrészt vágni lehet a füstöt, másrészt megy a folyamatos kérlelés, hogy „léci ne dohányozzatok már idebent”. Egyszóval kicsit olyan, mint egy problémás vendégség, de hát pont ez benne a szép. Ez itt egy viszonylag jól körülhatárolható embercsoport nappalija. De azért bárki nyugodtan bemehet – viszont biztos, hogy új ismerősökre tesz majd szert.
 

Címkék: söröző gösser

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr221616579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.12.28. 15:48:25

Igaz, hogy az már nem szigorúan a várfalon belül van, de hasonló lehet, mint az említett Vitéz.
A Fiáth János utcai meredek kaptatójának vége felé lelhető fel, és Macskakő a neve. Minő véletlen, itt is Gössert és Soproni Démont csapolnak. Rég jártam már arra, de boldogult ifjúkoromban még csapolt búzasör is volt. Akkortájt (még a rendszerváltás előtt) nem nagyon lehetett kapni ilyesmit a városban...

Johnny Favorite 2009.12.28. 18:36:10

Nyitás körül ott (Macskakő) Wieselburger-t mértek.

Ezt a vári fickót ismerem (amikor még sör-vigéc voltam)mindig is hülye volt, csakúgy mint ennek a "pandantja" az 5. kerületben a régiposta utcában....az is azzal a szöveggel fárasztott hogy csak!! Neki hozzák ausztriából a Gössert!
Erre azt mondtam neki hogy 'persze
a sör alátét és az idehozott poharakat és korsókat pedig bajor gyerekmunkások csinálják kézzel szintén csak neki' (ez egyben rövid fegyelmi ügyem eszenciája is)
Isten óvjon meg mindenkit az unatkozó autodidakta,hiszékeny vendéglátósoktól.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.12.28. 19:18:26

@Johnny Favorite: Télleg Wieselburger...
Eszerint annyira rég volt, hogy búzasörrel kevertem. (Az vhol máshol volt akkor...)

TonyCaviar 2009.12.28. 20:23:48

@pif: ja, tudom, a móri fölött, aprócska hely, csak arra emlékszem, hogy Gössert mérnek, egyszer voltam, kb 15 éve, amikor még nem volt Hattyúház sem.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2009.12.28. 21:33:27

@TonyCaviar: Igen, bár én ha a Vár környéki Gösserekre gondolok, nekem elsősorban a tabáni Gösser söröző ötlik eszembe az Attila úton-jó kis kiülős fapados hely, no meg a Csaba utca sarkán lévő a Moszkva téren...

St. ella 2010.01.19. 14:23:03

Tisztelt TonyCaviar,vagyis Bart Dániel!!!

Szeretettel meghivnám,a Gösser Vitéz sörözőbe!!!
Remélem elfogadja a meghívásomat!!!

Üdvözlettel
Berki Stella
A Helyes
fiatal
lány...

St. ella 2010.02.10. 19:49:05

Elolvasod a levelet még iwiwen is,és nincs benned bátorság,hogy vissza irj!!
Ha neked valami nem tetszik,akkor csinálj te egy vendéglátást!
És szállj le a vendéglátósokról!!!

Gérard Duchemin 2010.02.24. 12:49:23

@St. ella: A "helyes fiatal lányt" azaz Önt, női méltóságában sértették meg, vagy nem szabad a vendéglátóipart kritizálni, de pozitív, se negatív irányba?
süti beállítások módosítása