Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Suzuki Szamuráj

2010.01.21. 09:25 - TonyCaviar

Vadkertről hazafele, Solt határában zavart érzek az erőben, nagyot fékezek a Kunsági éjszakában, és életveszélyes farolással közelítem meg a sarkvidéki kutatóállomásra emlékeztető sátortábort. Egy kis sáros parkoló körül félkörben sátrak gubbasztanak, elszabadult ponyvacsücskök csattognak a szélben, brutális reflektorok világítják meg a magányosan didergő bőrkabátokat. Az Utolsó Vacsorás Stadler József második eljövetelének földi másában járunk, a kínai piacot utánzó új-magyar piacon.

Gagyiboltnak szörnyűséges kiterjedésű, nem is egészen világos, hol kell bemenni, de hamar kiderül: ott, ahol a sátrak láthatólag valamiféle szilárd építményt fognak közre. az egyik üvegajtó kitárul és három bongyorhajú középkorú vidéki hölgy lép ki meggyújtatlan cigivel a szájában – egyértelmű céllal. Arcukról először meglepődést olvasok le, majd olyasmit, hogy „régóta várjuk magukat”,  „csak eljöttek”. Egyszóval nyilvánvaló, hogy erre naphosszat a kutya sem jár, maximum indexes újságírók.
Hamar magukhoz térnek és rutinosan betessékelnek a glédában álló bőrkabátos-gondoláktól zegzugos belső térbe, ahol először is megismerkedhetünk a magyar juhászfurfang egy újabb ékes bizonyítékával, a pénzbedobós játékgéppel, ami nem, más, mint egy doboz, melyen a Stadler-féle focicsapat arcai világítanak, és bele lehet dobni egy százast.
Teszünk egy bárgyú kísérletet arra, hogy megtestesítsük a tipikus vásárlót és elkezdünk lapozgatni a bőrkabátok közt, de a második annyira ütős, hogy kiesem a szerepemből. Iszonyatkirály csónak-kék bőr-jakó a karján gonosz piros kínai jelekkel, tényleg annyira hozza az ősi kung-fu filmek ártatlan brutalitását, hogy csak lassan látom be, mennyire nem illik a személyiségemhez. Ez itt egy valódi Suzukis Szamuráj-dzseki. Döbbenet, hogy miközben a hazai kínaiak kínosan vigyáznak rá, hogy az általuk ömlesztett gagyin minél kevesebb legyen a kínai írás vagy stíluselem, és minden vágyuk, hogy magyar piacnak lássanak, az akasztói juhász úgy akarja leutánozni a legősibb nép kereskedelmi sikerét, hogy ráerősít a kínai jellegzetességekre.
Amikor nyilvánvalóvá válik, hogy mi sem vagyunk igazi vásárlók, csak katasztrófaturisták, akkor hagyom, hadd beszéljenek a nénik. Lehet kapni „Józsi bácsi élettörténetét dióhéjban”, külön büszkék a vegyiárúra, mely mindenféle európai díjat bezsebelt, és persze minden termékről visszaköszön az ambíciózus stadionépítő feje, vagy egyik-másik híres festménye, és szinte mindenről az egymásba akasztott gemkapcsokra hajazó, igen csúnya S-logó.
Az S-betűs dolgok dömpingjében előkelő helyet foglal el a nagy kartonokban álló Stadler-sör, melyet a maistro állítólag Németországban és (!) Lengyelországban főzet, és kamionszám hordja haza. Mit mondjak, a címke ronda, az egyetlen poén, hogy a hátlapon ott látható az „Utolsó Vacsora”, és fölé oda van írva: „Reggelire, ebédre, vacsorára”, alatta meg az is kiderül, hogy a kiskőrösi Interwest 2000 Kft importálja. Amúgy 125 forintba kerül, és miután otthon megkóstoltam, megállapíthattam, hogy ahogy ez az olcsós sörrel lenni szokott, ennyit sem ér meg.
Kitöltve a színe sárga, mégis meglepő, annyira természetellenes. Az illata erősen malátás. A buborékjai ránézésre tipikus vacak, nagyméretű üdítőbuborékok. Az íze viszont egyszerűen borzalmas. Sokkal rosszabb, mint a Traubi, de még leginkább arra emlékeztet.
Semmiféle íze nincs, és teljesen kifelejtették belőle a komlót. Leginbkább úgy lehetne besorolni, hogy "alkoholmentes-sör ízesítésű alkoholos üdítőital".
Az egyedül tetten érhető alattomos, olajos hányásízről a gyakorlott sörkóstoló tudhatja, hogy az a malátának valamiféle ördögi, vegyszeres kivonatából származik. Az utóíze már egyértelműen a vegyszereké, itt már az ember visszavágyik a semmibe, a vizes íztelenségbe. Tragikus. Szegény Stadler-bácsi bármennyiért vette tonnáját, ezúttal csúnyán átverték.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr681688093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.01.21. 10:14:14

A logó tervezője meg a Skálának és a közepesen rossz emlékű Co-Nexusnak dolgozhatott, mielőtt ezt megálmdta...

Krajcs · http://uralicowboy.blog.hu 2010.01.21. 15:28:03

Stadler bácsi amihez nyúl, arannyá válik :D

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.21. 21:10:43

óóóóó, merre lehet hozzájutni?egyszer ki kellene próbálni!

gall a miklós 2010.01.25. 00:49:47

Én kiskőrösi vagyok, és annyit azért hozzátennék, hogy csodálkoznátok, hogy abból a boltból milyen bevételt csinál az öreg.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.25. 23:32:34

@gall a miklós: nem tudsz valami útonmódon egy ilyen sört eljuttatni Pestre?

TonyCaviar 2010.01.26. 07:09:29

@főzdevadász: Nekem maradt egy csomó, majd kicseréljük egy Old Foghornra:)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.26. 17:26:32

@TonyCaviar: muhaha! ha lesz Viking Nagykátáról, akkor kell? Most van egy palack, másfál liter, de asszem arra má lecsaptak...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.26. 17:27:10

@TonyCaviar: minden esetre a stadler sörből télleg kellene nékem egy...

TonyCaviar 2010.01.26. 19:26:55

@főzdevadász: nem értelek, vagy nem írtam elég nyilvánvaló cikket? ez egy ihatatlan szar. persze van olyan, hogy szakmai érdeklődés, velem is ez történt, ez eseteben azonban a mazochizmus határán járunk... mindegy: a tied!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.27. 17:41:06

@TonyCaviar:
1. kiváncsiság
2. szakmai érdeklődés
3. kiváncsiság
4. gyűjtőszenvedély
5. kiváncsiság
;-)
szóval köszi!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.01.27. 20:47:16

@Ogreface: ;-)
Bár a mostanság tesztelt felhozatalból volt ennél sokkal rosszabb is... Ez még nem is annyira borzalmas, mint vártam az elmesélések alapján. Persze nem lesz a kedvenc malátaszódám...
Viszont megyek a csehekhez áruért pénteken, végre hozzájutok valami értelmes sörhöz is!

Gérard Duchemin 2011.02.11. 11:51:39

@Ogreface: Ez nem mazochizmus, hanem öncsonkítás, nyelvleszárítás, és agyhalál előidézés.
süti beállítások módosítása