Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.


A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete tagjai nagyobb térképen való megjelenítése

Vajon miért van a legtöbb sörfőzde az M5-ös mentén a Duna-Tisza közén? Van valami köze ahhoz, hogy a Kunság hazánk legnagyobb területű borvidéke? Miért van egy nagy csomópont Miskolcon? A szlovák hatás vagy Tokaj közelsége? Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke telefonon egyszerűbb magyarázatot kínál: "Az, hogy a kisüzemi sörfőzés súlypontja Magyarország keleti országrészére tevődött át, azzal magyarázható, hogy az ország nyugati felében sokkal több lehetősége volt egy vállalkozónak, tehát sokkal könnyebb volt kiugrani egy veszteségessé váló sörfőzdéből."(A térképen csak a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének tagjai láthatóak és nem az összes magyar sörfőzde)

Vaskó György maga az ország egyik legnevesebb kis sörfőzdéjének sörmestere, a miskolci Kortyoldát vezeti, ahol tokaji aszúból és gesztenyéből is főznek sört, illetve mindig másból, most például a jellegzetes magyar alapanyagokban gondolkodnak, és nemsokára elkészül az első PAPRIKÁS SÖR!
Ráadásul rendszeres kapcsolatban állnak szlovák, cseh, német és osztrák sörfőzdékkel, akikkel nemcsak tapasztaltot, de sört is cserélnek, így a Kortyoldában folyamatosan változik aa sörkínálat. És, ami még jobb, hogy pont idén rendezik a kétévente megtartott miskolci Nemzetközi Sörversenyt, amiből persze a Folyékony Kenyér sem maradhat ki. Egyetlen baj van csak, hogy az elnökség még nem tudta eldönteni, hogy a fesztivál késő-tavasszal legyen, vagy nyáron, esetleg ősszel. Állítólag a jövő héten kiderül, addig is érdemes ellenőrizni a frissen elkészült weboldalukat, amit ezentúl viszonyalgos gyakorisággal terveznek frissíteni. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr381726965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

navera 2010.02.04. 12:01:51

Végre vmi értelmes!!!!

judas 2010.02.04. 17:13:48

Pont a napokban akadtam eme gyöngyszemre: www.minap.hu/mivid.php?ext.a13310

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.05. 19:38:41

Álljunk meg egy szóra!
Mivel csak a szövetség tagjai vannak a térképen, máris sántít a dolog!
Györben van még két főzde, ott van a Stari Tapolcán, lelhető még egy Sümegen is. Van egy főzde Csákváron is..hirtelen ennyi...

TonyCaviar 2010.02.05. 19:59:30

Sztem ennek ellenére megáll a lábán a tézis. Keleten is még van egy pár, ami nem tag.
Amúgy a sümegi (nyírlaki) főzdét még soha senki nem látta, én se, pedig odamentem:)

St. ella 2010.02.10. 19:54:18

Tonycaviar!!
Ha neked ennyi a boldogságod,hogy mások dolgába bele szólsz,amihez nincs közöd!!
Akkor legyen csak ennyi örömöd,annyi tartásod nincs,és sincs hogy vissza válaszolj!!!
Csak annyit tudok mondani hogy,szánalmas vagy!!!

Ogreface 2010.02.11. 11:25:06

Szép dolog a szerelem... :)

ElnkÚr 2010.02.18. 23:05:08

@főzdevadász: ...továbbá Dombóváron, Magyarhertelenden, stb. -,viszont sajnálatosan Csákváron már nem főznek, oda a Rotburger szállítja az övét (ahogy a szintén nemrég leállt oroszlányi Mészárosba is).Mindez mit sem változtat azon a páratlan helyzeten, hogy a Miskolc-környéki agglomerációban félországnyi házifőzde képes tartósan csapolni.Csak ámulunk rajtuk.

ElnkÚr 2010.02.18. 23:51:21

SÖRVERSENY: Az egyesület elnöksége döntött, amint az pár napja honlapjukon is olvasható: április 28.-án zajlik majd az öldöklő maláta-kűzdelem.
süti beállítások módosítása