Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Ezt az Erdinger Oktoberfest Weissbiert még késő ősszel vettem, de valahogy raktáron maradt és csak a minap kezdtem felfigyelni a jelenség mélyén rejlő ellentmondásra. Most akkor ez oktoberfest vagy weissbier?

Ez a két dolgog legjobb tudomásom szerint ritkán esik egybe. Az Erdinger készíti a jó búzasöröket, a müncheni hatok pedig az Oktoberfestbiereket. Mindenestre érdekes gondolat a kettőt ötvözni, mert azt jól tudjuk, mit jelent a búzasör, hogyan készítik, milyennek kell lennie, de az Oktoberfest Bierről csak annyit tudok, hogy milyen alkalomból főzik, és milyen az íze. Hogy hogyan készítik, mit tesznek bele és miért azt, sajnos nem tudom, és lapzártáig nem is sikerült utánanéznem… mmm, de hamar pótolni fogom.
A havas photoshoot után kicsit kint felejtettem az üveget, és így lehet, hogy túl hidegen került a poharamba, mindenesetre arra lettem figyelmes, hogy egyszerűen nincs szaga. És ez azért gyanús, mert minden sörnek van szaga, még ha nem is mindig kellemes. Aztán rájöttem, hogy a nátha ellen használatos orrcsepp egyszerűen kiirtotta a szaglóbimbóimat, így lemaradok az élmény egyik részéről, de az üveg már nyitva volt, így nem volt más választásom: megkóstoltam.
Kellemes, a búzasörökre jellemzőnél gyengédebb ám pilsnereknél hevesebben pezsgő szénsavatakkal támad, de ez csak elterelő hadművelet, hamar a gyümölcsös, kellemes, határozott komlóíz veszi át az irányítást, majd ebből úszunk át az oktoberfest-sörökre jellemző ünnepi cukorkásságba, abba a keserédes csalafintaságba, amiről az imént bevallottuk, hogy nemigen tudjuk, miből ered. 
A sokadik kortyok felhívják a figyelmet a búza kellemesen fanyar, lime-osan kesernyés ízfelhőire, a vidám gyermekzsivalyra emlékeztető komlótevékenységre, majd az egészre valami fáradt, öreges utóíz borít fátylat, amit nem igazán tudok hová tenni, de azzal együtt a kompozíció elegáns, ráadásul szépen megmagyarázza magát, a jóféle búza és a jóféle oktoberfest kezet ráz.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr601730223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ogreface 2010.02.05. 19:25:57

Kellemes egy főzet ez az Erdingertől!De ha már búza!Ma voltam a "Sörspecialista" nevű boltban /II. Kacsa utca 10./ ahol beszereztem 8 fajta német búzasört:Weihenstephaner,Kuchlbauer,Herrnbrau,Schneider,Andechser,Huber,Altmühltaler,Gutmann.Ezeket holnap teszteljük.Hoztam még pár fajta dupla bakot,dunkelt és kellert is hogy a további napokban nehogy szomjan haljak.Ha valakit érdekel akkor itt a honlapjuk a listával,nyitva tartással stb... www.sorspecialista.hu/

Ogreface 2010.02.05. 19:27:28

De érdekesen vágta meg a szöveget hogy egyem meg...

stupsi · http://flashjatekok.blog.hu 2010.02.06. 23:52:12

Az Oktoberfest-re külön fözik a söröket, így a Weissbier-t is. Erösebbre fözik és tovább is érlelik, mint a "síma" söröket. Ja! És a búzasör ugyan úgy hozzátartozik az Oktoberfest-hez, mint a síma!
Ha tehetitek, az "Altenmünster"-t kóstoljátok meg, nem fogjátok megbánni!:)))

fairwolf 2010.03.25. 16:57:35

Én, mint jópár éve erdingi lakos, augusztus végén szoktam Festbier-eket inni. Akkor van ugyanis az Erdinger Herbstfest (igen augusztusban) ahol az Erdinger Weißbräu-nak saját sátra van. Viszont érdekes, hogy mint Erdinger klubtag, gyakran járok Erdinger sörgyárlátogatásra (ingyé van és jó program látogatóinknak) és itt még sosem kínáltak meg ilyennel. Mindig csak a standard-sörválasztékot lehet a látogatás végén 1,5 óráig korlátlanul szopálni jófajta Weißwurst-tal és a kötelezö pereccel. Ha vki szeretne infot rola, itt megtalálja: www.erdinger.de

Különleges Sörök Boltja 2012.05.08. 20:18:22

Az Erdinger nagyon tud valamit! Én csak most kóstoltam meg, de nagyon bejön!!!
süti beállítások módosítása