Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Drakula

2010.02.25. 09:11 - TonyCaviar



A nagykátai Bauer Sörfőzde Drakulájáról már többször is beszéltünk, meg kóstoltuk is félkész, meg túlérett állapotban. A rend kedvéért most sem az ereje teljében lévő sört kóstoltuk, hanem egy némileg éretlent, ami azonban így is világbajnok volt. Drakula a Primátor unokaöccse.

A Drakula egy sötétbarna duplabak, húsz feletti eredeti extrakttartalommal, sok kierjedetlen cukorral és 10 % felé tartó alkoholfokkal, egyszóval nagyvad ez is, mint a Primator, ráadásul ugyanabból a fajtából. Nagymennyiségű, sokféle malátából, kevés komlóval, karamelles, kávés, meggyes ízvilágú laktató, erős és édes sör mind a kettő – és par excellence téli sör
A mostani immár a harmadik, negyedik főzet a Drakula recept alapján, és még nem tökéletes a sör, több szénsav kell majd bele, mert jelenleg a korty vége egészen szénsavmentes, mint egy keményvonalas angol ale – és így sem rossz. De a műfaj szabályai megkövetelik, hogy Nemes, a huszonéves sörmester a maximumot hozza ki a duplabakjából, és végigérjen a szénsav, tökéletes ívet képezve, ahogy azt kell.
A „csakajósör” Rákóczi úti kisboltjában került sor a budapesti kóstoló első felvonására, és itt hamar össze is tudtuk hasonlítani fajtája több képviselőivel, legalábbis, ami a nevét és külsejét illeti. A mi Drakulánk inkubátorban van még, nem látta meg a saját designját – állítólag már készül neki – pillepalackból töltjük korsóba.
A duplabakok krémjét tradicionálisan „ator” végződésű szóval illetik: Salvator, Primator, Clausator. (v.ö.:Drakulator). Optimista hírek szerint talán csapon is kapható lesz egy forgalmas pesti helyen. Na nem holnaptól, de majd szólunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr571782323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TonyCaviar 2010.02.25. 10:11:40

Most látom a Kovács-Vétek féle Sörtékában, hogy van egy amsterdami Maximator is.

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.25. 11:48:51

Te kolléga, ez nem a Viking? A Drakulát csak eztán főzik... vagy ilyen bennfentes vagy baszki?!

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.25. 11:53:08

lesz vajh' Uzurpator is?

jó ez a Drakulator :DDD

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.02.25. 11:55:02

@Pável: storno
el voltam maradva: Drakula :)
pénteken én is magamévá teszem, hurrá!

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.02.25. 21:25:04

igenigen, tessék jönni, holnap mindenki, aki kérte!

Ogreface 2010.02.25. 23:05:00

Úgy érzem holnap többen is elégedetten fognak mosolyogni...
süti beállítások módosítása