Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Prágai jelentés

2010.05.25. 11:15 - TonyCaviar



Röviden annyi, hogy mindenki épségben hazaért Prágából, nyikto ne atszusztvujet, zlaty Praha hozta a formáját, a Vltava ugyanolyan diszkréten kanyarog, mint azelőtt, a Károly híd ugyanolyan inadekvát gótikus büszkeséggel szeli át, a St. Vitus ugyanolyan túlméretezett, csúnya barna iszapvár a hegytetőn, és ezekhez a dolgokhoz ugyanúgy nem lehet hozzáférni az egyenletesen hömpölygő turistamasszától, mint régen. Ezért a műemlékeket nem is igen bántottuk, inkább a vendéglátóegységekre koncentráltunk.

A villamosok ugyanúgy csikorognak a Malostranskán, mint pár éve, a Letna csúcsán még mindig nem működik a metronóm, a Hradzsin alatti kertekben szőlőtőkékkel próbálkoznak, a Nerudován a főként kisportolt négusokból álló moldvai tengerészbanda partizik, a hídon malacbanda prüntyög, a pincérek ugyanolyan bunkók, mint amilyenre emlékeztem, a sör meg legalább olyan jó. Nem bírtam megállni, hogy ne számolgassam a nem bunkón viselkedő emberek számát, de egy idő után annyi lett, hogy feladtam. Tíz felett az biztos. A bunkókat el sem kezdtem számolni, az teljesen általános jelenség.
Megfordultunk egy sörgyárban, két sörboltban, egy csomó sörfőzdében, több mint egy tucat kocsmában, és hoztam haza 18 üveg sört, megfáradtunk, megboldogultunk, majd megírom milyen volt.

Címkék: prága sörvadászat

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr702029700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.05.25. 13:21:02

@szamárfül/pável: vagyis töltsön el a Szentlélek! - Meg pár korsó Staropramen...

mudd 2010.05.25. 15:28:35

a hetvegen a csehorszagi kocsmak nem normalis uzemmodban voltak - a hokiarany utan szerintem par sorcsap le is szakadt, mert nem birta az aradatot.

Serkoptató 2010.05.25. 17:05:39

Szóval turisták maradtatok...

Ogreface 2010.05.26. 14:03:46

Érdekes hogy azokban a kiskocsmákban ahol Janival és Lacival jártunk,nem voltak bunkók a vendéglátóhelyeken.Sőt még a Pivovarsky Klubban sem!
Viszont mint bolt a Pivni Galerie volt a "legviccesebb" a holt részeg és minden újrapróbálkozásnál máshogy számoló személyzetével és az ecetsavanyúságú, buggyant csapolt barna sörével...

Ogreface 2010.05.26. 14:07:17

Egyébként a többi helyen átlagban térden csúszva,kétszáz koronásokat jattként lobogtatva és pincértalpat nyalogatva kellett volna bemennünk és akkor csak átlag egy időben egyszer cseszett volna le bennünket a "vendégszerető" cseh vendéglátó/sokk/ hada...

Serkoptató 2010.05.26. 14:12:00

@Ogreface: Akkor valamit nagyon elrontottatok. Vagy olyan helyre mentetek be, ahova épeszű ember be nem teszi a lábát. Ez utóbbiak azonban (szerencsére) csak egy meghatározott útvonal mentén találhatóak.

Ogreface 2010.05.26. 15:08:51

@Serkoptató: Valóban mi hibáztunk!Ahova csak bementünk szépen köszöntünk és mosolyogtunk.Ezért itthon akár meg is késelhettek volna a feldühödött felszolgálók!Voltunk olyan rohadékok hogy jó pár perc hiába való várakozás után valamelyikünk egy halk és elfulladó "prosim" vagy más nyelvű esdekléssel fordult az erre teljesen jogosan felháborodó és hangosan ránk ordító személyzethez,jelezve hogy rothadó porhüvelyünk valamilyen kis figyelemre éhes.Ráadásul mi pimasz magyar parasztok kérdőre mertük őket vonni hogy például miért számláz két ételt a mi asztalunkhoz a szomszéd asztaltól vagy mi az az előre sehol fel nem tüntetett 20 százalékos szerviz díj stb...
Egyébként érdekes hogy a "rettegett és erősen nem ajánlott" U Flekuban",ahová csak egy sörre ugrottunk be,ott korrektül hozták a papírt a fizetésnél nem próbáltak átverni,mosolyogtak, köszöntek.
De például már ahogy leültünk a "Klásterní Pivovar Strahov" teraszára,már volt pár "kedves szava" a pincérnőnek hozzánk,amitől mindannyiunk felmenőinek csuklási rohama támadt otthon.Miután pedig a minősíthetetlen magatartása után egy peták borravalót sem kapott,teli szájjal röhögve tette ránk a megjegyzéseit.
Nem mentünk be egyetlen száz koronáért Prazdrojt áruló csapdába se a "híres" helyeken,úgyhogy ez nem csak "tömegturista" tapasztalat lehet.
Az én véleményem meg az hogy bárhova is bemegyek Prágától Párizsig a pénzemért ne nekem kelljen már fényesre nyalni az ő seggüket egy korsó sörért,mert az már nagyon messze van az úgynevezett VENDÉGLÁTÁSTÓL!

pif · http://sorbuvar.blog.hu/ 2010.05.26. 15:19:13

@Ogreface: Ezért szoktam át az utóbbi 8-10 évben Krumlovba és környékére. (Prágában 2001-ben jártam utoljára) Ott kedvesek és gyönyörű a táj is, nemcsak a város(ok) szép(ek). És ott van a Tau bácsi-féle kastély is Hlubokán, már ha van még, aki emlékszik erre a cseh gyerekfilmsorozatra...

falsestuff 2010.05.26. 18:19:58

@Ogreface: hát sajnálom, hogy ilyen helyekbe futottatok, a belváros vonzáskörzete sajnos ritkán jó...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.05.26. 19:27:23

azért a hermelinek finomak voltak, s nagyon jól csúsztatták a söritalokat!

Serkoptató 2010.05.26. 20:38:59

@Ogreface: azért konkrétan érdekelne, hogy hol jártatok a kolostorin és az U Flekun kívül, illetve melyik helyeken volt problémátok.
A Kolostori nem tartozik a kedvenceim közzé, de azért, mert nincs hangulata, tele van turistával, és drága a sör. De ilyen kalandunk még nem volt.
Amúgy harminc év alatt összesen három-négy kisebb konfliktusom volt pincérrel, ebből kettő annak eltérő megítéléséből fakadt, hogy aludtam-e az asztalnál vagy sem?

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.05.26. 21:10:05

azért mi minden pincérbunkóságon túl nagyon jól éreztük magunkat! csakhogy nehogy az merüljön föl bárkiben, hogy ott szomorkodtunk az asztalnál, mert néhány savanyú p.csa és idegbeteg f.szkalap gyökér módon viselkedett.
nem sorolom el, hol voltunk, mert lehet, akkor Tony megöl. Velke Meziricyben nem voltunk, nem volt időnk reá....

Ogreface 2010.05.26. 21:20:53

@falsestuff: Ne tessék félre érteni,nagyrészt nagyon jól éreztem magam az "Aranyvárosban csak ez a "biztos mi rontottunk el valamit" lőtt egy kicsit fejbe...
Vasárnapra már szinte teljesen immúnisak lettünk a "vendéglátás" színvonalára,betonmosollyal viseltük a leglenézőbb pillantást és legyintést is..Egyébként ehhez nagy segítséget nyújtott az éjszakánként a szálláshelyünk /Zizkov/ környékén lévő kiskocsmák remek hangulata és emberi bánásmódja.Ezekben nem voltak fantasztikus sörkülönlegességek "csak" tisztes iparos sörök /Gambrinus,Staropramen tízesek,Krusovice Musketyr és Imperial/de mind tisztességesen és szakszerűen csapolva.Még egy korsó Hoegaardent is becsápoltunk 45 koronáért! :)
Kaja is csak talán egy helyen volt "véleményes".De úgy látom hogy Dani szép sorban leírogatja majd a fontosabb állomásokat,akkor a részletesebb kritikák majd ott! ;)
Végül de nem utolsó sorban óriási köszönet az útitársaimnak,szerintem a végére egészen jól összejött a kis "Sörvadász csapat".Remélem nemsokára megint együtt "támadunk"!
Üdvözletét küldi a két "Hermelin" bácsi!

falsestuff 2010.05.27. 07:54:25

@főzdevadász: @Ogreface: akkor megnyugodtam, kíváncsian várom Tony mit ír majd! tényleg, hokis eufóriával találkoztatok? :)

Serkoptató 2010.05.27. 07:58:53

@Ogreface: Ok, Ogre, ha találkozunk, kibeszéljük.
Talán két hét múlva a Városháza parkban?

Ogreface 2010.05.27. 09:37:52

@Serkoptató: Rendben,az pont megfelelő helyszín lesz!

Ogreface 2010.05.27. 11:01:56

@falsestuff: Laci barátommal mi még az utolsó éjszaka kimentünk egy búcsú vacsorára és pár korsó sörre egy helyi kiskocsmába.Ott is volt televízió és óriási hangulat.Először csak pohár sört tudtak nekünk csapolni,mert annyian voltak hogy nem volt már üres korsójuk,de aztán kerített nekünk a pincér néni.Volt ott sírás,nevetés,üvöltés,asztalon dobolás,széken ugrálás stb... A végén tíztől visszaszámlálás és elszabadult a pokol!Minden sörben fürdött és mindenki számolatlanul kapta a csókokat a teremben!Szerencse hogy nem voltunk orosz hoki mezben! :)
Hazatértünk után még reggelig "élvezhettük" az utcán tomboló drukkerek örömét!

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2010.05.27. 11:20:59

@Ogreface: ott sztem egy egész asztalt foglaljunk le magunknak... és sátrat is viszek :P

mudd 2010.05.27. 11:57:37

@Ogreface: akkor orosz hokimezben soroztetek volna tovabb. :) a hokiszurkoloknal nem jellemzo az egymas elleni eroszak, a stadionban sincsenek szetvalasztva a taborok - hokihuliganok nincsenek.

Slowly 2010.05.27. 15:24:25

hejj

nah legkozelebb majd figyelek jobban ha lesz vmi, errol lemaradtam. mármint annyira nem, mert én is kinn voltam a hétvégén csak nem ilyen "hivatásos" sörszurkolokkal :)

staropramen sörgyárban voltam is, kedves volt a vezető lány;)

mudd 2010.07.07. 14:25:31

alazatosan jelentem, hogy revidalnom kell a nezeteim a pragai pincerekrol. tenyleg tul sok koztuk a bunko.
- strasnice, valami svejkes kocsma, tankbol prazdroj es asszem gambrinus. a pincer nem tul kozlekeny - del korul van, alig lezengenek a kocsmaban, kerdezem tole, hogy melyiket igyam, melyikbol csapoltak mar rendesen. a valasz: tizes gambrinus, tizenkettes prazdroj. a harmadszori kerdesre azt mondta, inkabb a gambrinust. kaja utan, hogy mit jatszott penteken berdych (verte djokovicot) azt is ugy kellett belole kivonyogzni. fel pont a pincernek. joindulattal.
- u cerneho vola - le se ulunk joforman, bumm, ott a pincer, hogy mit hozhat. felbarna nincs, de megvagjuk. bumm, ott a sor, bumm a kovetkezo is. koszonjuk, fizetek, bumm, szamla. igy kell! (a nagypapi szerint a kocsma 40 eve, amikor utoljra volt ott, nem valtozott semmit)
- zizkov, a tvtorny mellett, terasz/jardabol ekeritve - mit csapolnak? tizest, tizenkettest. mit csapolnak? tizest, tizenkettest. a szemben ulo neni megsajnalt, es elarulta, hogy kozelt (asszem). kerek etlapot. az etlap nem jon. a tul aktiv nenike hoz egyet a bejarat mellol. aztan eszreveszem, hogy az etlap ki van szegelve a terasz tetejere - "ugyes", de a szemuveges vakvarjuknak nincs sok eselyuk. a pacolt hermelin elegge ocsmany (osszekockva, szutty, paprikas, hagymas silo ra, szutty), amugy eheto. a rendelt lonyal ihatatlan. a pincer ugy viselkedik, mintha megsertettem volna az edesanyjat. "nashledanou" helyett "s panem bohem!".
- u kalichu - nyitas utan, fel tizenegy tajekan. ures a kocsma, mind a harom asztal (nem az etterembe mentunk). kisebb nemet turistacsoport furakodik elenk. nagyszeru! legalabb ki lesz csapolva par sor elottunk. a pincer osztja a sapkat fenykepezkedni nekik, szorja a soroket nekik, nekunk is a kakasullore, de szolunk, hogy nem veluk vagyunk, vigyorogva visszaadjuk a soroket. :) a nemetek szetszelednek, beszelgeunk a pincerrel - kotetlen csevej a vilag sanyaru sorsarol. megjelenik a tulaj, o is kvaterkazik egy kicsit velunk, merrol jovunk, stb. a tulaj megy a dolgara, duma tovabb a pincerrel - egy kicsit furcsan beszel csehul a ficko, kiderul, hogy "ukran", pontosabban ruszin :). o menti meg praga becsuelet, vele lesz felesbe' a normalis pincerek aranya.

Különleges Sörök Boltja 2012.06.09. 06:57:36

Na ezt nem tudtam, hogy ekkora bunkók Prágában. Még senki nem mondta nekem személyesen. Brno-ban kedvesek voltak, és Mária fürdőn is. Lehet, hogy Prágában már túl jó dolguk van a vendéglátósoknak?

loggoll 2012.06.11. 17:55:17

@BCA extra:

Egyáltalán nem bunkók, persze vigyázni kell, hogy hova ülsz be.
süti beállítások módosítása