Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Prága II.

2010.05.31. 16:51 - TonyCaviar

Úgy fest, annyi minden történik, hogy prágai novella-fűzérre egyszerűen nem lesz időnk (aki erre vágyik, az olvassa Michal Ajvazt), de azért vázlatosan, távirati stílusban előadnám, milyen volt a prágai kultúrprogram. (A képért köszönet Ogreface-nek)

Bezousku – Prudhonice

… a Bernard után már muszáj volt valahol megállni éhség miatt. Prudhonice Prága agglomerációja, kb. Piliscsaba, van is egy nagyon klassz sörfőzde-éttermük, a Bezousku. Itt ettük a legjobb csülköt – egy bedöntött nyársra volt feltűzve a könnyebb boncolhatóság végett. A kacsájuk is nagyszerű volt, de legjobb mégis a búzasörük volt. Selymes, sárga, fűszeres, amilyennek lennie kell, csak még annál is egy kicsit finomabb.


Pivní Galerie


… első utunk Prágában ebbe a sörbolttal ötvözött ivóba vezetett, mert ez hétkor bezárt, és a hétvégén többet kis sem nyitott. A holesovicei utcán, ahogy a bolt előtt parkoltunk, egy szőka csaj magyarul köszönt ránk, és hívott is be a boltba. Bárhogy is örültünk a magyar szónak, később mégsem vegyültünk velük, mert buták voltak, seggrészegek, és arról akartak vitatkozni, kinek van több köze a cseh sörökhöz.
Szép lassan mindenki kiválogatott pár üveget a főleg kisebb cseh sörfőzdék kínálatából álló választékból, és kifizette. Én gyorsan megkóstoltam a helyben csapolt barnát, ami annyira rossz volt, hogy romlott-gyanúsnak nyilvánítottuk. Aztán én is sorra kerültem a magam tizennyolc üveg sörével (lásd:fent), és lassan meg is értettem, miért tart az egész annyira sokáig.
A pult mögött két dülöngélő cseh úr kezelte a megrendeléseket, miközben egy tizenkét éves forma ünneplóbe öltözött kislány aggódva figyelte a cssetlés-botlásukat, miközben néha hozott nekik új sört – mert úgy tűnik, még nem érezték magukat elég részegnek és folyamatosan ittak. Az idősebb, kövérebb és részegebb pofa kezelte a pénztárat, de látszott rajta, hogy gyakran nem tudja hol van. Hosszú percekre megálltak az ujjai a billentyűzet fölött, a gagyi DOS-os designú bolti program türelmesen várakozott a következő parancsra, én nem annyira: pláne, amikor harmadszorra kezdte újra a tételek bevitelét, kezdtem elveszíteni a reményt, és le akartam lépni, de akkor már nem lehetett, muszáj volt végigcsinálni ezt a komédiát, melynek a végén kaptam egy teljesen összevissza számlát, egy hasraütés szerű végösszeggel, és még egy ajándék jahodovy sört engesztelésül – málnás borzalom – majd végül rosszul adott vissza. Menekültünk a rekesz söreinkkel.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr482045212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serkoptató 2010.05.31. 17:17:49

Már osztrák söreik is vannak?

-kk- 2010.05.31. 19:47:10

(jahodový: epres)

-kk- 2010.05.31. 19:47:53

(jahodový: epres)

Ogreface 2010.06.01. 00:02:54

Bezousku
Remek csülök,figyelmes kiszolgálás és finom sör.Úgy néz ki hogy itt még elég messze voltunk Prágától és így szerencsére elmaradt a fővárosban nagyrészt tapasztalt vendéglátói bunkósság.A hely egyetlen hátránya a környéken uralkodó parkoló hiány.Jobban mondva nem a hely volt kevés hanem a parkoló díj volt sok,de azt is kilehetett bírni. He-he.
Pivní Galerie
Ide én már egy kész listával érkeztem,amit még otthon állítottam össze.Szinte mindent meg is találtam belőle,de egy-két dolgot kicseréltem mert a azoknak már lejárt a szavatosságuk.A fizetés igen nagy figyelmet igényelt,mert a számítógépet kezelő bácsi olyan részeg volt mint a csap és a legegyszerűbb cseh világos helyett is valami drága belgát próbált beütni.Jól tudom hogy ez csak "véletlen" lehetett és ha pár órával többet töltöttünk volna a bolt előtti két sörlelőhelyen,akkor talán észre sem veszem... :)
Nem tudom hogy mit csapoltak éppen,de a barnába belekóstoltam és a számba ki is vittem a kortyot a mosdóba és kiköptem.Másnap kiderült hogy ezt valószínűleg jól tettem mert az egyik útitársunk elfogyasztott belőle egy korsóval és a másnap első fele igen mozgalmassá sikerült neki,de legalább kitisztultak a belei.Megemlítettem a bent üveges szemmel iszogató honfitársaknak is hogy ez a barna bizony már igencsak beindult,de az volt a válasz hogy hülye vagyok én a sörhöz hiszen itt Csehország legjobbjait csapolják.Nem mondtam ellent, hiszen ki vagyok én hogy ilyen finom ízlésű sörszakértőkkel vitázzak?Mielőtt még elindultunk,búcsúzásként még lefotóztam az éppen a zárást intéző alkoholmérgezés szélén álló eladót,amint a bolt rácsába kapaszkodik...

TonyCaviar 2010.06.01. 09:25:23

@-kk-: ok, legyen epres:)

@Serkoptató: sőt, belgáik is vannak.

Serkoptató 2010.06.01. 09:29:46

@TonyCaviar: Belga és német majdnem az első pillanattól van...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.01. 09:31:21

@Ogreface: elő a farbával, azaz fényképpel :) hadd mulassunk

Serkoptató 2010.06.01. 09:38:34

@Serkoptató: Ami mondjuk elég furcsa ahhoz, hogy nyitáskor a vidéki kis cseh sörfőzdéknek akartak bemutatkozási lehetőséget biztosítani.
+ szerintem már indokolatlanul drágák is.

Gérard Duchemin 2010.06.01. 10:58:25

@Ogreface: "Mielőtt még elindultunk,búcsúzásként még lefotóztam az éppen a zárást intéző alkoholmérgezés szélén álló eladót,amint a bolt rácsába kapaszkodik..."

Erre a fotóra vevő lennék. :-)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.06.01. 14:06:22

a figura beszélni is alig tudott
én sem voltam már szomjas, de az a faszi...és látszott rajta, hogy nem először teszi ezt a rítust, hahaha

-kk- 2010.06.02. 10:59:16

@TonyCaviar: hopp... most látom csak, hogy a nagyszerű fórummotor megduplázta a kommentemet.

egyébként a pivní galeriében van valami privát kóstolóklub is szerintem, biztos annak a hatása alatt állt még a főnök :)

Levai Jutka 2010.06.02. 12:57:47

@TonyCaviar: Csak a pontosság kedvéért: a falu neve Průhonice, a sörfőzde-étterem pedig U Bezoušků. A csülök tényleg jó, meg a szűretlenjük is rendben van.

TonyCaviar 2010.06.02. 13:15:18

köszönöm a javítást és utálom magam, amiért képtelen vagyok hosszútávon fenntartani a pontosságot, mint negyedik legfőbb erényemet, de őrületbe kergetnek a kis pontocskák, csőröcskék, kósza mássalhangzók és a cseh nyelv más kéretlen ajándékai...

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.06.02. 13:41:50

tényleg, ez a karikás u ez micsoda?
ez:ů

Gérard Duchemin 2010.06.02. 15:48:30

@főzdevadász: Ez a karikás ů kéremalássan hosszú ú hangot jelöl, mint a magyar úúúú :-)

-kk- 2010.06.04. 09:20:59

@főzdevadász: valóban hosszú ú, ami viszont szintén benne van a cseh ábécében. Az ů annyiban különbözik tőle, hogy (általában) tőhangváltást jelöl: ha a szót ragozod, akkor ů -> o

mudd 2010.06.04. 11:38:31

urak, hagyjuk az elmeleti nyelveszkedest! tessek kimondani, hogy VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ :p
süti beállítások módosítása