Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



… miközben az első este Ogréék egy szál strandpapucsban támadták meg a zizkovi kocsmákat, mi egy másik különítménnyel a Moldva túlsó partján, a folyóval párhuzamosan átvágtunk a Letnán – ezen a parkosított hegyen, ami egészen a Malostranská vidékies közlekedési csomópontjáig visz.
Innen nyílnak a Károly hídhoz vezető kanyargós középkori utcák, bennük a Franz Kafka Museum, amiből csak annyit láttunk, hogy két szeletekből álló szoboralak az udvar közepén egy kis tóba hugyozik, és közben kedélyesen kardoznak. Az egyik ilyen utcáról nyílik a Svejk-
frencsájz első kocsmája, a giga-sörözővé duzzadt Malostranská Pivniceámos kis termében és tágas udvarán első blikkre legalább 1000 vendég befér. Odakint az udvar sarkában diszkrét üveglap mögött lapul a hely szelleme, békésen mint valami házőrző szörny, két darab ezerliteres acéltank, tele Pilsner Urquellel. A Pilsnert újfajta, némileg feminim, fenéknehéz korsókban szolgálják fel, és olyan tökéletes, hogy szinte ropog a szájban. Elsőre vizes, könnyű, teste rejtve marad, de meglepően fűszeres, íze van.Tartályhajóból töltik meg az acéltankot, és egyenesen a tankból csapolják korsóba.
Sok rosszat lehet hallani erről a helyről, hogy mindenfélét felszámolnak pluszban, ezeket nem is tudom cáfolni, de a korsó sör 31,90 koronába kerül, és tökéletes. Kiválasztottunk két klasszikus cseh fogást, a Moravski rabec – sült disznófalatok fésületlen étel volt, de a káposzta savanyúsága brutális volt és tökéletes – nagyon ment a sörhöz.
A Mrs. Miller féle Domácí Svíčková a cseh konyha, másik irányzatát képviseli,k nem a németes sör/csülök vonalat, hanem a finomkodóbb vadasos, knédlis cseh irányzatot – ami főképp marhával dolgozik. Ez a barnaszószos hátszínszelet is finom volt áfonya-szörppel és tejszínhabbal.

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr242045248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.06.01. 14:14:22

utolsó nap mi is betévedtünk, ide..talán ide?de nem találtam a nagy tankokat, s csak kiülős, a kinti téren elhelyezett hely volt... de a hivatalos PilsnerUrquell feliratok ott voltak mindenhol, s a sör is jó volt

falsestuff 2010.06.01. 18:14:31

tank tank tank!!!

de a kocsmaélményt itt aztán szomjazhatod...

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.06.01. 22:22:35

Azért nem minden fénylik, ami az Arany Prága...

Árpa Jankó · http://serteperte.blog.hu 2010.06.01. 22:23:44

Azért nem minden fénylik, ami az Arany Prága...
süti beállítások módosítása