Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Dühöngő szuka

2010.06.16. 10:00 - TonyCaviar



Ma este a Ráday utcai Manga Cowboyban megesik az első Folyékony Kenyér Sörkorcsolya-kóstoló, melynek nem titkolt célja, hogy egy sorozat első eseményeként kicsit felrázza a hazai gasztronómiának ezt az igencsak elhanyagolt mellékágát. Ma este Péter Anna sörkorcsolyáit kóstoljuk egy olyan sörsorra, melynek koronáját a képen látható Raging Bitch adja.


A lassan húsz éves, mellékállásban polgárpukkasztással is foglalkozó serfőzdéről idén januárban ezt írtam: „A coloradói Flying Dog sörfőzde eredettörténete szerint egy sikertelen himalájai expedíciót követő esztelen ivászat során egy pakisztáni lebujban látták először a repülő kutyát, mint dekorációt a falon, és az jutott róla eszükbe, hogy mi mindenre képes az ember, amíg el nem mondják neki, hogy nem képes rá. Később megnyitották a sörfőzdéjüket, ahová maga Hunter S. Thompson is ellátogatott, és vele aztán jól összebarátkoztak, azóta „gonzo-sörfőzdének” neveztetik magukat, és a sörcímkékre a gonzomester aranyköpését teszik fel mottónak: „Good people drink good beer”.„ Ezúttal egy véresen meggyalázott női hullán ugráló visongó, veszett kóborkutyát is mellérajzoltak. Csodálatos. Művészi.
A serfőzde a saját huszadik születésnapja alkalmából főzte ezt a különleges sört, melynek meghatározása Belga IPA, mely műfaj most igen divatos, legalább a harmadik ilyet kóstoljuk pár hónap alatt. A belga fejjel megfogalmazott Houblon Chouffe és az Urthel Hopit esetében az IPA belgasága abban nyilvánult meg, hogy az európai komlót igyekeztek az amerikai komló által kivívott szuperközponti szuper-keserű ízmeghatározó helyre állítani, míg a colorádói sörmester, ha azt mondja, „Belgian” IPA, akkor arra gondol, hogy legyen az élesztő belga, de az amerikai komlóból nem ad alább. És tudja, mit csinál – neki van igaza.



A palack illata súlyosan cukros belga mélységeket idéz, az IPA-ra jellemző virágillattal. Viszont kitöltve nincs jellegzetes illata ez egy ipánál csalódás, de nem ítélünk könnyelműen. Az őrületes viharillat elmaradt, de az ízből is hiányzanak az amerikai IPAktól megszokott agresszív költői jegyek. Inkább az európai komló csípős komolysága dolgozik, pedig véletlenül tudom, hogy nem az van benne, hanem Amarillo típusú komló, ami Amerika egyik legendás komlótörzse.
Az dühöngő szuka/hisztis kurva/idegbeteg luvnya/tomboló ringyó habja finom, dús, csókolnivaló szépség – erre nem lehet panasz. Nem is múlik el sosem. Igazi grand IPA-hab.
Elsőre van egy kis gyümölcsösség a testében, aztán inkább az amerikai citrusosság érvényesül, de végül olyat kúr a szájpadlásodra a porszáraz komló ostora, hogy a gyanútlan kóstoló meggebed. Egy kis elektrosokk a nyelvnek.
Aztán jön a fogkrémes utóíz. Nem egy érzéki szépségű finomság, de nem is állítja magáról, hogy az lesz. Végül is hisztis kurvának hívja magát, bár nem vagyok benne biztos, hogy ez találó: szerintem inkább férfias az íze.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr762085531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyafnyaff 2010.06.16. 15:18:09

Ingyen reklámhely neve=Blog?

TonyCaviar 2010.06.16. 16:17:03

Attól függ, mit számítasz reklámnak, és kinek van ingyen...

Trouble 2010.06.16. 20:53:15

Persze,hogy kurvára elmentem volna!
Hol lehet máskor ilyen cuccokról
tájékozódni majd bejutni!?

Teuton01 2010.06.17. 01:36:01

Ebben mi volt a 18+-os...?

Gérard Duchemin 2010.06.17. 10:11:48

"Ezúttal egy véresen meggyalázott női hullán ugráló visongó, veszett kóborkutyát is mellérajzoltak. Csodálatos. Művészi."

Mondjuk számomra nem művészi, hanem érzékekre hatni akaró gagyi, de maga a sör hihetetlenül jó. (A címke véleményem szerint hasonlóan hatásvadász, mint a magyarok sörének a rovásírásos magyarkodó álcímere, persze más közönséget akar megszólítani)

Gérard Duchemin 2010.06.17. 10:14:49

@TonyCaviar: Bocsi, csak egy kérdés. A kép Bécsben készült? És a pápafotó hátteret a söröző kínálta? :-)

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 10:21:50

+1
az én megfejtésem az őrjöngő pics@ :)

Ogreface 2010.06.17. 10:54:50

Nekem a "tüzelő szuka" jutott eszembe róla...
Apropó, tudjátok-e mi a különbség egy elvakult terrorista és egy menzeszes nő között? A terroristával lehet tárgyalni...

Tudom,tocc!

TonyCaviar 2010.06.17. 11:29:25

@Trouble: Ez első kísérleti esemény volt, de a legközelebbire gyere el, ha van kedved! Írj egy emailt nekem (tonycaviar@gmail.com) és akkor felírlak a kövire, ami nem tudom mikor lesz.
@Gérard Duchemin: A "művészi"-t némileg ironikusnak szántam. A kép otthon készült, a pápa a személyes kegytárgyam. Volt egy szép kép Ratziról is, de amikor megtudtam, hogy eltussolta a pedofil pap ügyét, letéptem a falról, és a gyerekekkel közösen ugráltunk rajta, meggyaláztuk, majd kidobtuk. Úgyhogy maradunk John Paulnál. Észrevetted, milyen kedvesen kacsint ki a söröskupak mögül?

biohazard 2010.06.17. 11:42:29

Köszi a szervezést, szuper volt!
(aláírás: a jobbodon ülő asztaltársad)

Gérard Duchemin 2010.06.17. 15:53:23

@TonyCaviar: Aha, értem. Nos akkor csak az IPA-s pohár tévesztett meg, de akkor az bécsi szuvenír :-)

Gérard Duchemin 2010.06.17. 15:54:33

@TonyCaviar: Egyébként én is köszönöm, tök jó volt, csak csináltam magamnak egy enyhe szeszmérgezést :-(

Gérard Duchemin 2010.06.17. 15:59:45

"szerintem inkább férfias az íze."

Micsoda szexizmus, Amerikában elzárást kapnál érte, legalább 10 napra, és a tömlöcben még bitch sem lenne.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 16:03:12

@Gérard Duchemin: igen-igen, ha még nem tettem volna (bár Annának próbáltam elmagyarázni, hogy mennyire jól éreztem magam) KÖSZÖNÖM hogy jelen lehettem + a szervezést
seggnyalás OFF topic ON :)

Ogreface 2010.06.17. 17:57:45

Én jól éreztem magam.
süti beállítások módosítása