- Ha kicsit késve is, de felhívom a figyelmet művelt alkoholista sörirányú eltévelyedésére. Valóban művelt és körültekintő, ha korántsem teljes sörbemutató körkép és kellemes olvasmány.
- Nálunk végre szélesebb körben is felmerült a seresszabadság eszméje, az USA-ban a legtöbb államban a hetvenes évek óta szabad, de vannak a tipikus visszamaradott, letapadt agyú puritán State-k, ahol bibliával verik be a fejét a sörfőzőknek, ezekben a mai napig folyik a harc a legalizálásért. A minap Oklahomában sikerült általverni a törvénymódosítást, így a front most Louisianában van. Érdemes erre rápillantani, milyen profin csinálják.
- És nem csak ezt. Novemberben rendezik az első sörblogger-konferenciát – Nevadában. Nincs valami ösztöndíj, vagy jóakaró , aki kifizetné a repülőjegyemet?
- A sörösdobozos csirke itthon is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de már kritikus hangok is hallatszanak. Vajon jó ötlet egy sörösdobozt erős hőhatásnak kitenni, aztán megenni azt, ami felszívta a füstöt? Charlie Papazian, az amerikai craft-beer egyik atyja szerint nem igazán jó ötlet.
- Akármilyen kritikus hangot is ütöttek meg a fővárosi sörbloggerek a Borsodi söreivel kapcsolatban, a Borsodi nem orrolt meg ránk, és a Sörakadémia nekünk ajándékozta az utolsó elfekvő üveg Keltjeit. Serteperte nekrológja egy frissen kimúlt sörről.