Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A térképen nem látszik, de ha valaki elmegy Emiliába, azt fogja látni, hogy errefelé több a körforgalom, mint az egyenes út. Ráadásul egészen elszállt, óriási, illetve tojásdad, vagy félkör-forgalmakat gyártanak, tökéletesen összezavarva a vezetőket. Rezignált kacajjal nyugtáztuk, hogy második sörfőzdénk tulajdonképpen egy körforgalomból nyílik.


Toccalmatto nem igazi település, inkább csak körforgalmak laza hálója Fidenzától északra. Tulajdonképpen az egyetlen valamirevaló jelenség a Birrificio Tocalmatto, melyhez egy elegáns étterem is tartozik – nem éppen elegáns tájképben. Itt árulják a söreiket, de egyáltalán nem brewpub. Bruno Carillo, a sörmester, tulajdonos, designer, forgalmazó, egy-személyes sörfőzde ennél magasabbra tekint. A Toccalmatto kifejezetten elegáns söröket készít, 7,5 decis pezsgőspalackokba palackozza és 7-8 euróért árulja őket. Nyilvánvalóan a piac felső szegmensét célozta meg – nem a brewpub vonalat, hanem a fine-dining vonalat - , és mit tesz isten, bejött a számítása: ő is a hetekben nyitja második kis üzemét.
Apró helyiségben két segédlegénnyel (maguk is sörfőzők) gyönyörű, faborítású, angol stílusú, 550 literes főzőüstökkel, és egy tucat hasonló kkialakítású erjesztőtankkal dolgozik. Láthatólag minden tiszta, profi, csillog, nyilvánvaló, hogy ezek itt nagyon összeszedettek, ügyesek, és tudják hova tartanak. Bruno magabiztos figura, gyakorlott nyilatkozó, és ugyanilyen gyakorlott sörfőző. A 2008 októbberében alapított főzde klasszikus amerikai hangulatú craft-beer szortimentet főz amerikai komlótörzsekkel, sok invenciózus IPA-val, csakis felsőerjesztéssel.



A címkén menő poénkodás is amerikai jellegű, hop-headek, vicces skizofrénia, nemzet-karakterológiai viccelődés. A Zona Cesarini (Ceasarini az a focista, aki a meccsek utolsó percében lő gólt, ez kb. annyit jelent: „utolsó pillanat zóna”) nevű IPA olyan komlóból készült, melyet japán biológusok nemesítettek.



Bruno Carillo maga is igazi hophead, főleg a komló érdekli, annyira, hogy a szomszédban 10 féle komlóval kísérletezik, köztük a legendás Cascade-del, és egy pár másik amerikaival. A komló iránti lelkesedése legnépszerűbb sörében, a ratebeeren 97 pontos Surfing Hop Imperial IPA-ban teljesedik ki, melyben minden benn van, amit ő tud. A sörökről nem is mondok most többet, mert hamarosan jön a kóstolás (4 féle IPA)!). Sajnos ő nem ajándékba adta a söreit, ezért a felsőkategóriát a bőrömön éreztem. De egyvalamit mégis kaptam tőle: egy fadugós, díszdobozos Italian Strong Ale-t, amit évekig érlelt egy grappáshordóban.


Folyékony Kenyér nagyobb térképen való megjelenítése

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr552231054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.19. 18:58:30

nem mindennapi kalandtúra, főleg így Tucheres pólóban :)
süti beállítások módosítása