Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



Az az igazság, hogy ha valaki kézműves sörfőzésbe fog a világ bármelyik részén, szinte tálcán kínálják magukat a klasszikus angol felsőerjesztésű sörfajták, az ale-ek, melyeket sokkal könnyebb kisipari méretekben előállítani, mint nagyüzemben. Az olaszok is rengeteg ale-t főznek, sőt tulajdonképpen csak azt.


És az ale az nem valami nagypapás műfaj, amiben nincsen szénsav, és csak egy rozzant brit karosszékben üldögélve fogyasztható, bár kétségtelen, hogy a selymes ízgazdagság könnyen ellágyítja a szívet. Ám van ale-ből is olyan, ami korántsem megnyugtató, kedves, hanem inkább elektromos, a legfőbb ilyen az India Pale Ale, ami manapság talán mondhatni a legdivatosabb poszt modern műfaj két kontinensen.
A Del Ducato a veretes, finomkodó sörei mellett egy másik brandet is épít, a BIA nevűt, ami a Birra Italiana Artigianale (Olasz Kézműves Sör) rövidítése, és kevésbé a gurméknak szól, inkább az általános fiatalságnak. Talán ezt hivatott jelképezni a címkén szereplő sörrel félig feltöltött tacskó.
A szokásos helyes 33cl-es pezsgőspalackból tökéletes narancsszínű folyadék csorog ki, intenzív édes illatot árasztva. Az íze is azonnal levesz a lábáról bárkit. Nincs kérdés afelől, hogy ez egy keményvonalas IPA, a klasszikus komló-összetétellel, csak az alap van a szokásosnál kicsit édesebbre hangolva, ami minden bizonnyal a palackos erjesztés áldása. Egyszerre szappan egyszerre méz. Nemcsak klasszikus, de összefoglaló jellegű IPA van a poharunkban, mindent beletettek, amit az IPA-ról tudni lehet. Benne van a cascade komló kikészítő grepfrút aromája, és ott van a főzelékes, sűrű, keserűkomló is, kellemes száraz befejezéssel. Nem túl erős (6,5%), jól iható, fiatalos, keményvonalas craft-beer.Egyszer talán majd itthon is kapható lesz - végül is Parma nincs messze.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr732256231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.30. 17:25:56

és mi a jelentése a félig üres/tele tacskónak? az tudható?

TonyCaviar 2010.08.30. 17:34:55

Szerintem a félig sörrel teli tacskó egy olyan fiatalembert jelent, aki még nem ivott eleget az életben.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.31. 13:45:11

akkor én egy háromnegyedig teli vizsla v ilyesmi lehetek...

Ogreface 2010.08.31. 15:08:14

Én meg egy Bullmasztiff, aki úgy húzza maga után a hólyagját, mint egy utánfutót...

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.08.31. 15:26:45

@Ogreface: ha megnövök (ha igazán megnövök), akkor bernáthegyi tankersofőr leszek :)

armando_otchoa · http://www.csakajosor.hu 2010.09.01. 10:07:55

ha már lehet beszállni ebbe a hasonulásba, én kimaradok a kutyás vonalból, s behozom a képbe a göndörszőrű mangalicák képi világát, színültig sörrel töltve...
süti beállítások módosítása