Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.



A tavalyi nagysikerű sörvacsora ismétléseként, a Kánaán vendéglő ismét megtartotta őszi sörvacsoráját. Ha elég tájékozott vagyok, a Kánaán az egyetlen fővárosi vendéglő, mely már némi hagyományra tekinthet vissza néven nevezhető sörvacsorák rendezése terén. (Litauszky 21-ben megtartott sörvacsoráján nem voltam, de bármilyen ételt is szolgált fel, kizárólag Dreherrel, Pilsner Urquellel és HB-val nem lehet tisztességes sörvacsorát rendezni)
 


Mivel volt szerencsém élőben kommentálni a söröket az úri közönségnek, fotózni és szakmailag kóstolni már nemigen maradt energiám, de a rend kedvéért álljon itt a menü, néhány megjegyzéssel.

Ropogós malacláb paprikakrémmel
Christophel Blond holland sör


A sör nagyszerű volt, illett a fogáshoz is, mely magában is igen korrekt volt.

Tőkehalas gözleme
Estrella Damm


Egyértelműen a leggyengébb versenyzőpáros. Az Estrella egy jóindulatú hajszállal jobb volt, mint a legátlagosabb nagyüzemi sörök, a gözleme viszont a szórakoztató és népszerű koncepciót dugába döntve, fáradt volt, hűvös és zsíros – ez itt egy logisztikai botlás lehetett.

Kacsamell és máj forró fügepástétommal
Primator 16


A Primator 16 nem vett le a lábamról. Nincs vele semmi baj, de ez a fokozott és éles édességgel büszkélkedő csillogó-villogó cseh baksör sosem lesz a kedvencem. Viszont az ételpárosítás tökéletes volt. Innentől fogva biztos voltam benne, hogy a szakács összekóstolta a fogásokat és nem csak úgy általában tippelgetett. A füge, a máj és az édes barnaszósz egyszerre harmonizált és képzett kontrasztot a sörrel.

Borjúoldalas juharsziruppal grillezett kukoricával zöldséges burgonyalángossal
Bernard Cerny


A Bernard Cerny nem egy tipikus cseh barna, az íze stimmel, de az ereje és a karakteressége felülmúlja azokét. A borjúoldalassal rendben elvoltak, a juharszirup jó ötlet, a kukorica nekem túlzás, de hát én eleve pikkelek a kukoricára (nem csak a sör pótanyagaként).

Párolt fehérpecsenye karamelles répapürével őszi rókagombával lyon-i hagymával
Erdinger Weissbier Oktoberfest Edition német búza sör


Erre valamelyik asztaltársam azt mondta, nem szereti, ha egy ételnek ilyen sokrészes neve van, de ezúttal nem jött be az előítélet, mert a sok fogás közül egyértelműen ez volt a főétel. A fehérpecsenye ideálisan omlós volt, a répa-gomba-hagyma némileg franciás alapízeivel együtt valami bajor étel felé tendáló ízt mutatott fel, ami klasszikus kapcsolatban állt az Erdinger Oktoberfesttel, ami a maga nemében szintén az este királya volt.

Négercsók
Floris Krik belga málnás sör


Ezeket nem kóstoltam. Helyette megittunk egy Estrella Damm Ineditet, Ferran Adriá  elegáns, csillagos gasztrosörét, ami tényleg csak ahhoz képest érdekes, hogy spanyol, mert Belgiumban pl. egy gombostűfejnyi feltűnést nem okozna – egy átlagos búzasör lévén, melynél a Hoegarden több örömet tartogat. Az is igaz, hogy az egyetlen kifejezett gasztrosör lévén, lehet, hogy csak valami Adria-fogás mellett mutatja fel valódi tehetségét.

Az est kellemes hangulatban telt. A szinte kizárólag törzsvendégekből álló közönség hálásan fogadta a söröket, elégedetten fogyasztotta az ételeket a 7900 forintos belépőjegyért.


Címkék: sörvacsora

A bejegyzés trackback címe:

https://folyekonykenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr162395881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barman's Choice · http://scotchwhiskyblog.wordpress.com 2010.10.25. 14:31:42

Basszus,pedig vártam a végén a négercsókos leirást...:))

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.10.25. 18:23:59

akadnak máshol is próbálkozások. persze megfelelő előkészítés nélkül, majdnem tökmindegy milyen söröket viszel. és a megfelelő előkészítésben benne van az is, hogy mennyire fogadóképes a közönség. ezt persze országos szintre is ki lehet terjeszteni-mármint a felkészítést.

Kepkocka · http://zenelokepkockak.blog.hu 2010.10.25. 20:21:47

Nemrég szerveztem baráti körömnek egy sörvacsora-féleséget, igaz, hogy csak egyféle kaja volt (október lévén bratwurst-parádé), de sörből volt éppen tizennégy féle, a Black Rose-tól a Gulden Draak-on át a Celebratorig terjedt a spektrum. Volt is sikere mindnek, de legközelebb inkább kevesebb félét válogatok össze / hozatok a többiekkel, mert ennyi egyszerűen sok, ennyiféle íz könnyen elveszhet-összekeveredhet a nagy sokadalomban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.25. 20:42:09

a desszertes villat nyelevel a villak fele tesszuk
es fole kiskanal, nyelevel a kesek fele a kv-zoknak
a vizespoharat nem mondom, mert otthon nem divat
etkeszletet nem jo a szalvetara tenni
amugy qrwa jo lehetett
tetszik a menu, meg a sorok is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2010.10.25. 20:49:36

es az ar is nagyon baratsagos
süti beállítások módosítása